Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чудене за Nissan Terrano

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Чудене за Nissan Terrano

Здравей Deian_g, когато търсех моя през Април, разгледах двата бели, които си посочил. Добричкия не си заслужава изобщо вниманието. Първа едвам влиза със страшни звуци. Изобщо не стигнах до проба на пътя. На всичкото отгоре изглеждат такива мошеници в тая автокъща, че не ми се коментира. Обявата беше публикувана на няколко места, като километрите варираха от 35000 през 85000 до 135000. Годината определено не е 2004-та, въпреки истеричните уверения на продавачите. Другия бял успях да покарам малко, не е зле машината. Собственика казва, че е сменял съединител. Няма ел. стъкла - факт, леко спорен дали е плюс или минус :-) Ролбарът за мен е минус. Не се изключваше лесно индикацията за включено 4х4. Не съм сигурен дали е с автоматични хъбове или капачки, защото тогава не ми бяха много ясни тия неща. Може би не съм го карал достатъчно, за да видя как изключва...По принцип не съм специалист и огледите ми са леко дилетантски. По третия - синичкия нищо не мога да кажа.
    Доста се рових тук из форума за Тераното, доста неща научих и още доста има да науча. :-)
    По-конкретни съвети - колегите могат да дадат. Поздрави! :-)

Коментар

Гледай предимно за ръжди, и дали всичко останало функционира. Двигателя трябва да пали лесно, да не пуши, и да вдига 140 с лекота.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

а що се отнася до третия според мен е цялостно пребоядисан,казвам го защото съм им гледал гледал всички възможни окомплектовки,праговете и дръжките на вратите на абсолютно всички са тъмни(тъмно сиво или черни) никога не са с цвета на колата.
        за вероятностите сам можеш да гадаеш,но за цялостно пребоядисване за мен е имало голям проблем,никой не би пребоядисал колата си щото му е кеф,още по-малко пък търговец

Коментар

Този добричкия го дадох само като вариант. Те са писали големи дивотии. После кола от Добрич - имам си принципи, може и да греша ма не е сега момента да ги нарушавам. За боята си напълно прав. Това и на мен ми прилича на пълно пребоядисване. 2004 предполагам един бърз поглед на VIN-а ще развенчае тотално този мит.
          За вдигане на 140 хубаво, малко е проблем обаче с тия коли без номера, май ще ходя на оглед с полковника
          Този белия варненския на снимката ми се вижда нещо наведен напред?

Коментар

Липсата на ел.стъкла, и шибидах си чист + , де и моя да нямаше, само проблеми с тях. Имам ролбар, като на този белия, издържа на удари в скали, пробвал съм го, тоест и на удъри в коли ще издържи, определено е + да го имаш. Предницата се регулира с торсиони, може да стане по-висока, ако амортисьорите не са за смяна, предното окачване по тези коли "коли" си изисква инвестиция съобразена с нашите пътища ) ... хубави амове + биалетки/може би/+ шарнири/може би/, задницата не е толкова претенциозна.
            Maverik/Terrano 2 2.7 TDI, 1997
            X-trail 2.2 Di 2003
            Maverik/Terrano 2 2.7 TD, 1994

Коментар

Първоначално публикуван от afgany Преглед на мнение
              Липсата на ел.стъкла, и шибидах си чист + , де и моя да нямаше, само проблеми с тях. Имам ролбар, като на този белия, издържа на удари в скали, пробвал съм го, тоест и на удъри в коли ще издържи, определено е + да го имаш. Предницата се регулира с торсиони, може да стане по-висока, ако амортисьорите не са за смяна, предното окачване по тези коли "коли" си изисква инвестиция съобразена с нашите пътища ) ... хубави амове + биалетки/може би/+ шарнири/може би/, задницата не е толкова претенциозна.
              Люка не ми е необходим но чак пък ръчни стъкла. От давна не съм въртял ръчки, трябва да се връщам в каменната ера. И какви толкова проблеми може да създават??? Ролбара за мен е +.

Никои ли не знае как седи въпроса за напречните греди. Как може да се монтират допълнително, от друг или? Понеже карам сърф и багажника ми е задължителен аксесоар.

Коментар

Първоначално публикуван от afgany Преглед на мнение
                За шибидаха не знам, но аз не съм имал проблем с ел. стъклата. Едното механизъмче беше счупено още като я купих. Закрепих го, изкара 3 години, после взех друго от морга, и от тогава - никакви грижи. Шофьорското ми си е съвсем наред и с него никога не съм имал проблеми. Не знам, все пак моето оня ден направи 120000км. Повечето внесени тук са на доста повече.

ПП: Има и фабрични гредички. Само трябва да си намериш по моргите такова. Идеята е да се хванат в точките където са разположени напречните вътрешни гредички на тавана, под (или по-скоро над) кората на тавана. Фабричните са хванати точно в тия точки.

Аз терано без ел.стъкла не съм жиждал, между другото. И хич не ги мисли - не са по-кекави от на всяко друго возило.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                  ПП: Има и фабрични гредички. Само трябва да си намериш по моргите такова. Идеята е да се хванат в точките където са разположени напречните вътрешни гредички на тавана, под (или по-скоро над) кората на тавана. Фабричните са хванати точно в тия точки.
                  Значи за гредите на покрива трябва да се разпробива покрива? Няма подготвени монтажи фабрично?
                  Някакво предложение на колега с сервиз и познания по тези коли?

Коментар

Първоначално публикуван от Deian_g Преглед на мнение
                    Значи за гредите на покрива трябва да се разпробива покрива? Няма подготвени монтажи фабрично?
                    Някакво предложение на колега с сервиз и познания по тези коли?
                    Те оригиналните рейки как мислиш са хванати за покрива?
                    Познания за модел за да се монтират рейки не трябват. Обади се на Таргата.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                      Андро е мнооого прав...Едиственото изискване е да се прежалиш и да пробиеш покрива...,е...аз не успях и затова се ограничих с направата на багажник и монтаж в улеите зад горния ръб на вратите.Пробих...ама само самите улеи-поне по-малко боли...
                      Някои колеги се чудиха доколко ще издържат самите улеи...ами издържаха.Летните отпуски ги изкарахме по планини и морета с покривната палатка и нощем с по 200кг. на покрива - проблем никакъв!
                      П.П.Колега...един съвет.
                      НЕ СЕ ограничавай да търсиш и особено купуваш джип задължително от Варна и регион.В крайна сметка,това не е покупка за два дни,а ще го ползваш поне няколко години.В днешните кризисни времена е най-малкото несериозно да купиш нещо за много пари,само защото ти е под ръка.Огледай се ...дори не е необходимо да пътуваш и да гледаш всяка машина лично.Ами може някой от колегите по различните градове да ти помогнат с първоначален оглед,и ако си заслужава тогава да се ходи на място.Когато аз търсех с помоща на колеги не се разходих за тоя дето духа до Варна,Търговище и други отдалечени за мен дестинации.Имай предвид,че повечето стока на автоджамбазите е пълен боклук!!!Аз лично гледах около 18бр. машини/някои както казах не лично,а чрез любезното съдействие на колеги от други градове/,докато се спра на екземпляр за покупка!
                      Така,че....не бързай,че после боли!
                      Поздрави!
                      NISSAN FOREVER
                      -----------------------------------------------------------------------------
                      Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

На хондата ми има заварени болтове закрити с една лаисна. Не се налага нищо да се пробива. Та си мислех дали няма нещо такова на нисана.
                        ПП: Това си е заводски подготвено, махаш лаисната и си монтираш гредите ако нямаш.
                        Последно редактирано от Deian_g; 14-08-12, 08:40.

Коментар

На хондата ми има заварени болтове закрити с една лаисна. Не се налага нищо да се пробива. Та си мислех дали няма нещо такова на нисана.
                          Таргата, няма да спи 2-3 нощи и ще го измисли по добре от на хондата.

Коментар

Таргата, няма да спи 2-3 нощи и ще го измисли по добре от на хондата.
                            Еееее, ми тои и нощна смяна ще ми начисли после. Тои тоз багажник ще ме е страх да си туря сърфа да не го повредя. Отивам да го търся човека.

Коментар

Еееее, ми тои и нощна смяна ще ми начисли после. Тои тоз багажник ще ме е страх да си туря сърфа да не го повредя. Отивам да го търся човека.
                              Като чух колко работа има....

Коментар

Люка не ми е необходим но чак пък ръчни стъкла. От давна не съм въртял ръчки, трябва да се връщам в каменната ера. И какви толкова проблеми може да създават??? Ролбара за мен е +.

Никои ли не знае как седи въпроса за напречните греди. Как може да се монтират допълнително, от друг или? Понеже карам сърф и багажника ми е задължителен аксесоар.
                                Ел. стъклата са си удобство, но за лично бих се чувствал не по-зле и без тях... моите врати ги разглабям със затворени очи вече, толкова пъти съм ги ремонтирал.. това е до гледна точка.... а шибидаха е най-безмисленото изобретение поставяно на кола , знаете защо, може би е авариен изход, но ако се стигне до там едва ли ел.пакета ще го отвори )) един чист продажен трик!
                                Последно редактирано от afgany; 15-08-12, 13:53.
                                Maverik/Terrano 2 2.7 TDI, 1997
                                X-trail 2.2 Di 2003
                                Maverik/Terrano 2 2.7 TD, 1994

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X