Заданието е, да обсъдим по-удачния размер гуми. Джипа е LWB PATROL TD42 (все още без турбо), който в момента е със стокови 31-чки (265х65х15 - аспиринчета, както ги нарича Пепи)
Целта е да преминем към 33-ки (АТ) като опциите са две: или 285х75х16 или 295х75х16. Експолатация: (80:18:2 асфалт:преходи и разходки:евентуални извънредни ситуации за които трябва да е готов, тип приятел в нужда се познава). Като допълнителна информация, по-напред във времето се предвижда и 4-инчов лифт. Като насока е добре да изберем такъв размер гуми, който все пак да не спъне съвсем чистия дизел. Настоящото предавателно число на диф. е 2.11 (т.е. оригналното). Първоначалната идея беше да преминем към мостове от 2.8 (4.625) но в крайна сметка в разговор с Яро стигнахме до решението първо да изпробваме как се държи с оригиналните диференциали и ако не е добре, тогава да преминем към по-бавните.
Джанти:

Първоначално се бях спрял на DOTZ Hammada dark. Лошото при тях е, че в най-добрия случай са с нулев офсет (ET0) и ще "събере" стойката, което няма да ми хареса. Другият евентуален проблем с този офсет може да се яви и от 4 инчовия лифт и евентуален страничен наклон...
-----

Вторият вече по-сериозен кандидат е добре познатата Fondmetal 7100, която при размер 16 е възможна и с -15 офсет (ET-15), което ми допада повече. Единствено като "недостатък" мога да изтъкна, че я няма в черно каквато ми се иска, но това не е проблем а просто каприз
-----

Като допълнителен вариант за избор Яро ми предложи и този Dick Cepek DC-2, като хубавото при него е, че го има в доста богата гама от разновидности от офсети и ширина на джантата. Лошото е, че така като го гледам малко ми е рапърски и не съм сигурен дали ще пасне много на PATROL-а
Изцяло искам да подчертая, че в случая говорим само и единствено за решение за AT гуми (BFG AT). В случай, че на даден етап решим, че искаме кални гуми, те ще са си отделни с различни джанти и размер и т.н.
Предварително благодаря за мнението ви

Джанти:
Първоначално се бях спрял на DOTZ Hammada dark. Лошото при тях е, че в най-добрия случай са с нулев офсет (ET0) и ще "събере" стойката, което няма да ми хареса. Другият евентуален проблем с този офсет може да се яви и от 4 инчовия лифт и евентуален страничен наклон...
-----
Вторият вече по-сериозен кандидат е добре познатата Fondmetal 7100, която при размер 16 е възможна и с -15 офсет (ET-15), което ми допада повече. Единствено като "недостатък" мога да изтъкна, че я няма в черно каквато ми се иска, но това не е проблем а просто каприз

-----
Като допълнителен вариант за избор Яро ми предложи и този Dick Cepek DC-2, като хубавото при него е, че го има в доста богата гама от разновидности от офсети и ширина на джантата. Лошото е, че така като го гледам малко ми е рапърски и не съм сигурен дали ще пасне много на PATROL-а

Изцяло искам да подчертая, че в случая говорим само и единствено за решение за AT гуми (BFG AT). В случай, че на даден етап решим, че искаме кални гуми, те ще са си отделни с различни джанти и размер и т.н.
Предварително благодаря за мнението ви

Коментар