Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане за ремонт на предно окачване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Питане за ремонт на предно окачване

Аз смених само едните. Пасват супер от чертежа.
    Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080

Коментар

А дали мога да разглобя тая система без да пипам торсионите, просто за инспекция или ще е трудно? От ляво е много зле не знам втулката дали е здрава, и пръта дали е пострадал, да знам какво да купувам и какво ще се ремонтира...
      Последно редактирано от afgany; 17-07-12, 22:20.
      Maverik/Terrano 2 2.7 TDI, 1997
      X-trail 2.2 Di 2003
      Maverik/Terrano 2 2.7 TD, 1994

Коментар

Не е невъзможно, но ще ти е по-лесно и по-бързо да охлабиш торсионите, да направиш инспекция, и да натегнеш торсионите. Другото е мъка, вервай ми. 3 пъти съм го правил и съм пробвал всякак.

Тампони и втулки така или иначе ще трябва да сменяш (като свалиш старите ще видиш сам за аккво говоря). Под въпрос са чашките и осите. Не вярвам стругаря да ти съдере кожата за чашки, а осите и те не са чак на непосилна цена. Та ако питаш мен - набави си всичко без осите и тогава разглобявай и сменяй наред. Иначе работата ти е двойна.

ПП: И друг път съм казвал - купувай САМО оригинални части по предното окачване. Другото е окаян боклук, без изключения.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Тука тази тема е важна та за да я подържаме жива.. Първо, направих си чашки по чертежа по-горе от стомана 30 /S355 не знаеше стругарят от къде да вземе/, дали е най-подходящата не знам? Едната страна вече е направена, скоро като взема още тампони и другата. Разхода ще ми излезе - тампони 4 по 25 лв./оригинални нисан, повече НЕ давайте толкова струват, ако трябва с удължена доставка/, 4 чашки - 30 лв. за изработка + материал, втулки 2 по 11 до 15 лв варира цената, 80 лв за майстора ми и за двете страни = общо ще е към 240 лв ремонта. Обаче доста важен се оказа. От известно време взе да скърца нещо отпред, първо от едната после от другата страна. Оказа се, че това е звукът от триещи се Оси /към носача / с рамата !!! Ужас, оста беше изядена наполовина, сега е наварена, не знам дали да не потърся нови оси от морга, наварени достатъчно здрави ли ще са? Добре че я хванах щеше да се счупи! Така че не отлагайте ремонта!!! Поздрав.
          Последно редактирано от afgany; 17-09-12, 18:56.
          X-trail 2.2 Di 2003

Коментар

Купи си нови оси от магазина. Това е като да сложиш накладки втора ръка. Не са твърде скъпи, ако помня добре.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ще ги проверя цените, че в различните магазини варират, но все пак ако не са протъркани визуално смятам, че и 2 ръка са добре, говорим за прътовете /оси/ долен носач-шаси нали, прости железа? Здравината на наварените прътове и на мен ми е малко съмнителна. Там има ли значително вертикално напрежение при удър с препятствие /дупка, неравен път/ или повечето го обира амортисьора?
              X-trail 2.2 Di 2003

Коментар

Освен че се протъркват, се и изморяват. То и самолетите, дето ги бракуват външно са си ок,

Еми, това желязо поема всичката енергия от удари по дупки и прочие. Затова са и тампоните - все пак да мърда напред-назад, вместо да предава всичките вибрации на шасито.

Купи си нови! Казах! ХАУ! Ти ги сменяш на над 200000 километра, а от морга ще вземеш такива сигурно на 300, а с малко късмет и на повече. Сега, не казвам че като вземеш от морга утре ще се строшат. Казвам само че още по дефиниция е неправилно по окачване да слагаш неща n-та употреба, освен ако очеизвадно не са в перфектно състояние. Ама при цена 30-50лв бройката аз лично никак не бих обикалял морги, да ги купя по 20 да речем. Това ще го смениш и ще забравиш за него в следващите 200000км. Какво има да го мислиш?

Коментар

Малко множко са те одрали за тампоните на носачите.Преди месец ги проверявах при Патрол Фен...оригиналните бяха по 14-15лв. за 1бр.,че май и ги държи налични/т.е. без да се чака доставка/,защото се търсят...
                  П.П.Ако си ги поръчал от Ай-Ем Ай в Ст. Загора...оригиналните им части доста често са на фрапиращо по-високи цени от тези на колегата от Варна
                  Поздрави!
                  NISSAN FOREVER
                  -----------------------------------------------------------------------------
                  Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

На Хр.Ботев и Раковска магазина ми искаха по 40 лв за 1 брой, та 25 лв ми се видя добре от Ай-Ем... "Японските части", ама пък от първите си взех по-евтин работен цилиндър за съединител, въобще странна работа с тея разлики в цените по магазините )
                    X-trail 2.2 Di 2003

Коментар

Първоначално публикуван от afgany Преглед на мнение
                      На Хр.Ботев и Раковска магазина ми искаха по 40 лв за 1 брой, та 25 лв ми се видя добре от Ай-Ем... "Японските части", ама пък от първите си взех по-евтин работен цилиндър за съединител, въобще странна работа с тея разлики в цените по магазините )
                      Когато говорим за оригинални части/т.е от Нисан,а не афтърмаркет/,цените са различни основно по две причини:
                      1.Различни доставчици /говоря за фирмите с които търгуват нашите търговци зад граница/
                      2.Различно-калкулирана печалба/там понякога има осиране...ще ме прощавате за израза /,от нашите търговци!
                      Това е...Както в много теми е изписано,сравнявайте цените.Патрол Фен и Мимо13 от форума доставят оригинални части от чужбина и цените им са много добри.Сравнявайте при останалите магазини,където претендират,че доставят оригинални части,че иначе...се дават едни грешни пари!
                      Поздрави!
                      NISSAN FOREVER
                      -----------------------------------------------------------------------------
                      Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Здравей спарки прочетох из форума за проблема, на задните тампони - долните носачи , терано tdi.При мен , тампоните са смачкани,но втулките и осите не са повредени ,само леки овали в чашките.Та вьпроса ми, трябвали да сменям чашките или само тампони.

Коментар

Ако наистина втулките и осите са добре, което се разбира само ако си разглабяни разбира се, иначе няма как да знаеш със сигурност, може и да ги оставиш чашките. При мен примерно бяха направо скъсани и осите бяха хлътнали нагоре, ако са само леко деформирани може и да изкарат някоя и друга година даже, зависи и от терена на който го лашкаш. Спарки и аз мога да ти кажа какво ще те посъветва - секача и нови чашки )
                          X-trail 2.2 Di 2003

Коментар

Е няма как да преценя от разстояние. Принципно един чашки изкарват едни 200000км, а едни оригинални тампони над 50000. Ако наистина преценяваш че са в добро състояние - смени тампоните и нищо повече. От друга страна, ако сега смениш чашките си гарантираш че повече за чашки категорично няма да мислиш, освен ако не навърташ по 40-50000км годишно.

За втулките и осите - пак така. Аз оси не съм сменял, но втулки - да. Втулките не са скъпи - примерно 15-ина лева, а може и по-малко да бяха. Това си е консуматив и е редно да се сменя заедно с тампоните. Щом на дупката има овал, значи тоя овал са го направили втулките, значи и върху тях трябва да има следи от това. Значи - смяна, освен ако не са наистина в абсолютно перфектно състояние.

И части по предницата (окачване, кормилна уредба) взимай само в оригинал. Макар да са по-скъпи, в крайна сметка излизат по-евтино.

Коментар

Освен лекия овал на чашките всичко друго е ок.Втулките са 22мм. по цялата дьлжина.От кьде да порьчам оргинални тампони. Някакьв телефон.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X