Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чудене за Nissan Terrano

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Чудене за Nissan Terrano

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    ...

"Недоразумението" върви като бясно с лекота ... едно дълго ме направи смешен на магистралата, при все че бях залепил педала до ламарината и карах със 140...
    Зарежи го, това му е най прякия път до тая дестинация:
    "Гибель ZD30 (путь ремонта)"

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
      Недейте да бъдете наивни. Или може би очаквате някой призводител да се изправи и да признае - " Ние направихме едно малко недоразумение, ама от еди кога си го оправихме и сега няма недоразумение".
      Всичко се базира на горчивия опит на собствениците, от там на чуденето на производителя "какво да правя сега", и някакви частични опити и предварително обречени на неуспех да се оправи голямото недоразумение с тоя двигател.
      Същото е положението и с други реномирани марки от тоя период. Това е период на революционно развитие на дизеловите системи и много малко от производителите успяват да се запазят от сериозни гафове.
      Затова и писах...най-доброто и доказало се Терано от тия години 2.7тди 125к.с....
      NISSAN FOREVER
      -----------------------------------------------------------------------------
      Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Как така ве!!!! Направо не мога да повярвам. Имам един приятел, който искаше да си закупи Патрола с тоя двигател и като попрочете малко мнения заряза идеята и се насочи към Мурано, което е доло горе на същите пари. Шейм...

Имам питане. Да "вдигнат ръце тези, които имат такава машина и се е случило това гадното с мотора да видим колко са, защото чесно казано май повече се говори отколкото някой го е виждал наживо.
        Аре за главата всички сме чували и досто повече виждали...
        Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080

Коментар

То щото мураното е цвете.... Пък и не е джип
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Да де ама придържаики се към тезата, че ще хвърляш мотора мураното автоматично е с едни гърди напред.

Коментар

Не притежавам такава машина но съм видял 15бр строшени двигателя. Всичките бяха на Патрол и нито един на Терано. В една друга тема бях пуснал снимки на бу тало със дупка. Понеже немога да се ориентирам с линковете към онази тема ето нагледен материал.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SP_A0258.jpg
Прегледи:3
Размер:81.2 КБ
ID:5398671Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SP_A0255.jpg
Размер:83.9 КБ
ID:5398672Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SP_A0257.jpg
Размер:89.0 КБ
ID:5398673

Коментар

Добре де да предположим, че една маса джипове произведени порядък 2000-2004 с тези двигатели се движат из пътя. Щом е такъв масов проблем то те отдавна да са си потрошили моторетките още повече, че ги сменят гаранционно. Може да са останали само някой, които не са минали много км. Аз всеки ден виждам Патроли да се движат из пътя и определено нямат наблюдение на умрели.
                Направо незнам какво да мисля. Ако наистина са им стеснени магистралите то фатала е неизбежен!

Коментар

До 20 12 2004г са сменени с нови около 40бр.За всички останали имаше едни комплекти за гаранционна смяна.Първите продадени в България бяха с по дълга щека за масло.Така че не на всички се сменяха ДВГ а само на пръдналите.

Коментар

Явно си навътре в нещата и всяка информация ще е полезна.

- До коя година пърдят, и от коя нататък не, ако въобще има такова нещо?

- Какво влизаше в комплектите за гаранционна смяна на тия, на които не са сменени двигатели гаранционно (демек непръдналите)? Бутала, сегменти, лагери, други нещица?
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Имаше един списък с номера на ДВГ и по този списък сменяхме или ДВГ или само комплекта.Така че няма от година до година.Комплекта включваше масломерна щека,един дроселиращ клапан на маслената магистрала,отдушник на картерните газове и задължителен ремонт на дюзи.До момента на напускането ми още излизаха номера от списъка.Снимките които съм пуснал по горе са от Патрол със сменен гаранционно двигател ама каран като Ферари!

Коментар

Е, ся. Каран като ферари. То всеки двигател си има разумен лимит, и той много добре си се усеща. Че някой иска да си кара джипа постоянно на макс - и най-коравия двигател може да сдаде.

Коментар

Абе да ви кажа честно...не разбирам,защо толкова се задълбахме в темата 3.0тди на Нисан.Темата май беше за това дали Тераното става и е по-добър вариант от изброените марки.Колега,а защо пък трябва да е точно това Терано с 3.0 литровия мотор?
                          Теранота след 2000година има колкото искаш.Както вече писах най-добрия вариант е 2.7тди 125кс.Доказан и изключително здрав мотор.Наистина...3.0 върви повече от него,ама и проблемите са му много.Не е само мотора и ГНП-то му е от по-сложните мисля и след определен пробег електрониката му се скапва,а това си е едно голямо перо
                          Да не говорим,че 2.7тди след като се чипоса се доближава доста до 3.0тди,а и нещо друго...престанете да си мислите за един джип като за бегачка от F1!!!
                          За един джип е много повече предимство да е с бавни мостове и голям въртящ момент,отколкото да се движел по магистралата с 200км.Ами то за там си има бегачки бре...Джиповете НЕ са направени да се движат с високи скорости,защото редовно движение така им разказва играта на мотора/говоря за Тераното и Патрола/.
                          С две думи мога да обобщя...най-важна е концепцията колега,или както обичаме да питаме в такива случаи за какво ще го ползваш???
                          Все пак ,от изброените марки и модели в първия ти пост Тераното е за предпочитане,но не и с 3.0тди мотора.Терано след 2000г. с 2.7тди е прекрасен вариант и като здравина и надеждност и като поддръжка!
                          Киа Соренто....бягай далеч,че ще проливаш кървави сълзи!
                          Гранд Чероки...зависи с какъв мотор.Ако се хвърлиш на 4.0 или на 5-2 бензин е добър вариант,но ще имаш една скъпо струваща поддръжка/освен ако не си намериш начин да си набавяш частите директно от USA-тогава е приемливо/,ще е доста по-висок разхода на гориво/дори и на газ един 4.0 мотор в градски условия дава около 18-20л. газ на 100км./,а да не говорим за огромните данъци и застраховки!
                          От Грандовете никой дизелов мотор не става и ще е най-голямата глупост да се насадиш на дизелак!!!
                          Така че....мисли хубаво!
                          П.П.Интересно...преди 7-8 месеца и аз бях пред такава дилема.Гледах какви ли не джипки,умувах за моторите им,за поддръжката им,за разхода им, за данъците им....
                          Много машини ме привлякоха и накефиха всяка с по нещо,но аз си наложих да направя най-рационалния и правилен избор.Разбира се...той донякъде е компромис в някои аспекти,но...така е по-добре за джоба ми най-вече!
                          Сега не съжалявам за избора си.
                          Поздрави и дано направиш правилния избор
                          Последно редактирано от lubashki777; 11-08-12, 08:09.
                          NISSAN FOREVER

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
                            Да не говорим,че 2.7тди след като се чипоса се доближава доста до 3.0тди
                            Абе, не се доближава, вЕрвай ми. Аз и по-горе ти споменах - дълго трилитрово прави късото ми чипосано смешно. И дифовете на онова са по-бързи - 4.11 срещу 4.375. Онова на 3000 оборота върви със 140, и не ги усеща, а турбото му надува от 1500. И на всичкото отгоре харчи по-малко.

Впрочем - тойота 90 с D4D мотор също е вариант. До колкото знам проблем с дюзите при нея няма, за разлика от 120-ката.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                              Абе, не се доближава, вЕрвай ми. Аз и по-горе ти споменах - дълго трилитрово прави късото ми чипосано смешно. И дифовете на онова са по-бързи - 4.11 срещу 4.375. Онова на 3000 оборота върви със 140, и не ги усеща, а турбото му надува от 1500. И на всичкото отгоре харчи по-малко.

Впрочем - тойота 90 с D4D мотор също е вариант. До колкото знам проблем с дюзите при нея няма, за разлика от 120-ката.
                              Вероятно е така,макар,че има много неизвестни/примерно дали дългото 3.0 не е чипосано и то/,но аз писах по-горе и пак ще кажа.Човек купувайки джип трябва да се съобрази с много неща и последното нещо е как върви като бегачка на магистралата.Мой приятел има Митсубиши Еклипс...ако знаете то пък как върви,трилитровото Терано няма да разбере каква кола е минала покрай него
                              Затова и попитах...каква е концепцията.За какво ще се използва,защото навих баджанака и той да се присъедини към джипкаджиите.Все пак първия му джип не е точно истински джип,защото примерно няма бавни,активно окачване и на двата моста и т.н./....Нисан ХТрел-2.2 dci 136к.с.,японския мотор с верига и т.н..
                              Ако знаете това чудо как върви/нормално много е леко-предните му калници например са пластмасови ,а задните полуоски са дебели колкото палеца ми и носачите са му алуминиеви и т.н./...че и с 6 скорости е,а разхода му и вървенето му, 3.0тди Терано може да го сънува.Ама...не е истински джип,обаче на баджанака ще му върши работа и покрива неговите изисквания!
                              Концепцията....избора след това!
                              Поздрави!
                              NISSAN FOREVER

Коментар

Поздрави на феновете.
                                Я и аз да се включа в чуденето. Позамислих се позагледах се и ми се вият тия Нисани Терано 2 подходящ за мен избор. Виждам, че ги има доста и вероятно може да се поизбира.
                                Причини: Проходима кола с 4 врати за разходка със семейството, зимата за ски, лятото за достъп до по трудни места около морето, няколко ловни излета в годината, теглене на ремарке с багаж и понякога лодка.
                                Цели: Кола която да не се нуждае от постоянно човъркане по нея. Да не гние безпощадно.
                                Поизчетох ви темите и ми се струва, че тази кола се доближава до изискванията ми. Явно желания мотор е 2,7 тди . Бихте ли ме насочили какво да гледам и да проверявам. Особено ми е интересно да намеря човек които е запознат и може да помогне при покупката на такова возило, да я огледа да си даде мнението и в последствие да я сервизира.
                                Във Варна видях 3 обяви като двете до някъде ми се виждат читави. Третата е малко идиотски написана.
                                http://www.cars.bg/u749281
                                http://www.cars.bg/u730777
                                http://www.cars.bg/u623025
                                Не съм гледал още нито един от екземплярите. Иска ми се да посъбера информация какво да гледам. Интересува ме, как седи въпроса с надлъжните греди на тавана, могат ли да се добавят ако няма такива понеже ми са жизнено необходими макар и това да не е най важното при избора.
                                Видях тази пипнатата във вромос кола и ми направи добро впечатление. Ако в колата има ресурс мога да си позволя да я понаправя.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X