Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Терано 2002 без хъбове?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Терано 2002 без хъбове?

Литър на 100 по-нисък разход е от значение за мен. Така че ще трябва да планирам слагането на хъбове, но незнам точно кога ще стане. А и в момента съм на тема гуми, защото дъждовете идват...
    От прочетеното във форума се ориентирах в разликите между ръчните и автоматичните хъбове. Така че мисля да взема ръчни китайски хъбове в някакъв момент. Срещнах препоръки за VROMOS като доставчик на хъбове, но ще бъда благодарен ако можете да ми препоръчате и някакво място в София...
    Благодаря още веднъж за отзивчивостта

Коментар

Звъниш на Вромос и си ги получаваш с куриер. Какво място в София те интересува, всъщност?
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Питах за място в София откъдето да купя хъбове. Втора употреба не смея да взема, защото не вярвам в способностите си да разбера дали са здрави. След като почти всеки първо се сеща за Вромос, вероятно има защо. Така че ще послушам съвета ви и ще ги взема оттам като съм готов.

Коментар

Аха. В София май няма магазини, не ме питай що.
          Сигурно трябва да отворя

Иначе виж при търговски представители, има тамън няколко вносителя и си харесай.
          Винаги можеш да си поръчаш и от и-бей ако те влече.
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

И моето терано като го купих беше с твърдо-зацепен мост.
            Даже на джантите си имаше едни пластмасови капачки които скриват липсата на автоматични/ръчни хъбове.

Иначе с две ръце ти препоръчвам и аз да вземеш ръчни - разлика има и си заслужава.
            Освен малко по-ниския разход и по-добрата динамика има и намаляне на вибрациите - все пак не се въртят 2 полуоски, 1 диф,1 кардан и 1 раздатка .

Като са изключени в позиция 4 х 2 - при каране по неравности и при свалени прозорци обаче се чуват как подрънкват - вътре муфата която се ползва да зацепва хъба седи прибрана във външната "чашка" и при движение се опират страните и в нея...
            В самото начало си мислех че има нещо друго ,но се оказа че като ги сложиш на 4 х 4 изчезва.
            Това за АВМ.

Поздрави

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:auterpart.jpg
Прегледи:1
Размер:40.3 КБ
ID:5296365Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Glavv.jpg
Размер:43.2 КБ
ID:5296366

Ето така беше преди.

Коментар

rsv
                И моето терано като го купих беше с твърдо-зацепен мост.
                Даже на джантите си имаше едни пластмасови капачки които скриват липсата на автоматични/ръчни хъбове.

Както казах, и аз си мислех, че съм с автоматични хъбове под тия пластмасови капачки. Доста четох за Терано, но въпреки това никъде не срещнах подобен казус, затова съм останал с впечатление, че всички са с хъбове. Въпреки че всеки разбра какъв е случая при мен (най-вече заради схемата на вездесъщия Спарки) ето снимки, които трябваше да кача в самото начало:
                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:_MG_4531.jpg
Размер:207.7 КБ
ID:5296369Натиснете снимката за да я уголемите

Име:_MG_4533.jpg
Размер:180.2 КБ
ID:5296370
                Не съм свалял джантите, защото мисля, че и така се вижда добре.
                Благодаря още веднъж за разбирането и отзивчивостта!

Коментар

Оказа се че и китайските подрънкват след 3-я - 4-а месец. Чува се само при отворени прозорци и каране по павета. На потропват в пъти по-слабо от AVM-а, а и го няма проблема с отвиващите се болтове.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Е то няма как да не дрънка на практика, пружината е бая слаба. Ма тва е бял кахър, музиката на шест и си в джаза

Коментар

Тоя литър на 100 май е силно преувеличен

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        Тоя литър на 100 май е силно преувеличен
                        Зависи от условията на експлоатация, сам го знаеш.
                        И то по-скоро не дали го има или няма, а дали можеш да го отчетеш по някакъв обективен начин или не. На градско или в планината, разхода си е висок и без друго и примерно над определена цифра(например 15-20/100) разлика от плюс минус литър, не може да се засече много точно.
                        Последно редактирано от cecoa1; 17-08-11, 23:42.
                        Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                          Е то няма как да не дрънка на практика, пружината е бая слаба. Ма тва е бял кахър, музиката на шест и си в джаза
                          Бе да ти кажа на ферозата не дрънкат. Имат разни пластини и прочие "благинки".
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Винаги може да се замери точно, моят опит показва някаква такава разлика, измерена на окомер, което е достатъчно точно за моя информация.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                              Бе да ти кажа на ферозата не дрънкат. Имат разни пластини и прочие "благинки".
                              Корозата е друга бира
                              Ма колкото по-просто, толкова по-добре. Тва чудо трябва да може да го оправиш в средата на нищото с чук и тел, иначе си оставаш там. Питай ме

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                                Корозата е друга бира
                                Ма колкото по-просто, толкова по-добре. Тва чудо трябва да може да го оправиш в средата на нищото с чук и тел, иначе си оставаш там. Питай ме
                                Ама те не са сложни. Единственото "сложно" нещо е да нагласиш 2 зъбчета да съвпаднат със зъбите на вътрешната част на хъба. И то проблема е да ги видиш че съществуват, а не да се чудиш юо тоя хъб, мамка му, не иска да се сглоби.

Просто за направили така, щото карантиите при изключено положение да не се разхождат наляво-надясно свободно, и съответно да дрънкат.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X