Обява

Свий
Няма добавени обяви.

PATROL TD42 размер гуми и опции за джанти

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• PATROL TD42 размер гуми и опции за джанти

Заданието е, да обсъдим по-удачния размер гуми. Джипа е LWB PATROL TD42 (все още без турбо), който в момента е със стокови 31-чки (265х65х15 - аспиринчета, както ги нарича Пепи) Целта е да преминем към 33-ки (АТ) като опциите са две: или 285х75х16 или 295х75х16. Експолатация: (80:18:2 асфалт:преходи и разходки:евентуални извънредни ситуации за които трябва да е готов, тип приятел в нужда се познава). Като допълнителна информация, по-напред във времето се предвижда и 4-инчов лифт. Като насока е добре да изберем такъв размер гуми, който все пак да не спъне съвсем чистия дизел. Настоящото предавателно число на диф. е 2.11 (т.е. оригналното). Първоначалната идея беше да преминем към мостове от 2.8 (4.625) но в крайна сметка в разговор с Яро стигнахме до решението първо да изпробваме как се държи с оригиналните диференциали и ако не е добре, тогава да преминем към по-бавните.

Джанти:
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:dotz_hammada_dark_280_PC4.png
Прегледи:1
Размер:96.0 КБ
ID:5954828

Първоначално се бях спрял на DOTZ Hammada dark. Лошото при тях е, че в най-добрия случай са с нулев офсет (ET0) и ще "събере" стойката, което няма да ми хареса. Другият евентуален проблем с този офсет може да се яви и от 4 инчовия лифт и евентуален страничен наклон...

-----

Име:cerchione_7100_SilverG1.jpg
Размер:5.4 КБ
ID:5954837

Вторият вече по-сериозен кандидат е добре познатата Fondmetal 7100, която при размер 16 е възможна и с -15 офсет (ET-15), което ми допада повече. Единствено като "недостатък" мога да изтъкна, че я няма в черно каквато ми се иска, но това не е проблем а просто каприз

-----

Име:dc_dc2_mba_ci3_l.jpg
Размер:37.0 КБ
ID:5954838

Като допълнителен вариант за избор Яро ми предложи и този Dick Cepek DC-2, като хубавото при него е, че го има в доста богата гама от разновидности от офсети и ширина на джантата. Лошото е, че така като го гледам малко ми е рапърски и не съм сигурен дали ще пасне много на PATROL-а

Изцяло искам да подчертая, че в случая говорим само и единствено за решение за AT гуми (BFG AT). В случай, че на даден етап решим, че искаме кални гуми, те ще са си отделни с различни джанти и размер и т.н.

Предварително благодаря за мнението ви
    Дела трябват, а не думи.

От: PATROL TD42 размер гуми и опции за джанти

Е няма ли да пуснеш някоя снимка на тоя хубавец?

Коментар

Дай ше ти надраскам дик чепека с пирон да не ти е толко рападжийски и готово

ет по голямо от -15 ще мета яко кал и шъ трее да слагаш уширители
      Тва за страничния наклон да не те притеснява практически.

И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

А, уширителите не са проблем, даже съм ги избрал вече исландски и са за 33-35 размер , само си чакат реда в списъка
        Дела трябват, а не думи.

Коментар

Първоначално публикуван от Plamen Alexandrov Преглед на мнение
          А, уширителите не са проблем, даже съм ги избрал вече исландски и са за 33-35 размер , само си чакат реда в списъка
          Е тогава оставаш на дикчепек-а явно
          вземи си примерно -25
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
            Е няма ли да пуснеш някоя снимка на тоя хубавец?
            Хах, благодаря Ще пусна по-късно имам няколко пресни, но не е непознат виждали сте го, въпреки, че още е срамежлив
            Дела трябват, а не думи.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
              Е тогава оставаш на дикчепек-а явно
              вземи си примерно -25
              Не знам още, още не съм го възприел, трябва да го помъдря да не стане наистина много негърски А относно размер на гумата ти какво мислиш да бъде?
              Дела трябват, а не думи.

Коментар

Разлика между 285/75/16 и 295/75/16 принципно няма. Имам предвид, че реалните размери на различните модели са различни и доста от 285-ците са с размера на гудрич 295 например. Предвид и, че 295 е доста по-рядък размер и съществено по-скъп определено мисля, че е съществено да изберете правилната гума (модел) която ще ви пасне, без никакво значение дали е 285 или 295.
                Принцпно различната (и според мен правилната за този мотор) опция е 255/85/16 Тя е над 33" и в общи линии е с близка до максималната заводска ширина на Патрул. За съжаление АТ опциите не са много, но напр, Cooper ST e добра или Toyo M55 която е камионска гума и е супер здрава. Има и добри МТ в този размер, които (напр. Тoyo MT) не мисля, че имат съществени недостатъци пред някои АТ-та.

П.С. А като си решил да купуваш хубави нови джанти не отхвърляй и 17-ките. Има много хубави гуми на 285/75/17(и 18 ) които ще заспят на 4" окачване... Разбира се цената е по-висока, но не е принципна раликата...
                Последно редактирано от icerunner; 05-01-12, 17:40.
                Technical Rescue Direct - life lies in courage
                http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

285х75х16

пребоядисването не е скъпо ако само боята ти е проблем

Коментар

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
                    Разлика между 285/75/16 и 295/75/16 принципно няма. Имам предвид, че реалните размери на различните модели са различни и доста от 285-ците са с размера на гудрич 295 например. Предвид и, че 295 е доста по-рядък размер и съществено по-скъп определено мисля, че е съществено да изберете правилната гума (модел) която ще ви пасне, без никакво значение дали е 285 или 295.
                    Принцпно различната (и според мен правилната за този мотор) опция е 255/85/16 Тя е над 33" и в общи линии е с близка до максималната заводска ширина на Патрул. За съжаление АТ опциите не са много, но напр, Cooper ST e добра или Toyo M55 която е камионска гума и е супер здрава. Има и добри МТ в този размер, които (напр. Тoyo MT) не мисля, че имат съществени недостатъци пред някои АТ-та.
                    Благодаря ви, че се включихте
                    Относно този размер и Яро също ми го спомена него като избор, но няма ли да бъде прекалено тесен? В момента с гумите които описах че е (265/65/15) като ширина мисля, че им е допустимия минимум, а тези 255/85/16 няма ли да са наистина тесни, хм?
                    Дела трябват, а не думи.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                      285х75х16

пребоядисването не е скъпо ако само боята ти е проблем
                      А не, не е проблем, просто още не съм свикнал с мисълта, че може да са те
                      Дела трябват, а не думи.

Коментар

Определено не са тесни, отлични са като ширина (според мен). Тесни са 7.5 R 16, 235/85 също са тесни, въпреки, че са много предпочитан размер от много хора. Но 255 не са тесни, пак казвам това е с 1 см по-тясно от най-широката заводска гума, а реално не виждам много смисъл да разширяваш гумата... смисъл има (до определени граници разбира се) да увеличиш височината, а 255 е по висока от 285 и 295

Има разлика разбира се пак в отделните гуми, Купъра определено е по-тесен от Тойо в този размер....

Погледни това:
                        http://www.expeditionportal.com/foru...mparison-pics)

Коментар

Определено не са тесни, отлични са като ширина (според мен). Тесни са 7.5 R 16, 235/85 също са тесни, въпреки, че са много предпочитан размер от много хора. Но 255 не са тесни, пак казвам това е с 1 см по-тясно от най-широката заводска гума, а реално не виждам много смисъл да разширяваш гумата... смисъл има (до определени граници разбира се) да увеличиш височината, а 255 е по висока от 285 и 295

Има разлика разбира се пак в отделните гуми, Купъра определено е по-тесен от Тойо в този размер....

Погледни това:
                          http://www.expeditionportal.com/foru...mparison-pics)
                          Благодаря, по-късно ще разгледам детайлно линка. Лошото е, че на бърз преглед не намирам BFG AT подобен размер, като евентуална опция. Така както гледам, 295х.. отпадат може би са необосновано големи за мен. И съответно най-горна граница ни става 285х...
                          Дела трябват, а не думи.

Коментар

Да, BFG имат само КМ2 в този размер. АТ имат само 235/85/16. Голям пропуск от тяхна страна...
                            Не знам откога караш ТД42, но сигурно си забелязал, че перформанса не е от силните му страни... В това отношение е направо посредствен (което не променя факта, че е най-добрия двигател за джип), та имай предвид, че широките гуми ще го спъват и ще вдигат разхода не пренебрежимо малко.

Коментар

Не знам откога караш ТД42, но сигурно си забелязал, че перформанса не е от силните му страни... В това отношение е направо посредствен (което не променя факта, че е най-добрия двигател за джип), та имай предвид, че широките гуми ще го спъват и ще вдигат разхода не пренебрежимо малко.
                              Вече сме във втората година, откакто сме заедно , но до скоро му оправяхме щетите нанесени от предните собственици и сега му идва реда за ъпгрейди... Реално динамиката му е никаква, което в случая не е проблем - ценим го и му се радваме именно защото е изключително проста, надеждна и в ниските обороти сравнима с трактор машина Както съм написал още в началото на темата, заданието е да го изпробваме с 33-ки и оригиналните му диференциали. В случай, че се спъне много проблема е лесно решим - 2.8 донори има колкото щеш

Ето и две обещани скромни снимки правени на 31.12.11

Име:IMG_0112.jpg
Размер:212.9 КБ
ID:5333577Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0108.jpg
Размер:182.5 КБ
ID:5333578
                              Дела трябват, а не думи.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X