Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отново във филма... Терано II

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Отново във филма... Терано II

Две години след като се наложи да се разделя с любимия си Патрол, отново съм на 4х4.. Няма лекуване тая болест...))
    Днес се сдобих с Терано II 99г. 2,7 ТДИ - дълга база.
    И да минаваме на въпросите
    1. Какъв акумулатор да му сложа?
    В момента има някакъв силвър-бош, който днес в най-големия сняг ме остави без джип. Старият собственик твърди, че акумулаторът е на година, но не е каран джипа от 3 месеца и е паднал. За 15-на км. - не можах да го възбудя достатъчно и така и си остана насред пътя днес. А им нямам доверие на тия бошове - на 124-ката си имах такъв и изкара точно година.
    Та, въпросът ми е - по спесификация дават 95 АЧ. От практиката ви - това достатъюно ли е, може ли да е по-малък или трябва да е поне 100 АЧ ?
    А, и от къде да намеря във Варна акумулатор с ляв +?

2. Не работи духалото. Лостчето за външен/вътрешен въздух - не мърда, вентилаторът - не върти.
    Възможно ли е от три дена валене на дъжд да е кондензирала там вода и днес при - 7 да е замръзнало всичко това, за това да не работят.
    Или да започвам да разглобявам вентилатора от утре?

За сега толкова, първите ми впечатления са, че вози доста по-добре от късия Патрол и върви повече.

За съжаление няма последния ред седалки, а мисля да ги ползвам определено, ако някой има повече или знаете от къде мога да си купя - ще съм благодарен за всяка информация !
    Последно редактирано от Георги Иванов (gorbi); 26-01-12, 23:44. Причина: едит

От: Отново във филма... Терано II

А бе, каква е тая тенденция при вас - от Патрол на Терано.

Коментар

Честита придобивка, хиляди безаварийни километри!

Коментар

Re: Отново във филма... Терано II

Цанко: При мен дойде трудно тая тенденция... Патрула много си го харесвах... Но и открих за себе си, че не обичам да се ровя из локвите и да катеря камъни, а обичам дългите утъпкани черни пътища и дъъългите по над 500 км.асфалтови. За семейство с две деца и много багаж - дългата база си е добър вариант. А най-важното - за тези пари, на пазара в момента като съотношение - качество/цена/функционалност - просто няма по-добро предложение - мое мнение

Коментар

Re: От: Отново във филма... Терано II

Първоначално публикуван от mitko punev Преглед на мнение
          Честита придобивка, хиляди безаварийни километри!
          Мерси много, същото желая искрено и на тебе !

Коментар

Сега не му е времето, ама ако разпръцафръцаш цялото табло и оправиш де що има за оправяне, ефекта ще е възможно най-добрия.

Принципно може и да е замръзнал конденз. А може и да влиза вода отвън. Има едно капаче от дясно под пластмасата под чистачките, на което му се скапва уплътнението, и почва да капе точно във вентилатора, а при вентилатора е и клапата за външен/вътрешен въздух. Дори тая хипотеза е доста вероятна.

Акумулатора - аз съм със син BOSCH 95Ah вече трета зима. Никакви грижи не съм имал. Препоръчвам нещо със същия капацитет. Зимата покрай подгревните свещи има сериозан харч на ток. Докато двигателя се сгрее до 50 градуса, свещите са пуснати постоянно. грубо между 20 и 30 ампера. Ако пуснеш и фарове, и подгряване на задното стъкло - ето ти ги още 20 ампера като стой та гледай. Ако пътуваш преобладаващо на къси разстояния, акумулатор с нисък капацитет рано или късно ще те предаде. Просто няма да има достатъчна "вместимост", за да имаш запас от ток до следващото по-дълго пътуване, където да се зареди като хората.

Последния ред седалки - търси по морги. не би трябвало да е твърде трудно да се намерят.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Жоре, горещо препоръчвам Варта блу нещо си, ако имаш път към Бургас, мога да уредя добра отстъпка.Наскоро си взех такъв за синхрото при цена на сайтове 250 го купих за 180.При 74 ампера, стартов ток към 750.Наскоро го изпитах да повърти доста и издържа геройски.Честита придобивка и добре дошъл в джаза отново
              DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Честито и от мен и много безаварийни километри!!
                Вървиш по моя път....имаш моите разсъждения....имаш моите нужди...имаш моята преценка...и ето те собственик на Терано
                Имай предвид,че Тераното е доста по-сложна машина от Патрола.Всичко по него,като се започне лифтоването и се стигне до многото електроника по джипа е в пъти по-сложно от това на коравия и елементарен Патрол.Това обаче не трябва да те плаши.Машината е доказала се като относително сигурна и с не много скъпа подръжка.Тук има много хора/особено Спарки/,които ще ти отговорят на всички въпроси,и ще ти дадат правилното решение на много въпроси.Така че....питаш обстойно преди да правиш нещо самостоятелно
                По отношение на акумулатора...аз съм също с Бош Азия-синята серия -95АН с ляв плюс!
                Това дават и по каталог за това возило.Относно качеството на акумулаторите...дори и при най-квалитетния си трябва и късмет...въпреки всичко!!!
                За вентилатора...не мога да кажа нищо.Според мен докато не се разглоби е трудно да се определи със сигурност,но и аз съм на мнението на Спарки.
                Возията е наистина по-добра от тази на Патрола и то няма как да е друго.Активното окачване отпред си е много по-добро в това отношение,за сметка пък на по-сложния реглаж на предния мост,повече елементи които се разбиват и т.н
                Не само возията е по-добра обаче.Аз съм на мнение,че самото управление,съединителя дори и лостовете за мигачи и чистачки от двете страни на волана се включват много мазно,лесно и приятно за този който управлява машината.
                Мен лично ми харесва джипа...дано да ти хареса и на теб!!!
                Поздрави!
                NISSAN FOREVER
                -----------------------------------------------------------------------------
                Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Хи, честита придобивка и от мен. Сетих се , че , като продавах астрата дадох гаранционата карта на акумулатора /бош силвер/ и той като беше с 3 години гаранция. Стария собственик ако твърди , че е на година би трябвало да ти и тази карта и да ти подменят.

Коментар

Честито и от мен. Ще имаш доста въпроси, но ще има и отговори...Хубави мигове ти желая с машината и семейството.
                    П.С.
                    Да взема да си купя един патроли ли....

Коментар

Първоначално публикуван от Цанко Преглед на мнение
                      А бе, каква е тая тенденция при вас - от Патрол на Терано.
                      Влече ги СУВ-варианта
                      Георги Кулишев
                      Ямбол
                      0889 42 00 74

Коментар

Честита придобивка, много безаварийни километри.
                        Тази зима и мен ме предаде акумулатора - взех си YUASA (95Ah, Asian standard)
                        За вентилатора - Спарки е изчерпал въпроса.
                        Успех.
                        Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
                        Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
                        Opel Campo 3,1 TD '99
                        Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"

Коментар

Без аварйнно и от мен.Според мен свали акумолатора и го зареди и тогава си направи изводите.Все пак 3 месеца са доста време.Иначе търси 100Ah.

Коментар

Първоначално публикуван от PACH - Иван Тодоров Преглед на мнение
                            Жоре, горещо препоръчвам Варта блу нещо си, ако имаш път към Бургас, мога да уредя добра отстъпка.Наскоро си взех такъв за синхрото при цена на сайтове 250 го купих за 180.При 74 ампера, стартов ток към 750.Наскоро го изпитах да повърти доста и издържа геройски.Честита придобивка и добре дошъл в джаза отново
                            Ванка, VARTA и BOSCH е едно и също. Разликата е само в лепенките. Правят ги в един и същи завод.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                              Ванка, VARTA и BOSCH е едно и също. Разликата е само в лепенките. Правят ги в един и същи завод.
                              VARTA са собственост на Johnson Controls и да се произвеждат в един завод.......съмнявам се, но всичко е възможно

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X