Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Терано 2002 без хъбове?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Терано 2002 без хъбове?

Здравейте колеги! Съвсем пресен собственик съм на Терано 2 2.7TDI от 2002 г. От доста време следя форума и от отзивите и мненията на "теранаджиите" мисля, че това е колата, която точно отговаря на нуждите ми – основно асфалт + катерене до вилата по един горски път, който като е мокро хич не е за подценяване. Като я купувах пробвах бързи и бавни 4х4 на черен път и всичко беше наред (гледах я с познат майстор). Без да сваляме капачките решихме, че е с автоматични хъбове, защото това беше очевидното заключение. Нямаше никакъв шум, скърцане или щракане отпред и решихме, че всичко е ок. Изненадата дойде днес, защото докато сменяхме скъсан маншон, при свалянето на капачката нямаше хъбове... Подобен въпрос е разискван за Фероза, но за Терано не намерих нищо по въпроса:
    http://offroad-bulgaria.com/showthre...FA%E1%EE%E2%E5
    Може би е важно да кажа, че колата е от някаква „лимитирана” серия – има табелка със сериен номер до скоростния лост с надпис OFF ROAD Terrano Anniversary и стикер на предната дясна врата OFF ROAD since 1951. Иначе всичко друго си изглежда стандартно.
    Въпроса ми е знае ли някой какво е по-различното на това Терано и най-вече дали трябва да слагам хъбове?
    Благодаря предварително!
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Image013.jpg
Прегледи:1
Размер:84.0 КБ
ID:5938085

От: Терано 2002 без хъбове?

Ти "уби коча с мотиката"
    Няма страшно сега ще ти обяснят........
    driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Там дето си снимал хъбове няма, не е имало, няма и да има. Снимай тва дето му викаш капачка.

Табелката такава ли е?

Име:001856988.jpg
Прегледи:2
Размер:46.2 КБ
ID:5296308

ПП Само за сведение 1951 започва да се произвежда Нисан Патрол. Това е идеята на тая табелка.
      Последно редактирано от turtey; 16-08-11, 19:56.
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Снимал е грешно, но пък не означава, че е в грешка. Мисля че има такива Терано, с капачки вместо хъбове. На мой познат на Тераното с 3,0 дизела, е точно с капачки. А това също е от по-новите (последните с 2,7)... Така че може. Все пак Спарки да кажа, че им разбира, та да не заблудя човека.
        Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Бе то всичко може, ама без да видим чудото как да кажа кое как е. А капачки се правят дори, може и да не са заводски - може някой си по незнайни причини да е искал да е с капачки.
          Трябват си снимки.
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Ами ако точно това е искал да покаже със снимката, че въобще няма хъбове или капачки - просто главината е затворена с чашата и толкоз.

" Като я купувах пробвах бързи и бавни 4х4 на черен път и всичко беше наред (гледах я с познат майстор). Без да сваляме капачките решихме, че е с автоматични хъбове, защото това беше очевидното заключение. Нямаше никакъв шум, скърцане или щракане отпред и решихме, че всичко е ок. "
            VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Първоначално публикуван от Бакалов Преглед на мнение
              Ами ако точно това е искал да покаже със снимката, че въобще няма хъбове или капачки - просто главината е затворена с чашата и толкоз.
              Е ся вадя боба и почвам да меткам

Мисълта ми е, че няма смисъл да гадаем. Колегата ще пусне една две снимки още и всичко ще стане ясно. Ама като гледам е младщши участник и минава през модерация още и в началото ще стане бавно.

Коментар

Прав си снимките са желателни за да няма недоразумения, ама щом човека цитира темата за капачките при Ферозата, ми се струва че си е наясно.Т.е. да не го подценяваме, а и той да не се засяга, щото тука сме много хора, разни и разнообразни, и не се знае кой, какво защо и как.

Не мисля, че това на снимката е било така при покупката
                Човека пита дали може да е заводски с капачки, а не че е била с липсващи такива. Съвсем ясно си е обяснил, че е пробвал 4х4 на черен път и е работело. Без капачка или хъб, ще проработи тамън никога.
                Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Абее, аз така със стария патрул качих баира на парапланеристите само на задно, дръп ръчката, ама некой забравил да врътне хъбовете. И чак горе малко преди самия край като взе да се зори викам бе тука нещо не върви като хората тая кола, кво й стана

Изобщо голям майтап.

Коментар

1. Терано без хъбове, а с твърдо затепени посредством капачки с шлици предни полуоски има, и то през всичките години на производство (от първите, та чак до последните), и не е никаква лимитирана серия.
                    2. Терано в тоя му вид, показан на снимката, никога не е излизало от завода. Шпилките стягат капачката на мястото на хъба.

Сега, като гледам шпилките, това терано е било с капачки. Без хъбове, демек. С постоянно зацепени към главините предни полуоски. На теранотата, когато излизат от завода с автоматични хъбове, хъбовете са хванати към главината с болтове, а не с шпилки.

Колегата да наснима всичко, дето е свалил от главината, със все гумата и джантата, и тогава ще мога да му кажа дали има липси. Не вярвам да е продадено във вида от снимката, понеже най-малкото няма какво да държи външните карета към главините, и при завой с пуснато предно ще стане твърде интересно.

ПП: На картинката с червено е оградено изпълнението с капачка, а със зелено - изпълнението с автоматичен хъб.

Име:terrano_hub.jpg
Прегледи:1
Размер:100.5 КБ
ID:5296320
                    Последно редактирано от sparkybg; 16-08-11, 23:35.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Честито!
                      Те това му е различното на OFF ROAD Terrano Anniversary- не се чупи само това което го няма.Моето е същото, след кратка справка се отказах да му купувам автоматични хъбове и се насочих към ръчни.По това време имаше само на АВМ.Използвах шпилките поставени оргинално и при мен липсва често описаният проблем със саморазвиване на болтовете, от който се оплакват повечето колеги.Вече има и китайски аналози, по- евтини и според някой по-добри като изпълнение от АВМ.
                      При мен след поставяне на хъбовете , тераното стана една идея по- пъргаво и може би леко ми падна разхода.Като цяло съм доволен от инвестицията.Вярно, че съществува неудобството-да слезеш и да си ги включиш ти, но със сигурност са включени, без да зависиш от капризите на автоматичните хъбове.

Коментар

Здравейте, благодаря за отзивчивостта! От това колко некомпетентно съм описал нещата личи колко съм нов в материята, извинявам се за което...
                        turtey
                        Там дето си снимал хъбове няма, не е имало, няма и да има. Снимай тва дето му викаш капачка. Табелката такава ли е?
                        Точно такава е табелката.
                        cecoa1
                        Прав си снимките са желателни за да няма недоразумения, ама щом човека цитира темата за капачките при Ферозата, ми се струва че си е наясно.Т.е. да не го подценяваме, а и той да не се засяга, щото тука сме много хора, разни и разнообразни, и не се знае кой, какво защо и как.
                        Не мисля, че това на снимката е било така при покупката
                        Човека пита дали може да е заводски с капачки, а не че е била с липсващи такива. Съвсем ясно си е обяснил, че е пробвал 4х4 на черен път и е работело. Без капачка или хъб, ще проработи тамън никога.
                        Нямам никакви основания да се засягам, дори моля за извинение за некомпетентността си. Не съм купил колата без капачки, снимката, която показах е след като ги свалих.
                        sparkybg
                        1. Терано без хъбове, а с твърдо затепени посредством капачки с шлици предни полуоски има, и то през всичките години на производство (от първите, та чак до последните), и не е никаква лимитирана серия.
                        2. Терано в тоя му вид, показан на снимката, никога не е излизало от завода. Шпилките стягат капачката на мястото на хъба.
                        Сега, като гледам шпилките, това терано е било с капачки. Без хъбове, демек. С постоянно зацепени към главините предни полуоски. На теранотата, когато излизат от завода с автоматични хъбове, хъбовете са хванати към главината с болтове, а не с шпилки.

Колегата да наснима всичко, дето е свалил от главината, със все гумата и джантата, и тогава ще мога да му кажа дали има липси. Не вярвам да е продадено във вида от снимката, понеже най-малкото няма какво да държи външните карета към главините, и при завой с пуснато предно ще стане твърде интересно.
                        Всъщност явно въпроса ми от самото начало би трябвало да е:" Има ли Терано без хъбове, а с твърдо зацепени предни полуоски и ако моето е такова трябва ли да слагам хъбове?" Снимах след като махнах оградения с червено от Спарки фланец (Drive Flange), наречен от мен, явно не много удачно, капачка. Все пак довечера ще щракна преди свалянето на фланеца и ще кача снимка, за да е ясно. Благодаря!

Коментар

Първоначално публикуван от kikimora Преглед на мнение
                          Честито!
                          Те това му е различното на OFF ROAD Terrano Anniversary- не се чупи само това което го няма.Моето е същото, след кратка справка се отказах да му купувам автоматични хъбове и се насочих към ръчни.По това време имаше само на АВМ.Използвах шпилките поставени оргинално и при мен липсва често описаният проблем със саморазвиване на болтовете, от който се оплакват повечето колеги.Вече има и китайски аналози, по- евтини и според някой по-добри като изпълнение от АВМ.
                          При мен след поставяне на хъбовете , тераното стана една идея по- пъргаво и може би леко ми падна разхода.Като цяло съм доволен от инвестицията.Вярно, че съществува неудобството-да слезеш и да си ги включиш ти, но със сигурност са включени, без да зависиш от капризите на автоматичните хъбове.
                          Здравей, освен по-ниския разход някакви други впечатления за предимства на хъбовете пред твърдо зацепените полуоски видял ли си? В моя случай не става въпрос за хард офроуд, а за каране по черни горски пътища без дълбоки коловози. Ще се налага да товаря камъни, цимент и да тегля ремарке. Но до там стигам след 200 км асфалт... Благодаря!

Коментар

С хъбове харчи по-малко (примерно литър на сто).
                            Сложи си ръчни, автоматиката е бошлаф работа. И гледай да не са AVM, че бразилците не са ги доизмислили. Вземи си кетайци, за сега се оказва че вършат по-добра работа а и са по-евтини.

Ако разхода не те вълнува (и незначително повишено износване на предния мост) не ти трябват хъбове, остави си капачките.

ПП Напиши в профила от къде си, че по-удобно

Коментар

Първоначално публикуван от dissident Преглед на мнение
                              Здравей, освен по-ниския разход някакви други впечатления за предимства на хъбовете пред твърдо зацепените полуоски видял ли си? В моя случай не става въпрос за хард офроуд, а за каране по черни горски пътища без дълбоки коловози. Ще се налага да товаря камъни, цимент и да тегля ремарке. Но до там стигам след 200 км асфалт... Благодаря!
                              Предимството на хъбовете е че не се въртят един куп железа, когато не ти трябват, и когато не те мързи са слезеш и да отцепиш ръчните хъбове.

За информация - аз цяла зима карам със зацепени хъбове. Нищо друго не следва от това, освен с една идея по-висок разход на високи скорости, и с половин идея по-голяма тромавост пак предимно при висока скорост, ако въобще я усетиш.

Така и така, ако купуваш, автоматичните хем са по-скъпи, хем по-чупливи - когато вече си в киреча и пуснеш предното често включват с удар, често при клатене напред-назад и спускане въртят номера - изключват и включват в различни посоки и прочие. Ако обаче си мързелив и не ти се разправя с включване-изключване - опция са си. По моргите се намират.

Та, на въпроса:
                              1. Да има терано с такава комплектация (твърдо зацепено с капачки)
                              2. Не, не е нужно да слагаш хъбове, ако не виждаш смисъл в отцепването на предните полуоски.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X