Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отново във филма... Терано II

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Отново във филма... Терано II

Ехей...то и цвета му като на моето.Добре изглежда...поне на първо четене и на външен вид.В последствие ще си покаже!
    Поздрави!
    NISSAN FOREVER
    -----------------------------------------------------------------------------
    Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Иванов (gorbi) Преглед на мнение
      Е да, и това задължително трябва да се направи като се постопли, благодаря !!!!

[ATTACH=CONFIG]410658[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]410659[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]410660[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]410661[/ATTACH]
      Я чакай чакай, че аз го видях един ден това терано с тоя парктроник. И се замислих кога ли, ще загинат тия датчици в гората...

Коментар

Първоначално публикуван от damyan82 Преглед на мнение
        Я чакай чакай, че аз го видях един ден това терано с тоя парктроник. И се замислих кога ли, ще загинат тия датчици в гората...
        голям кеф парктроника...Паркирам си сега на 20 см от оградата пред вкъщи...
        Може и да дадат фира датчиците в гората, до тогава ще са ми омръзнали.... По-скоро един истински парктроник трябва да сложа - (теглич)

На какви обороти го карате това Терано, още не мога да му свикна. аз последно време съм много спокоен шофьор, рядко вдигам над 90 км./час - само по магистрала и то като бързам... Забелязах че са му относително къси скоростите... Патрола сякаш имаше по-дълги...

Коментар

Еееее жив и здрав да ти е Нисаня За вентилатора на парното имах абсолютно същия проблем и се оказа лед.Парктроника наистина е голямо улеснение при паркиране с тая дълга задница .
          Май трябва да смениш аватара вече , не че не е хубав Патроля , даже и аз му се кефих от Варна до Шумен , а след това и по черно много е готин , ама чорбаджията му го кара много спокойно.
          RAV 4
          F650GS

Коментар

оф, много ми е мъчно за тоя Патрол... С голямо нежелание го продадох тогава, налагаше ми се просто, още ми ер жал за него, със здраве да си го карат....
            И сега като видя къс Патрол от тая генерация и ми става тъпо...
            Надявам се и Тераното така да го захаресвам, чак тогава ще има смяна на аватара...
            Аз междудругото се зачетох по твоята обява, ама ме мързеше до Шумен да ходя... ))

Коментар

Нямах възможност да си купя патрол. Нямам и сега, но ако един ден имам такава никога не бих се поколебал ама никога. Нека това мое мнение не те обиди.
              Патрола пак си става за това което си замислил с тераното. Недостатъците на един къс патрол се оправят с дълаг патрол.

Коментар

Първоначално публикуван от damyan82 Преглед на мнение
                Нямах възможност да си купя патрол. Нямам и сега, но ако един ден имам такава никога не бих се поколебал ама никога. Нека това мое мнение не те обиди.
                Патрола пак си става за това което си замислил с тераното. Недостатъците на един къс патрол се оправят с дълаг патрол.
                И си прав ...и не си съвсем....
                Аз също много трудно се разделих с моя Патрол.Умувах много с какво да го заменя.Имах идея разбира се просто да мина на дълга база,но..няколко неща ме спряха!
                Първото и основно нещо е огромния му габарит.Аз използвам джипката и като всекидневен автомобил и паркирането в градски условия с дълъг Патрол е почти невъзможна мисия.
                Второто нещо е,че масовия мотор 2.8тд идва слабичък за къса база дори,а за дълга да не говорим.
                Трето - от предходното пък зависи и разхода,който ще отиде нагоре/а в тази криза това е важно/
                Четвърто Патрол с благинката климатик е рядкост,а това не е маловажно при концепция за един семеен проходим автомобил.
                Има и още...ама да не продължавам,че ми става тъжно при спомена за коравата машина.
                Концепцията на Патрола е една,а на Тераното друга.Това е...
                NISSAN FOREVER
                -----------------------------------------------------------------------------
                Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

мда... при мен тия размисли бяха почти същите като се оглеждах сега за джип.... Тоя двигател 2,8 на Патрола хич не ми е любим... Най-малкото, защото се наложи на моя да му направя пълен основен ремонт, от стария останаха само блока и маслената помпа След което 40 000 км. го разхождах "на дълго". Все маршрути по асфалт по над 500 км. Не е особено приятно изживяване. Хем не върви, хем бучи, хем ако го понатиснеш малко да поддържа 120 започва да яде много нафта. Возията с тия мостове по асфалта е ясна каква е - абе не става за дълъг път. Дългата база като возия вероятно е по-добре, но там само с бензиновия мотор или големия 4.2.
                  Всъщност комбинацията която ми харесва е - къс Патрол подготвен за по-тежичък офроуд, Дълго Терано2 за всеки ден децата на училище и уикенда на вилата и ново Кашкай-че за гъзария и бързи забежки по Европа.
                  Ама като се замисля за всички разходи около три джипа

Коментар

Много сте прави. Трябва да се правят компромиси. В крайна сметка не се тръгва на състезание, а на разходки семейно. А със семейството се налага да не се рискува много из чукарите.

Коментар

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...082&f1=details Здравейте, спрял съм се на тази джипка, може ли да ми кажете дали ако е америка внос може да ми докара някакви извънредни главоболия. Благодаря предварително.

Коментар

Имам развитие по моите проблеми

Днес разглобих жабката, зад нея видях къде е моторчето на парното, клапата за външен въздух и филтъра на климатика. Филтъра май не е сменян последните 10-11 години Къде може да има такива във Варна, подскажете да взема да го сменя ?
                        Свалих все пак моторчето на парното и от него едната четка изпадна раздробена. Поразглобих го още малко - махнах му пластмасовия кожух, видях къде са четките, понеделник трябва да търся такива. Предполагам където правят стартери и динама могат да ми помогнат и да ги сменят. Или ако имате идея къде във Варна може да стане това, че не ми се търси цяло моторче, сигурно е скъпо. Междудругото моторчето е Бош. Едната четка не е свършила съвсем, но другата буквално беше на сол... Дали е от водата - не знам, не му разбирам толкова
                        Разглобих и отпред, махнах чистачките, даже успях да не счупя нищо и да намеря щипките които изхвръкнаха. Махнах чистачките, махнах и кората - капачката почти я отвих, но последното болтче не щеше да се предава, оставих го така и отидох до Практикер да купя подходящи отвертки, за да не се размаже, че после ще е трудно.
                        Докато махах шофьорската чистачка установих, че втулката или както там се казва под шлиците на оста е поразбита. Взех грес да натъпча, защото не ми идва наум къде мога да намеря такава втулка в бързината... Чистачката си работи, но ми е ясно, че е добре това да се оправи, защото рано или късно ще има проблем.
                        От шофьорската страна също има такава капачка, чудя се нея да я отварям ли да и слагам силикон или да не я барам...? Купих силикон неутрален както писа Спарки, утре като, ако се постопли - продължавам ...

Обзаведох джипката и с касетофон Сони с usb и aux входове, че сме свикнали с жената да си закачаме таблетите там и да зяпаме филми или да слушаме музика от тях...

Установих със съжаление, че има доста ръжда по рамата, лятото ще я гледам подробно, дали може да и се помогне или да я карам докато се разпадне

Коментар

Ето какво има под жапката, като се свали мотора на парното...

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC01391.jpg
Прегледи:1
Размер:134.6 КБ
ID:5341612

Вижда се добре и капака на филтъра на климатика (приемам все още съвети откъде мога да го намеря във Варна, до сега не съм купувал такива филтри)

Ето и самото моторче на парното - трябва да търся такива четки утре....

Име:DSC01393.jpg
Размер:115.5 КБ
ID:5341613

Ето и "виновника" да нямам парно...

Име:DSC01394.jpg
Размер:107.4 КБ
ID:5341614

Това е след като го свалих... Последва измиване, изчистване на старото уплътнение да не остане лепило и пътечка неутрален силикон на негово място, след което стягане на мястото.....

Ето и снимка от преди малко, умрях от студ - като карам на отворен външен въздух, понеже го няма моторчето на парното - студения въздух си влиза на поток от дупката... Като затворя външния въздух - стъклата се потят.. Не е работа без топло... За сега не съм видял топло в тоя джип, дано да си заслужава мъките...

Име:DSC01404.jpg
Размер:142.5 КБ
ID:5341615

Как ще му тича един шМорхел и багажник отгоре с малко фарове....

Коментар

Хехе , моите тръби отпред и те са се кривнали леко като твоите . Иначе аз бях му харесал такава броня :

Oбаче си купих мотокар и се откри нужда от парички
                            RAV 4
                            F650GS

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Иванов (gorbi)
                              Имам развитие по моите проблеми
                              Свалих все пак моторчето на парното и от него едната четка изпадна раздробена. Поразглобих го още малко - махнах му пластмасовия кожух, видях къде са четките, понеделник трябва да търся такива. Предполагам където правят стартери и динама могат да ми помогнат и да ги сменят. Или ако имате идея къде във Варна може да стане това, че не ми се търси цяло моторче, сигурно е скъпо. Междудругото моторчето е Бош. Едната четка не е свършила съвсем, но другата буквално беше на сол... Дали е от водата - не знам, не му разбирам толкова
                              Бихте посъветвал да потърсиш сервиз за домашни ел уреди или сервиз за бормашини и подобни инструменти. Предполагам щом четките са в такова състояние на колектора също трябва да се пусне една стружка да се зачисити.
                              За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
                              0878 79 20 61 Борис

Коментар

Здрасти колега, филтър купе продават в ........... както и в повечето магазини за яп. коли. Филтъра е един за Примера П11, Терано и Маверик, като в еврото имат карбонов на "Заффо"/около 19лв/ и други само от филт. хартия/по-евтини/. Досега за около 4-5 години/и толкова смени де/ не се е случвало да ми замирише на "чорапи" от филтъра на купето/карах със Заффо на Примерата а сега и на Тераното/ За мен това е може би най-доброто за момента, иначе четки ще намериш във всеки магазин за ел. части- търси си обаче нещо с произход, поне да пише made in.. нещо си. Преди време купувах едни "no name" за едно голфче - познай за около година и нещо бяха "разпрашени", нищо не остана от тях- нула!
                                Успех

P.S. Да не се изтълкува като реклама ама се сетих, че в ........ продаваха читави втулки за стартер, та виж там дали нямат и четки примерно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X