Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблем със терано 2 - 2.7тд.къса база не може да вдигне повече от 130км.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: проблем със терано 2 - 2.7тд.къса база неможе да вдигне повече от 130км.

По стечение на обстоятелствата карам 2 бр. Тиранин с интеркулер и един без. Единият /1997/ явно е за дюзи, но хората от които зависят парите не искат да му купят, спокойно си вдига 145 по магистралата, разход над 11 среден, щото се карат и охроут. Другият /1999/ е нормален, той може и повеке да дигне, но е доста нестабилен разход около 10, колата в хафстрия е давена, много проблеми с електрониката, но от 2 месеца се е кротнал. Последният 1993 г., когато дигнеш 100 имаш чувство, че си в турбо-витлов самолет, дига до 120, много е тромав, разход над 12, но за една година зверска експлоатация съм му сменил само помпа на съединителя. Гумите са 235/70R15 на BF Goodrich.
    Най обичам да ми обясняват как няма да стане!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      Любо, с 31-ци поне мойто си показва точната скорост. С оригиналните гуми показваше по-малко. Колкото до останалото - разхода градско лятото и на мен ми е толкова - около 11.

Колегата да се позамисли за дебитомер. Преди да сменя моя се държеше точно така - уж си работи нормално, но няма толкова ряз, колкото има обикновено. Уж вдига 130, ама по нанадолнището. Като го изчистих, заприлича на себеси.
      Спарки,първо то показва реално,но колега засичащ със стандартните гуми за него неговото е реално!!!
      Не съм чул някой със стандартните гуми,като засича скорост или пък разход да вади %....че да стане реално!!!
      Цитираната от мен скорост наблегнах,че е по показанията на километража,но за хората със стандартните гуми вдигнали същата скорост той няма да покаже 145км.,а ще е различно.Т.е. равнявам го по показанията със стандартните гуми,и затова наблегнах,че тази скорост реално в заводско състояние няма да е 145 а ...заради по-големия размер на гумите.Уточнението е задължително,защото при повечко километри се получават и доста големи разлики!
      А моето си ускорява без палатката на покрива доста добре и над 130км.....Максималното ,което съм постигал/просто за повече нямам кураж с тази кола/ е 160км. с 31"
      При разхода е същото...Иван и Драган ,като засичат разхода на Тераното,да не си мислиш,че вадят % от изминатия пробег.Няма брат...нищо ,че не е вярно,но хората смятат каквото пише на километража.Моя разход е също по километраж....т.е. не съм добавял при изчислението въпросните проценти,за да се изравня със евентуалното показание,ако съм със стандартните гуми.Ако пресметна + %...разхода ми ще отиде още надолу......
      А за колегата...ми то 2.7тд 101к.с. като няма комп...дебитомер има ли ???
      Последно редактирано от lubashki777; 12-11-12, 09:50.
      NISSAN FOREVER
      -----------------------------------------------------------------------------
      Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Моя в момента с гуми 245/70/16 - дава отклонение в скоростта твърдо 10км - мерено по GPS.При 100км/ч на километража реалната е 90. 120км/ч - реални 110.
        Нагоре грешката се увеличаваше някъде със 3-5км/ч.
        Веднъж правих замерване на изминатото разстояние по километраж и по навигация - за пробег от около 400км разликата беше 3-4км.

Коментар

Първоначално публикуван от rsv Преглед на мнение
          Моя в момента с гуми 245/70/16 - дава отклонение в скоростта твърдо 10км - мерено по GPS.При 100км/ч на километража реалната е 90. 120км/ч - реални 110.
          Нагоре грешката се увеличаваше някъде със 3-5км/ч.
          Веднъж правих замерване на изминатото разстояние по километраж и по навигация - за пробег от около 400км разликата беше 3-4км.
          При мен пък в момента с 31х10.5 R15 по километраж ми дава 100км. ,а по GPS 98км.
          Въпроса е ,че и при мен макар и с по-големи гуми пробега за примерно 400-500км. като разлика е около 4-5км.,а не трябва да е така...
          NISSAN FOREVER

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
            Спарки,първо то показва реално,но колега засичащ със стандартните гуми за него неговото е реално!!!
            Не съм чул някой със стандартните гуми,като засича скорост или пък разход да вади %....че да стане реално!!!
            Цитираната от мен скорост наблегнах,че е по показанията на километража,но за хората със стандартните гуми вдигнали същата скорост той няма да покаже 145км.,а ще е различно.Т.е. равнявам го по показанията със стандартните гуми,и затова наблегнах,че тази скорост реално в заводско състояние няма да е 145 а ...заради по-големия размер на гумите.Уточнението е задължително,защото при повечко километри се получават и доста големи разлики!
            А моето си ускорява без палатката на покрива доста добре и над 130км.....Максималното ,което съм постигал/просто за повече нямам кураж с тази кола/ е 160км. с 31"
            При разхода е същото...Иван и Драган ,като засичат разхода на Тераното,да не си мислиш,че вадят % от изминатия пробег.Няма брат...нищо ,че не е вярно,но хората смятат каквото пише на километража.Моя разход е също по километраж....т.е. не съм добавял при изчислението въпросните проценти,за да се изравня със евентуалното показание,ако съм със стандартните гуми.Ако пресметна + %...разхода ми ще отиде още надолу......
            А за колегата...ми то 2.7тд 101к.с. като няма комп...дебитомер има ли ???
            А аз наблегнах на това, че заводски моето показваше по-ниска от реалната скорост. И абсолютно всички заводски автомобили са така, съвсем умишлено. С 31-ците показва това, дето показва и GPS-а. При пробега - обратно - преди показваше точно, сега показва по-малко.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

А аз наблегнах на това, че заводски моето показваше по-ниска от реалната скорост. И абсолютно всички заводски автомобили са така, съвсем умишлено. ...
              Скоростомерите на автомобилите като всеки измервателен прибор си имат клас на точност, но те винаги се калибрират така че техните показания да са винаги по-високи от реалната скорост на движение.
              Логиката в това е, че по този начин ако при ограничение от 80 км/ч например, вие при движение се съобразявате с показанията на скоростомера никога няма да сте в нарушение поради неточни показания на прибора.

http://www.foxnews.com/leisure/2012/05/11/how-fast-are-really-going-accuracy-speedometers/

http://www.thecarexpert.co.uk/how-ac...r-speedometer/

Коментар

Уф! Точно това имах в предвид. При показание на скоростомера 140км/ч реално скоростта беше около 130. С 31-ците показва точно колкото и GPS-а.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

чета и не вярвам на очите си... колегата се оплаква, че джипката не ще да вдигне повече от 130, а те ще го изядат "купи си кайен"... Тераното трябва без проблем поддържа 150кмч на равен път...
                  Дори старият ми ТЛК с мизерните 86кс (на теория, а на практика?) държеше 140кмч, не че съм го мъчил много с тая скорост, но за проба...
                  помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                    чета и не вярвам на очите си... колегата се оплаква, че джипката не ще да вдигне повече от 130, а те ще го изядат "купи си кайен"... Тераното трябва без проблем поддържа 150кмч на равен път...
                    Дори старият ми ТЛК с мизерните 86кс (на теория, а на практика?) държеше 140кмч, не че съм го мъчил много с тая скорост, но за проба...
                    Ами и аз това казвам...И не само да поддържа безпроблемно 150км/ч,ама и ускорението от 120 до 150 си е перфектно...т.е. не се чуди какво да прави и не ускорява от Пазарджик до Пловдив,за да достигне тази скорост!

Уф! Точно това имах в предвид. При показание на скоростомера 140км/ч реално скоростта беше около 130. С 31-ците показва точно колкото и GPS-а.
                    Добре де...при мен защо тогава на пробег ми дава почти идентично с GPS-а
                    ???
                    Последно ходих до Русе и за 220км. ми даде 2км разлика.Засичам по два GPS-а...Колорадо300 и този от телефона ми HTC-IGO...И по двата показва сходна минимална разлика.За това и започнах като пресмятам разхода да не добавям допълнителни %-ти към изминатите километри!
                    Поздрави!
                    NISSAN FOREVER

Коментар

Може да му се е позапушил входа на горивната помпа и наистина да не му достига нафта. Моят 100 к.с. 2.7 '94г. вдига 140 км/ч повече не помня да съм го пробвал, но никога не бих го карал с повече от 120, няма аеродинамиката за повече май, нестабилен ми става, разхода след 110 скача значително...
                      Maverik/Terrano 2 2.7 TDI, 1997
                      X-trail 2.2 Di 2003
                      Maverik/Terrano 2 2.7 TD, 1994

Коментар

Колегата да се позамисли за дебитомер. Преди да сменя моя се държеше точно така - уж си работи нормално, но няма толкова ряз, колкото има обикновено. Уж вдига 130, ама по нанадолнището. Като го изчистих, заприлича на себеси. ---- колега прочетох ти темата за неговата кожа но си забравил да напишеш каде се намира и какво представлява. нищо не намерих във нета - А за колегите които мислят че нямам със какво да вдигам двеста се лъжат.но да имаш нещо със километраш 180 и да не пробваш как се държи със пълна газ от чиста проба любопиство тава него разбирам също не разбирам как джипа щом вдига 80 повече неми трябва със тази мощнос като се наперя по баирите кво праим

Коментар

Между въздушния филтър и турбото. Всъщност, дебитомера е първото нещо след въздушния филтър. Пластмасова тръба, в която влизат жици.

...това ако тераното ти е след 1996г., с интеркулер. Ако не си с интеркулер, нямаш компютър и нямаш дебитомер.

Коментар

А как и с какво се почиства дебитомера. Това е доста финна джаджа .

Коментар

Горе, дясно, бутон "търсене", фраза "демитомерът, неговата кожа".

Коментар

Първоначално публикуван от gif Преглед на мнение
                                Колегата да се позамисли за дебитомер. Преди да сменя моя се държеше точно така - уж си работи нормално, но няма толкова ряз, колкото има обикновено. Уж вдига 130, ама по нанадолнището. Като го изчистих, заприлича на себеси. ---- колега прочетох ти темата за неговата кожа но си забравил да напишеш каде се намира и какво представлява. нищо не намерих във нета - А за колегите които мислят че нямам със какво да вдигам двеста се лъжат.но да имаш нещо със километраш 180 и да не пробваш как се държи със пълна газ от чиста проба любопиство тава него разбирам също не разбирам как джипа щом вдига 80 повече неми трябва със тази мощнос като се наперя по баирите кво праим
                                Абе колегата е споменал,че Тераното му е само ТД...т.е. няма и съответно компютър НЯМА и дебитомер....
                                Дори сме го дискутирали това в началото на темата още...Не четете ли внимателно...
                                NISSAN FOREVER

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X