Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фланци за Нисан Терано 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Фланци за Нисан Терано 2

Колеги смених биалетки , днес ми натегнаха торсионите , учудващо за мен се вдигна предницата и се изравни цялата кола. Возията се втвърди малко , но ми допада повече , че се клатеше като автобус. Искам да попитам : сега съм с гуми 235/75/15 мога ли да сложа фланци и да я разкрача малко и колко см. да бъдат ако някой е слагал. Ако имате излишни ,които да продавате свиркайте. stoianov1980@abv.bg 0885544754
    Терано2 2.7 тд 99к.с 1995г.,Мерцедес С200 - 1995г. Ню Битъл -лимитед 1.9 тди
    0885544754 Светослав Стоянов

От: Фланци за Нисан Терано 2

Първоначално публикуван от Светослав Стоянов Преглед на мнение
    Колеги смених биалетки , днес ми натегнаха торсионите , учудващо за мен се вдигна предницата и се изравни цялата кола. Возията се втвърди малко , но ми допада повече , че се клатеше като автобус. Искам да попитам : сега съм с гуми 235/75/15 мога ли да сложа фланци и да я разкрача малко и колко см. да бъдат ако някой е слагал. Ако имате излишни ,които да продавате свиркайте. stoianov1980@abv.bg 0885544754
    С тоя размер гуми би трябвало да поеме до към 35мм фланци. По-голяма размер гуми обаче няма да можеш да сложиш.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Аз на моето Терано сложих 38мм. Видимо стана по широко. Подкарах го да усетя разликата.....и я усетих..... между 50 и 70км/ч така започна да тресе волана, че изгубих ума и дума. След 70км/ч се оправи до следващото мръдване на волана. Оказа се че имам доста разбити и износени чаркове по предницата. Махнах предните фланци, задните оставих, поопровиха се нещата. Съветът ми е първо да си прегледай предницата и тогава фланци. Успех
      Издържах вчера, ще издържа и днес...

Коментар

Благодарско колега, ще прегледам преди да се наканя окончателно.

Коментар

... днес ми натегнаха торсионите ...
          Покарай го малко така за да видиш дали няма да се наложи да се върне малко от натягането . При мен се получи точно така .
          Натегнах торсионите с около 12мм. на болта за регулиране , което доведе до повдигане от около 5см. . Като покарах малко усетих един допълнителен ритмичен шум , който приличаше на удари от. камък в грайфера по асфалта . Обаче същия ритмичен шум го имаше и при каране по трева , което ме накара да легна под джипката и установих, че след натягането , полуоската и вътрешното каре вече са под доста по-различен ъгъл , което води до неправилна работа на карето . Върнах 5мм. и всичко заспа . Та затова е препоръчително натягането на торсионите да НЕ се прави по-голямо от нормалните граници .
          Последно редактирано от boby_l; 26-05-11, 17:06.
          Боби - 0887771064
          Който иска да свърши нещо намира начин , които не - намира причина.

Коментар

Ще се ослшвам, постоянен шум ли е? Засега си върви нормално. Шума при каране по асфалт ли го чуваше и постоянно ли?

Коментар

Ще се ослшвам, постоянен шум ли е? Засега си върви нормално. Шума при каране по асфалт ли го чуваше и постоянно ли?
              Шума е ритмичен - на всеки направен оборот на полуоската имаш чукване . Лошото е че при затворени прозорци не се чува , а и на волана не се усеща нищо ненормално . Най-ясен звука беше при скорост до 10км/ч - колкото по бавно - толкова по отчетливо се чува , без значение дали си по асфалт или по трева .
              Само да вметна , че това че се е случило на мен , съвсем не означава , че трябва и при теб да е така . Просто е добре в началото да си по-внимателен , та ако има нещо да го хванеш навреме !
              Боби - 0887771064

Коментар

Първоначално публикуван от boby_l Преглед на мнение
                Шума е ритмичен - на всеки направен оборот на полуоската имаш чукване . Лошото е че при затворени прозорци не се чува , а и на волана не се усеща нищо ненормално . Най-ясен звука беше при скорост до 10км/ч - колкото по бавно - толкова по отчетливо се чува , без значение дали си по асфалт или по трева .
                Само да вметна , че това че се е случило на мен , съвсем не означава , че трябва и при теб да е така . Просто е добре в началото да си по-внимателен , та ако има нещо да го хванеш навреме !
                Добре е да си видиш каретата. Не знам при теб колко над стандартното е, но 50мм над номинала е съвсем постижимо, без други последствия. Единствено ако прекалиш не остава ход надолу. Тогава или правиш 20мм подложки, или нови горни носачи, които и без това са слабо място. Подложките са кръпка, и товарят носачите още повече. Носачите с времето се изморяват и се късат около карето, ако имаш късмет в добър момент.

Та, със стандартни носачи възможния лифт е около 3-4см, ако с Calmini и от сорта - с 2см повече. Имам контакти с французи, испанци и италианци - навсякъде проблема е един и същ - изморяване и късане на горни носачи, когато ползваш джипката за нещо повече от софт разходки.

Ето снимка на положението на моето окачване. Вече над година няма проблем, няма щракане и прочие неща. Преди това бях с подложки 20мм. Пак нямаше проблем. Общо 2 години май станаха.
                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:parnos1.jpeg
Прегледи:1
Размер:37.1 КБ
ID:5281555
                Последно редактирано от sparkybg; 26-05-11, 19:10.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                  Добре е да си видиш каретата. Не знам при теб колко над стандартното е, но 50мм над номинала е съвсем постижимо, без други последствия. Единствено ако прекалиш не остава ход надолу. Тогава или правиш 20мм подложки, или нови горни носачи, които и без това са слабо място. Подложките са кръпка, и товарят носачите още повече. Носачите с времето се изморяват и се късат около карето, ако имаш късмет в добър момент.

Та, със стандартни носачи възможния лифт е около 3-4см, ако с Calmini и от сорта - с 2см повече. Имам контакти с французи, испанци и италианци - навсякъде проблема е един и същ - изморяване и късане на горни носачи, когато ползваш джипката за нещо повече от софт разходки.
                  Честно казано доста почетох докато установя точния проблем и отговора намерих тук , описан едно към едно със случката при мен с тази разлика , че аз го хванах в първите 15км. , след което каретата със сигурност бяха проверени . А ето и какво се случва ако не се хване на време .
                  Всъщност не знам преди мен колко са натягани торсионите , но с гуми 31-ци при повдигането между гумата и калника имаше около 10см.
                  а на снимката е в момента след връщането на нивото .Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1000054.jpg
Прегледи:1
Размер:126.3 КБ
ID:5281554
                  Боби - 0887771064

Коментар

Снимай отпред, да видя положението на долните носачи. От снимката много-много не може да се прецени.

Ето снимка на мойто. Пак с 31-ци. Височина от долния ръб на джанта 15-ка до ръба на калника - 725-730мм.
                    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:terr.jpg
Прегледи:2
Размер:57.2 КБ
ID:5281589
                    Последно редактирано от sparkybg; 26-05-11, 21:23.

Коментар

Здравейте интересува ме колко е допустимото натягане на турсиона и дали само с това натягане маже да се саберат 31ците

Коментар

Първоначално публикуван от kalama Преглед на мнение
                        Здравейте интересува ме колко е допустимото натягане на турсиона и дали само с това натягане маже да се саберат 31ците
                        На терано 2-ка 31-ците се побират и без натягане, в смисъл както си е заводски. Трябва само леко пилване на калобраните във вътрешния им край. Никакъв метал не се пипа. Моите не опират никъде, при никакви обстоятелства.

Това ако ще ползваш оригинални джанти с +25мм офсет. Ако ползваш по-изнесени, вече ще трябва да действаш на принципа "проба-грешка". 31-ци с изнесени джанти, без да пипаш ламарините, няма да събереш, независимо от лифта.

Коментар

С оригиналните е някаква лята джанта а за турсиона колко да се натегне някакъв критерий или ориентир.

Коментар

Първоначално публикуван от kalama Преглед на мнение
                            С оригиналните е някаква лята джанта а за турсиона колко да се натегне някакъв критерий или ориентир.
                            Е какъв ориентир повече от това?:
                            Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                            Височина от долния ръб на джанта 15-ка до ръба на калника - 725-730мм.
                            Ако е много - натягаш толкова че задницата с пълен резервоар да е с една идейка вирната, спрямо предницата. По тоя начин когато е натоварена ще е изравнена.

Коментар

Извинявай не съм разбрал

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X