Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отново във филма... Терано II

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Отново във филма... Терано II

Първоначално публикуван от mitko punev Преглед на мнение
    VARTA са собственост на Johnson Controls и да се произвеждат в един завод.......съмнявам се, но всичко е възможно
    Има там едни акции и прочие неща. Завода за акумулатори по спомен го бяха строили партия с BOSCH.

COMPANY NEWS; Bosch-Varta Merger Cleared

Published: August 01, 1991
    The European Commission today approved a merger of the battery-making operations of Robert Bosch G.m.b.H. and Varta A.G., saying the link could increase competition in the European Community.
    Sir Leon Brittan, a commissioner of the executive body for the 12-nation European Community, said Varta had pledged to break ties with a smaller German battery company to obtain clearance for the alliance with Bosch. The venture -- of which Varta would control 65 percent and Bosch 35 percent -- would create a new company with about 20 percent of the European battery market.
    Mr. Brittan's senior advisers said the approval showed that the commission could take a positive view of mergers that would help companies penetrate markets outside their national base. The community will become a single market at the end of next year.

Mr. Brittan said the Varta- Bosch merger would face competition from Magneti Marelli S.p.A., a unit of Fiat S.p.A. of Italy. In May, Magneti received commission approval to buy a French battery company. It also owns Sonnenshein, a large German company.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      Има там едни акции и прочие неща. Завода за акумулатори по спомен го бяха строили партия с BOSCH.
      През 2006г. Johnso Cntrols купиха York, където аз работих тогава, та на едно от партийните събрания г-н ХХL, каза че преди около две години били купили VARTA и разправяше колко били екологично чисти и т.н., та това е инфото ми

Извинявам се за спаменето.

Коментар

Първоначално публикуван от mitko punev Преглед на мнение
        През 2006г. Johnso Cntrols купиха York, където аз работих тогава, та на едно от партийните събрания г-н ХХL, каза че преди около две години били купили VARTA и разправяше колко били екологично чисти и т.н., та това е инфото ми

Извинявам се за спаменето.
        Акумулаторите се произвеждат от VB Autobatterie Gmbh. "VA" иде от VARTA-BOSCH. Това че Johnson Controls са купили VARTA просто значи че са купили и дяля на VARTA в това предприятие. Последните документи, които намирам са от 2011г, значи предприятието още си работи.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Благодаря на всички за пожеланията...
          Ще му направя скоро и фотосесия, но първо парното, че ми залепват още пръстите от студа...

Днес купих акумулатор Banner 95Ah, необслужваем. 247 лева, до автогарата във Варна, джипката пали само докато и покажа ключа сега Изборът беше или този австрийския или Бош. Аз вече чисто емоционално не ща да чуя за Бош
          Боша който свалих ще го дам да го заредят и да го проверят и ако е добре ще си го оставя резервен и като ходим някъде да имам токоизточник
          Някой ако знае фирма, която да регистрира автомобили в КАТ-Варна, да подскаже, че хич не ми се занимава с тия бюрократи.
          Днес покарах малко из Варна - още малко впечатления - бетон е по снега с двойното. Седалката ми е адски неудобна, дано да има вариант да се смени с някаква друга... Дали защото съм 1.90 или просто съм разглезен от 124-ката, ама ми идва нещо некомфортно.
          Тая пластмаса - имитация на дърво около гнездото на касетофона е сцепена и ми се иска да я сменя, докато още ми е мерак и ме дразни, дали има по някой магазин или трябва мо моргите да се търси ?
          Като цяло - хубава джипка, можеше да е една идея по луксозна, ама за толкова пари - толкова И така ще има да обикаля...

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Иванов (gorbi) Преглед на мнение
            Тая пластмаса - имитация на дърво около гнездото на касетофона е сцепена и ми се иска да я сменя, докато още ми е мерак и ме дразни, дали има по някой магазин или трябва мо моргите да се търси ?
            Почти на всички е сцепена или пукната. Съответно е дефицит. Нова, особено имитацията на дърво, е ужасно скъпа. Нещо към 800лв.
            Тъй че ако само е напукана, а не счупена, може да се възстанови с "подлагане" на стъкломат и полиестерна смола. Моята я възстанових по тоя начин.
            Другата хронична болест са скъсани захвати на таблото към купето - двата горни най-вече (в двата края на обдухвателя на предното стъкло - има 2 правоъгълни капачета и под тях са болтовете - провери ги), но и двата странични (ниско долу до двете врати - май се виждаха по-лесно). Аз и захватите таблото си възстанових по същия начин - стъкломат и полиестерна смола. Не е мръднало от тогава.

Като цяло - хубава джипка, можеше да е една идея по луксозна, ама за толкова пари - толкова И така ще има да обикаля...
            Има и по-луксозни изпълнения - с кожен салон, подгряване, леко подобрен интериор и табло. Но не е разлика от тук до небето де.

ПП: Проблемите със захватите на таблото не са само при тераното. Тойота 90-та серия има точно същите проблеми, а вероятно и други джипки от тоя клас и тия години.

Коментар

Честито и от мен , адаш !
              Ако с нещо мога да ти помогна за Тераното - обади се ! Знаеш че карам такова от 6 години !
              За акумулатора си се минал малко , финансово имам предвид , нали знаеш , че се знимавам с автомобилни консумативи . Дано да си уцелил читав екземпляр ! Сега тръгвам за състезанието в Разград , но другата седмица може да се чуем , да си поговорим за Нисан Терано !

Коментар

Първоначално публикуван от nisanterano Преглед на мнение
                Честито и от мен , адаш !
                Ако с нещо мога да ти помогна за Тераното - обади се ! Знаеш че карам такова от 6 години !
                За акумулатора си се минал малко , финансово имам предвид , нали знаеш , че се знимавам с автомобилни консумативи . Дано да си уцелил читав екземпляр ! Сега тръгвам за състезанието в Разград , но другата седмица може да се чуем , да си поговорим за Нисан Терано !
                Мерси адаш
                Като се върнеш, ще те тормозя за масла... Не знаех че имаш акумулатори, ама и аз толкова бързах днес да го покарам, пуст мерак... Вчера до 22.00 из снежните стихии с Мерцедеса търсих акумулатор из Варна, май само аз и джипкажии бяхме по улиците, два пъти ме вадиха...

Коментар

Благодаря на всички за пожеланията...
                  Седалката ми е адски неудобна, дано да има вариант да се смени с някаква друга... Дали защото съм 1.90 или просто съм разглезен от 124-ката, ама ми идва нещо некомфортно.
                  От размера и килограмите е да знаеш.
                  Нормалните хора нямат оплаквания.
                  Ако има някакъв бърз вариант за смяна и аз бих го направил.
                  Иначе дотогава ще се возя отзад, където е супер.
                  Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
                  Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
                  Opel Campo 3,1 TD '99
                  Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"

Коментар

Първоначално публикуван от ogimaster Преглед на мнение
                    От размера и килограмите е да знаеш.
                    Нормалните хора нямат оплаквания.
                    Ако има някакъв бърз вариант за смяна и аз бих го направил.
                    Иначе дотогава ще се возя отзад, където е супер.
                    Мда, всъщност Pajero е май най-добре в това отношение. Аз съм кльощав и си ми е перфектно и в тераното.

Коментар

Духалото се оказа наистина замръзнало... Понагрях малко колата с пароструйката на ОМВ, хем да видя какво съм купил... Като тръгнах, въздуховода се отвори, а перката на парното зачагърка, заработи малко, после спря и взе да мирише, явно се зори и аз я изключих, ще се помъча да вкарам една печка тая вечер и до сутринта се надявам и тоя проблем да съм го решил. Сега като е леко поизмита ,мога 1-2 снимки да и направя да я "анонисираме" във форума

Коментар

Ще решиш проблема като махнеш чистачкитем, после пластмасата под тях, после въпросното капчаче. Махаш старото уплътнение, почистваш с разредител (спирт, ацетон) остатъците пт старото, и го сложиш обратно, ползвайки неутрале силикон за гарнитури (и да не е за гарнитури ще свърши работа, стига да е неутрален).

Неутралния силикон не мирише на оцет и не причинява корозия като миришещия.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                          Ще решиш проблема като махнеш чистачкитем, после пластмасата под тях, после въпросното капчаче. Махаш старото уплътнение, почистваш с разредител (спирт, ацетон) остатъците пт старото, и го сложиш обратно, ползвайки неутрале силикон за гарнитури (и да не е за гарнитури ще свърши работа, стига да е неутрален).

Неутралния силикон не мирише на оцет и не причинява корозия като миришещия.
                          Е да, и това задължително трябва да се направи като се постопли, благодаря !!!!

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC01385.jpg
Прегледи:1
Размер:166.6 КБ
ID:5341213Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC01390.jpg
Размер:89.4 КБ
ID:5341214Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC01386.jpg
Размер:90.4 КБ
ID:5341215Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC01389.jpg
Размер:138.0 КБ
ID:5341216

Коментар

Вкарай го 1-2 пъти в гората, да го поиздраскаш против уроки.

Коментар

Ейййй ама ти вярно фото сесия като за списание си направил, страхотно е Тераното......ииии да, Дпарки е прав, против уроки некоя друга деруга ще му пасне
                              Поздрави още един път!

Коментар

Ей, то много лачено... и цветът е правилния... и снежеца му отива...Честито и от мен, много безпроблемни километри!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X