Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чудене за Nissan Terrano

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Чудене за Nissan Terrano

Здравейте,
    от известно време мисля да заменя леката кола с някакъв СУВ поради многото дупки по родните пътища.
    Хареса ми Jeep Grand Cherokee но днес като отидох да поптиам за въпросният СУВ ми предложиха това:
    http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...500&f1=details
    Някой ще иска ли да сподели какви са болежките на модела, колко горе длоу може да харчи, какво му се прави веднага след като се купи, чупи ли се често окачването по българските пътища и кой може да помогне за евентуален оглед.
    Какво бихте предпочели между Нисана, Киа соренто и Гранд чероки?
    Благодаря предварително.

От: Чудене за Nissan Terrano

Точно на тоя нисан слабо място му е двигателя. Ако наистина е 2004-та (трябва да се провери по VIN), проблема вероятно го няма (някъде тогава го оправят), но това че търговеца ти е написал че е 2004-та,не значи че е произведен тогава.

Други болежки няма. С точно тоя двигател върви като самолет. Гледай само за ръжди - по трансмисия и ходова част надали ще има някакви проблеми. И да е 2004-та година по VIN, а не само по приказките на продавача.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      Точно на тоя нисан слабо място му е двигателя. Ако наистина е 2004-та (трябва да се провери по VIN), проблема вероятно го няма (някъде тогава го оправят), но това че търговеца ти е написал че е 2004-та,не значи че е произведен тогава.

Други болежки няма. С точно тоя двигател върви като самолет. Гледай само за ръжди - по трансмисия и ходова част надали ще има някакви проблеми. И да е 2004-та година по VIN, а не само по приказките на продавача.
      Добре а какво точно се случва на двигателя?
      Това двигателя на Исузу монтиран и на някой Рено ли е?

Коментар

Първоначално публикуван от asen_v_k Преглед на мнение
        Хаха...разсмя ме искрено....
        Мотора си е чисто на Нисан/монтира се и на Патрол/.Има конструктивен дефект от 98 до 2004г.,след което го оправят.Доколкото знам е стеснение в маслени магистрали с всичките последствия от това/много Нисани от тези години са със сменени гаранционно мотори,ама много и не са/.След 2004г. конструктивния проблем е оправен и принципно съвета е да се търси след тази година,за да не се насади човек на проблемен мотор!
        За мен по-сигурния и по-безпроблемен мотор си остава 2.7тди-125кс.Също ги има след 2000г. като производство!
        Поздрави!
        Последно редактирано от lubashki777; 09-08-12, 15:59.
        NISSAN FOREVER
        -----------------------------------------------------------------------------
        Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Случва се тотал щета. Ремонтен размер бутала няма, а самите бутала сдават, надират цилиндрите и т.н. И понеже бутала няма, и да шлайфаш - все тая - няма какво да сложиш вътре.

...това естествено ако и от главата става нещо, щото из интернет съм виждал стопена (не пукната, стопена) такава.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Добре де... от коя до коя дата точно е този дефект - пише ли го някъде като инфо?
            Като запалиха Нисана работи и пали като часовник но забелязах че интеркулера от горе вибрира и ми обясниха че били гумените тампончета на които е закачен.
            Колата се намира на Горубляне и няма номер - някой който да може да види този Нисан и да ми каже мнението си?
            Благодаря ви предварително

Коментар

Вибрацията не е проблем и моето вибрираше, но притегнах болтовете и се оправи. Вземи VIN кода и го пусни тук http://www.japancars.ru/cat/nissan/ за да си сигурен за годината. Моето е 09.2004г. и мисля или поне се надявам :-) да го няма проблема.
              TERRANO2 R20; ZD30; WAGON; `04
              www.kamino92.com

Коментар

Колега въобще не се чуди!Оценявам дългия си стаж ,като преди и след джипа,преди всичко е било компромис въпреки ,че ми бяха добри колиците,но джипа си е друго/даже можеш и да помогнеш по- сериозно някъде ако се наложи-полезно МПС/за тръпката извън пътя пък няма какво да говориме!
                Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Добре де... от коя до коя дата точно е този дефект...
                  Недейте да бъдете наивни. Или може би очаквате някой призводител да се изправи и да признае - " Ние направихме едно малко недоразумение, ама от еди кога си го оправихме и сега няма недоразумение".
                  Всичко се базира на горчивия опит на собствениците, от там на чуденето на производителя "какво да правя сега", и някакви частични опити и предварително обречени на неуспех да се оправи голямото недоразумение с тоя двигател.
                  Същото е положението и с други реномирани марки от тоя период. Това е период на революционно развитие на дизеловите системи и много малко от производителите успяват да се запазят от сериозни гафове.

Коментар

Слаби места са ДВГ и задните тампони на предните носачи. Инфо за проблемните мотори има но е малко секретно! От дата до дата няма. Има от номер на ДВГ до номер на ДВГ.Първото нещо което трябва да направиш е профилактика на ГНП и дюзи и смяна на масло и филтри.

Коментар

Първоначално публикуван от bocho64 Преглед на мнение
                      задните тампони на предните носачи.
                      Че какво им е слабото на задните тампони??? Изкарват по 100000 километра, ако сложиш оригинални.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                        Недейте да бъдете наивни. Или може би очаквате някой призводител да се изправи и да признае - " Ние направихме едно малко недоразумение, ама от еди кога си го оправихме и сега няма недоразумение".
                        Всичко се базира на горчивия опит на собствениците, от там на чуденето на производителя "какво да правя сега", и някакви частични опити и предварително обречени на неуспех да се оправи голямото недоразумение с тоя двигател.
                        Същото е положението и с други реномирани марки от тоя период. Това е период на революционно развитие на дизеловите системи и много малко от производителите успяват да се запазят от сериозни гафове.
                        Недоразумението е калпави бутала и тясни маслени канали, допълнено от удължени сервизни интервали за смяна на масло. Допълнено и от запушване на входящия колектор от саждите от EGR-а, гарнирани с маслото от турбото. При това частично запулване, само на част от цилиндрите. Сещаш се какво се случва с тях в следствие на това.

"Недоразумението" върви като бясно с лекота. Аз съм карал малко (вероятно 20-ина километра я има, я не), но едно дълго ме направи смешен на магистралата, при все че бях залепил педала до ламарината и карах със 140.

Ако сега ми беше на дневен ред закупуване и преценя че е добро - никак не бих се колебал.

Коментар

В обявата пише 130 000 а дали са реални?

Коментар

99% не са.

Все пак живота крие и изненади понякога. Моето се оказа на реални 82000 когато го взех.

Коментар

Аз досега не съм виждал обява (или адски рядко), в която автомобил да е над 200000км, независимо дали е произведен 1990, 1995, 2000, 2005. Имам чуството, че от едни километри на горе, собствениците им спират да ги карат....
                              Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X