Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Резервоар терано 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Резервоар терано 2

А лампата кога светва? Като дам на контакт лампата Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Copy of 21314542552168258_9.pic.jpg
Прегледи:1
Размер:831 Байта
ID:5351753 свети. Преди да влезе в червеното или по надоло?
    Nissan Terrano 2.7 TDi
    ----------------------------
    Нещо което работи - не се пипа!

Коментар

Вие сте щастливци с този разход бре....
      Моето е дълга база 2.7тди 125к.с. 2001г.
      С гуми 31х10.5х15 и закопчан постоянно преден мост/оригинално е с капачки и предстои смяната им с ръчни хъбове/,в градски условия не успявам да го сваля сега зимата под 15/100км.
      Да речем че има разлика от размера на гумите и това че търкалям карантиите отпред заради капачките,и да сваля по тези причини примерно 2л. пак стават едни 13/100км....Как го докарвате този разход от 10/100градско направо не знам....
      Да не говорим пък за 7.5градско.......Ами то по каталог дават около 11-12л./100 бре...и то за нов автомобил,а не за амортизиран 10-15годишен екземпляр....Направо ми звучите като филм от сферата на научната фантастика...
      П.П.Не забравяйте да уточните кога е засичан разхода,защото нашите машини зимен/летен разход е 2л. разликата в градски условия!!!
      NISSAN FOREVER
      -----------------------------------------------------------------------------
      Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

То от "градско" до "градско" разлика от тук до небето. Лятото го докарвам до към 10.5 - 11.5, и то без да пестя. Под 10 е мисия невъзможна според мен.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Когато имаше сняг и аз бях с разход около 15 / 100 дизел. 2.7 ТД. Сега като не пипам предния мост 10-12 / 100
          Nissan Terrano 2.7 TDi
          ----------------------------
          Нещо което работи - не се пипа!

Коментар

За обема на резервоарите, преди време Спарки беше пуснал подробна документация.
            Последно редактирано от veneli; 03-03-12, 18:36.
            Форд Маверик 2,4i 12v 1994.

Коментар

За обема на резервоарите, преди време Спарки беше пуснал подробна документация,за расхода положението е спрямо зора,днес уж 100тина метра приблизително, дълбок мокър сняг(50-60см.)с вериги изяде около 10л.газ за около половин час. голям зор беше еи .Иначе разходите са коментирани в други теми.
              Форд Маверик 2,4i 12v 1994.

Коментар

2.7 TDI,1999г, Дълга база,235/75/15
                градско 10л
                извънградско 9,5л маx.ск. 130км.
                4x4 около 12.5л
                [I][SIZE=3][FONT=Microsoft Sans Serif][COLOR=black][B]Nissan Terrano II (R20) 2.7TDI "99 [/B][/COLOR][/FONT][/SIZE][/I]
                [B][I][FONT=Microsoft Sans Serif][SIZE=3]Kawasaki ER-500 "00[/SIZE][/FONT][/I][/B]

Коментар

Първоначално публикуван от Даниел Бибов Преглед на мнение
                  А лампата кога светва? Като дам на контакт лампата [ATTACH=CONFIG]424614[/ATTACH] свети. Преди да влезе в червеното или по надоло?
                  Ами моята като дам на контакт НЕ свети. Светка като влезе в червената зона но със закъснение. Какво искам да кажа? Дори и когато съм карал със светнала лампа и загася колата, дори и веднага да я запаля лампата ми светка след около 2-3 минути.

Коментар

Първоначално публикуван от tomik Преглед на мнение
                    Ами моята като дам на контакт НЕ свети. Светка като влезе в червената зона но със закъснение. Какво искам да кажа? Дори и когато съм карал със светнала лампа и загася колата, дори и веднага да я запаля лампата ми светка след около 2-3 минути.
                    Сега като се замисля, май и мойто така се държи.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Решил съм да харча до края да я видя тая лампа свети ли изобщо. Дано сте прави за резервата, считам я за около 50 км нормално асфалтово каране след светване на червената лампа.

Коментар

После ще имаш перипетии по обезвъздушаването, или по-точно ще ти се откачи ръката от помпане.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                          После ще имаш перипетии по обезвъздушаването, или по-точно ще ти се откачи ръката от помпане.
                          Карал съм няколко дни в града със светеща лампа на моето Терано/дизел/и...нищо не се наложи да обезвъздушавам .Просто ме достраша да не дръпне на някой завой въздух и да угасне и...заредих...
                          NISSAN FOREVER
                          -----------------------------------------------------------------------------
                          Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Малко да опресня данните, които дадох преди около 2г. От началото на годината с гуми 235/70/16 при изминати около 6000км 1/3 градско, 2/3 извън, средния разход ми идва малко над 9/100. Обаче, карам го максимално икономично, градско едва едва, извън градско рядко превишавам 90км/ч.
                            Издържах вчера, ще издържа и днес...

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
                              Карал съм няколко дни в града със светеща лампа на моето Терано/дизел/и...нищо не се наложи да обезвъздушавам .Просто ме достраша да не дръпне на някой завой въздух и да угасне и...заредих...
                              Говоря за каране докато изгасне. А той за да изгасне въздуха трябва да стигне чак до помпата, тоест всичко по веригата ще е фраш с въздух.

То не е кой-знае колко голяма драма де. Просто иска много помпане и добър акумулатор. На мен обезвъздушаване след смяна на филтър ми отнема сигурно около 5 минути. Ако е нагълтало въздух навсякъде ще да е повече.

Коментар

Моето е с 80л. резервоар. Извън градско 90 -100км /ч с 4 човека го докарвам до към 7.5 -8 /100 с климатик. Гумите са щатните.
                                А аз при смяна на филтъра викам човек да помпс докато въртя. Става за 2 мин.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X