Обява

Свий
Няма добавени обяви.

PATROL TD42 размер гуми и опции за джанти

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: PATROL TD42 размер гуми и опции за джанти

Първоначално публикуван от mitkochanev Преглед на мнение
    При Fondmetal, също има разлики в централния отвор.
    Яро може да каже неговите колко са.
    Тези, които купих за 90-ката се оказаха 100 мм. и се наложи "корекция" до 106мм.
    Моите са 16Х8 - ЕТ-О.
    Това е важно, не само за отпред, задните полуоски също имат "легла".
    По памет, верния размер е 111мм.
    Митко, моите са ЕТ -15.

Коментар

Sorry, мисълта ми беше за ц. отвор.
      Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
      ... turn on your A/С !

Коментар

Лошото на тези 255-ци които трупат точки е, че ги няма (или поне не ги намирам) AT-та а са само кални, а както писах горе кални са ми безсмислени предвид употребата (80:18:2 асфалт - разходки и черни пътища - екстремни ситуации приятел в нужда се познава). Иска ми се да са BFG гуми (може би лежа на някакви предразсъдъци) но в крайна сметка ако е невъзможно ще са други. А Яро, защо не искаш да са BFG AT-та? Съвсем се оплетох

В крайна сметка нещата отиват към:

LT285/75R16
        (означенията са от сайта на BFG)
        Последно редактирано от Plamen Alexandrov; 06-01-12, 16:27.
        Дела трябват, а не думи.

Коментар

Първоначално публикуван от mitkochanev Преглед на мнение
          Sorry, мисълта ми беше за ц. отвор.
          Oпс, ще проверя. Това, което знам от опит е, че оригинални джанти за тойота са с милимунда по-малък диаметър на отвора от такива за Нисан/ Мицубиши. Но афтър маркет ги правят и за трите марки. Тоест, Фондметал-а (както и другите) трябва да имат един размер за Тойота/ Нисан/ Мицу а не два.

Пламене, както писах това е лично мнение (мога и да изложа защо) и далеч нямам намерение да те обърквам, затова млъквам.

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
            Пламене, както писах това е лично мнение (мога и да изложа защо) и далеч нямам намерение да те обърквам, затова млъквам.
            О не, не е объркване, напротив. За мен е важно да имам конкретните мнения (поради липса на личен опит) за да можем заедно да изберем правилното изделие, надявам се че ще е полезно и за други след време
            Дела трябват, а не думи.

Коментар

Колега Александров, преди десетина месеца си докарах от САЩ Dick Cepek, като бях
              решил да експериментирам и си взех двата варианта на джанти 10-ки и 8-ци.
              На 10-ките монтирах BFG AT 295/75/16, а на 8-ците Dick Cepek Mud Country 285/75/16
              Прилагам една снимка на Патрул къса база с калните гуми за да имаш на идея как стоят.
              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:photo.JPG
Прегледи:1
Размер:142.0 КБ
ID:5333817
              Ако имаш притеснения за централния отвор ги забрави джантите станаха без никакви
              преправяния. Тъй като в момента Нисана е с калните гуми АТ-тата ми седят в мазето и
              ако искаш може да дойдеш и да ги пробваш на твой Патрол за да имаш идея дали е това
              което ти искаш.

Коментар

Първоначално публикуван от Plamen Alexandrov Преглед на мнение
                Лошото на тези 255-ци които трупат точки е, че ги няма (или поне не ги намирам) AT-та а са само кални, а както писах горе кални са ми безсмислени предвид употребата (80:18:2 асфалт - разходки и черни пътища - екстремни ситуации приятел в нужда се познава). Иска ми се да са BFG гуми (може би лежа на някакви предразсъдъци) но в крайна сметка ако е невъзможно ще са други. А Яро, защо не искаш да са BFG AT-та? Съвсем се оплетох

В крайна сметка нещата отиват към:

LT285/75R16
                (означенията са от сайта на BFG)
                За 255-ците които трупат точки вариантите за АТ са Cooper ST (ляво) и Toyo M-55 (дясно)

за които вече ти споменах. Купъра си е класическо доста отворено АТ, може да не ти допадне, че протектора е малко по-тесен от обичайното. Със сигурност ще има добри резултати от към разход. Много по-леко от Тойо, без значение МТ или М-55. Тойо М55 е комерсиална гума (за камиони) и предимството и е в здравината. Недостатък - теглото.
                Ако джипа ще влиза и в гората, обаче, най-добре слушай Яро и се ориентирай за TOYO Open Country MT - нищо, че е МТ, няма да те разочарова. Е, може би няма да изкара 80-100 000 км като Гудрич АТ, но пък то и това е относително... щото гудрича ще ги изкара, ама, ако не ги срежеш на някой камък... А Тойото ще изкара сигурно 50-60, но пък ще ги изкара без да вадиш ключ за гуми....
                Technical Rescue Direct - life lies in courage
                http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Колеги благодаря на всички за отзивите. В крайна сметка предвид употребата на PATROL-а (писах по-горе съотношението асфалт офф) решихме:

Джантите - Fondmetal 7100 16x8 ET-15
                  Гумите - BFG AT 285/75/16

Благодаря на Icerunner за интересната алтернатива, която предложи но в моя случай мисля, че BFG AT-то е по-разумно
                  Благодаря и на Росен Коларов за отзивчивостта но просто Fondmetal-а ми влезе в главата а това стане ли няма мърдане
                  Дела трябват, а не думи.

Коментар

Много добър избор. Няма да съжаляваш. Това за мен си е най-добрия компромис за тази употреба.А и в този размер двигателя няма да ги усети много.
                    НИСАН ПАТРОЛ GR Y60 2.8TD 92г. - вече с интерколер ,малко пипнат двигател ,гуми 33" и окачване ДОБИНСЪН - 4". За парите които даваш ,достатъчно много получаваш - това просто е ПАТРОЛ.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X