Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблем със терано 2 - 2.7тд.къса база не може да вдигне повече от 130км.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• проблем със терано 2 - 2.7тд.къса база не може да вдигне повече от 130км.

инък си работи добре но на 130км. все едно нему достига нафта глъхне. скоро го купих за пръв път карам дизел и незнам от къде да започна възможно ли е да има някакав ограничител за скороста а също мисля че разхода на гориво е доста над това което пишете 7,5 или 8 на дълго е над 10литра при скорост 80-100км.

От: проблем със терано 2 - 2.7тд.къса база неможе да вдигне повече от 130км.

Това 7,5-8 е нещо което никога не съм постигал, а не е като да не съм се опитвал! Не знам кой го е писал, но за мен между 9,5 и 10,5 за среден разход с преобладаващо(над 70% междуградско) за нечипосано Терано е напълно постижимо при споменатата скорост.Ограничител няма, просто над 130 км./час аеродинамиката на купето или по-точно липсата на такава, почва да действа като ръчна спирачка.Все пак, Тераното не е бегачка...

Коментар

Над 130км/ч? Купи си Х5 или Кайен, нЕма да ти глъхне. На моя дарак на таблото пише 200, а отзад на джама дойде от Швабия с лепенка 100...на кой да вярвам? 7,5-8,0 според горублянските автоексперти, реално-11-13 л.
      Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Моя бивш терано/завър градско твърдо 12 , извънградско 8 и под 8 без климаик при 110 км по ГПС. Вървеше си прекрасно и със 150 ама огладняваше много !

Коментар

Колега Тераното е бавна и здрава машина,ама за кошия не става,Откакто го имам рядко карам над 100 км/ч разхода е над 8,5 винаги.Но ако искаш смени горивния филтър или погледни цедката на входа на помпата и ще ти се реши проблема мисля.Добре дошъл във форума,попрочети малко има много писано и доста неща ще ти се разяснят.
          Terrano 2 2,7td 1994
          Keeway atv 100

Коментар

Първоначално публикуван от emil5koff Преглед на мнение
            Това 7,5-8 е нещо което никога не съм постигал, а не е като да не съм се опитвал! Не знам кой го е писал, но за мен между 9,5 и 10,5 за среден разход с преобладаващо(над 70% междуградско) за нечипосано Терано е напълно постижимо при споменатата скорост.Ограничител няма, просто над 130 км./час аеродинамиката на купето или по-точно липсата на такава, почва да действа като ръчна спирачка.Все пак, Тераното не е бегачка...
            Да ви кажа и мнение от моя опит вече близо година с Терано 2.7тди 125кс.2001г.
            Като го закупих/от друг град на около 40км. разстояние/,се наложи да ми го пребере един колега и то без номера и винетка.Аз карах след него с Реното на жената.Пътя е прав но не е съвсем идеален.Та на моменти след необходимо леко намаляне на скоростта Тераното така се изстрелваше,че ми беше трудно да го догоня с Реното.Отделно средна скорост около 110км./ч,но при изпреварвания с Реното стигах до 145км. и не достигах джипката.Това разбира се със заводските гуми!!!
            В последствие сложих 2 размера гуменетки по-големи и естествено динамиката малко се намали.Още малко обаче след това сложих метановата уредба с цел по-добро вървене и икономия на гориво.Лятото връщайки се от експедицията ни по Беласица на магистралата ми се наложи рязко да ускоря в даден момент,като скоростта с която се движех по километраж беше около 110км/ч.За отрицателно време/с Реното не мога да го постигна със сигурност това/,машината достигна 145км/ч и имаше още сулук да ускорява,но...бях с покривната палатка на тавана ,4-ри човека и багаж но върха на багажното.При тази скорост започнах да усещам една несигурност в управлението и поради това отнех гаста.
            Имайте предвид и факта,че километража показва с големите гуми по-малко отколкото със стандартните!!!
            Та искам да ви кажа,че с 31" гуми,натоварен до ...малко повече от колкото може , с покривна палатка на багажника отгоре и с включен климатик ,Тераното си вдигна 145/по километраж!/,а и го усещах ,че може още...
            Държа да спомена,че все още не е чипосано!!!
            В цялата схема разбира се,не знам доколко има значение и обогатяването с метана....Според мен има,но и има доста утежняващи ускорението обстоятелства,които изброих по-горе.Та при празен джип и то със стандартния размер гуми си мисля,че ако всичко е наред не би трябвало 130км./ч. да са въобще някакъв проблем!!!
            Има най-вероятно някакво подпушване/горивен филтър или цедка на входа в ГНП-то/ и следващия вариант е некоректно работещ дебитомер/може да се пробва да се почисти въпросния и да се види има ли някаква разлика във вървенето-за справка си има отделна тема точно за дебитомерите/
            По отношение на разхода.Аз на моето Терано дори и с метана не успявам да направя разход 7.5-8.0л/100км.
            Обикновено карам със скорост около 90-110км/ч. и разхода ми например до Китен и обратно с климатик и отново палатката на покрива/дава си сериозен преразход навярно/ го докарах до около 9.5/100../разбира се и факта ,че съм с по-големи гуми сигурно има някакво макар и минимално значение/
            Последно преди две седмици Ст. Загора-Русе без климатик ми даде около 9.2л./100км.,но карането е през проходи и много населени места,а не тип магистрално!
            В градско с метана общо съм го докарвал до около 11.2-11.3 през лятото/имайте предвид,че градското ми е по има-няма 2км. в посока/...така,че вероятно при повечко километри и по-добро загряване на мотора вероятно ще падне още много малко.Зимата при същия режим на градско каране ми даваше около 14-15л./обаче тогава пък бях и със закопчан постоянно преден мост/.
            Та това е....ако джипа на колегата не е наред е нормално да има завишен разход,а да не говорим,че принципно нашите машини след 100км/ч стават много лакоми.
            Поздрави!
            Последно редактирано от lubashki777; 10-11-12, 07:05.
            NISSAN FOREVER
            -----------------------------------------------------------------------------
            Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Колеги имайте предвид, че на колегата е без интеркулер, което също има значение, НО 130км/ч за терано със стандартни гуми са нищо. Моето като го взех от горубляне и си го докарах до Банско по новата магисрала Люлин по баирите 150/160 ги отлепваше по-нагоре си ставаше малко дискомфортно, моето е дълга база "99г., а по равно и повече развива стига любимото сд да е в джипа . Провери цедката на ГНП-то (задължително) и ако не стане най-вероятно дебитомера е заминал. Прочети тук

Поздрави !

Коментар

Хич и не бях обърнал внимание,че Тераното е старото без интеркулер...,че и късо...
                Само,че...те май и дебиитомер нямат,защото си нямат и компютър.
                NISSAN FOREVER
                -----------------------------------------------------------------------------
                Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
                  Хич и не бях обърнал внимание,че Тераното е старото без интеркулер...,че и късо...
                  Само,че...те май и дебиитомер нямат,защото си нямат и компютър.
                  ами значи остава цедката на ГНП-то, ама все пак без кулера си е малко куц кон

Коментар

Смени въздушен и горивен филтър ако не са сменяни. И една добавка на Вюрт за почистване на системата и покарай малко.
                    Терано2 2.7 тд 99к.с 1995г.,Мерцедес С200 - 1995г. Ню Битъл -лимитед 1.9 тди
                    0885544754 Светослав Стоянов

Коментар

Братчед, купи си Lamborghini LM 002 и проблема ти е решен. Може и форума да смениш - например опитай в ''Пернишки ГоУф Форум''.
                      Кви 130 км/ч с джип, бе?
                      Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
                      Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Да бе, кат се рамечтахме , защо не един 3 литров бензин битурбо от нисан 350 зх , пасва на скоростната кутия без никакви препрвяния....
                        и после може да се дърпаш с резачките ако ти е кеф....

Пък форума не се сменя!
                        Даже и без джип...
                        Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от gif Преглед на мнение
                          инък си работи добре но на 130км. все едно нему достига нафта глъхне. скоро го купих за пръв път карам дизел и незнам от къде да започна възможно ли е да има някакав ограничител за скороста а също мисля че разхода на гориво е доста над това което пишете 7,5 или 8 на дълго е над 10литра при скорост 80-100км.
                          Ограничителя според мен му е в конете..... и...... горивото .Моето е бензиново и такива проблеми са му чужди.

Коментар

Като го закупих/от друг град на около 40км. разстояние/,се наложи да ми го пребере един колега и то без номера и винетка.Аз карах след него с Реното на жената.Пътя е прав но не е съвсем идеален.Та на моменти след необходимо леко намаляне на скоростта Тераното така се изстрелваше,че ми беше трудно да го догоня с Реното.Отделно средна скорост около 110км./ч,но при изпреварвания с Реното стигах до 145км. и не достигах джипката.Това разбира се със заводските гуми!!!
                            В последствие сложих 2 размера гуменетки по-големи и естествено динамиката малко се намали.Още малко обаче след това сложих метановата уредба с цел по-добро вървене и икономия на гориво.Лятото връщайки се от експедицията ни по Беласица на магистралата ми се наложи рязко да ускоря в даден момент,като скоростта с която се движех по километраж беше около 110км/ч.За отрицателно време/с Реното не мога да го постигна със сигурност това/,машината достигна 145км/ч и имаше още сулук да ускорява,но...бях с покривната палатка на тавана ,4-ри човека и багаж но върха на багажното.При тази скорост започнах да усещам една несигурност в управлението и поради това отнех гаста.
                            Имайте предвид и факта,че километража показва с големите гуми по-малко отколкото със стандартните!!!
                            Та искам да ви кажа,че с 31" гуми,натоварен до ...малко повече от колкото може , с покривна палатка на багажника отгоре и с включен климатик ,Тераното си вдигна 145/по километраж!/,а и го усещах ,че може още...
                            В цялата схема разбира се,не знам доколко има значение и обогатяването с метана....Според мен има,но и има доста утежняващи ускорението обстоятелства,които изброих по-горе.Та при празен джип и то със стандартния размер гуми си мисля,че ако всичко е наред не би трябвало 130км./ч. да са въобще някакъв проблем!!!
                            Има най-вероятно някакво подпушване/горивен филтър или цедка на входа в ГНП-то/ и следващия вариант е некоректно работещ дебитомер/може да се пробва да се почисти въпросния и да се види има ли някаква разлика във вървенето-за справка си има отделна тема точно за дебитомерите/
                            По отношение на разхода.Аз на моето Терано дори и с метана не успявам да направя разход 7.5-8.0л/100км.
                            Обикновено карам със скорост около 90-110км/ч. и разхода ми например до Китен и обратно с климатик и отново палатката на покрива/дава си сериозен преразход навярно/ го докарах до около 9.5/100../разбира се и факта ,че съм с по-големи гуми сигурно има някакво макар и минимално значение/
                            Последно преди две седмици Ст. Загора-Русе без климатик ми даде около 9.2л./100км.,но карането е през проходи и много населени места,а не тип магистрално!
                            В градско с метана общо съм го докарвал до около 11.2-11.3 през лятото/имайте предвид,че градското ми е по има-няма 2км. в посока/...така,че вероятно при повечко километри и по-добро загряване на мотора вероятно ще падне още много малко.Зимата при същия режим на градско каране ми даваше около 14-15л./обаче тогава пък бях и със закопчан постоянно преден мост/.
                            Та това е....ако джипа на колегата не е наред е нормално да има завишен разход,а да не говорим,че принципно нашите машини след 100км/ч стават много лакоми.
                            Поздрави!
                            Ми чужда кола и жена ... газ до ламарината, как ще го стигнеш този ми ти колега ... с "Тераното"!?Къде си тръгнал пък ти с това "Ренде" да гониш "Терано", ай моля ти се!!!?
                            Поздрави.

Коментар

Поздрави!
                              Любо, с 31-ци поне мойто си показва точната скорост. С оригиналните гуми показваше по-малко. Колкото до останалото - разхода градско лятото и на мен ми е толкова - около 11.

Колегата да се позамисли за дебитомер. Преди да сменя моя се държеше точно така - уж си работи нормално, но няма толкова ряз, колкото има обикновено. Уж вдига 130, ама по нанадолнището. Като го изчистих, заприлича на себеси.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X