Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Теч на антифриз на Терано 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Теч на антифриз на Терано 2

Здравей те.Имам проблем с Терано 2 2,7 ТДИ! Салзи зад тялото на термостата което се захвашта за блока.И от там започва да олива по самия блок и главата.Моля помагайте.За което ви благодаря предварително.

Коментар

Прегледай постовете на по-старши колегите по-горе в темата!
      Има гарнитура между тялото и главата,и квадратен О пръстен в долния край на лежене на тялото,също така разгледай схемата която съм постнал,би трябвало да добиеш яснота!

Коментар

Аз го видях, но тук майсторите ми казаха да сложа добавка за теч. Някаква била на ЛИКИ МОЛИ. Вие какво ште ми препорачате да я слагам ли.Като се има в предвид че теча не е голям.

Коментар

Първоначално публикуван от bukoveca_89 Преглед на мнение
          Здравей те.Имам проблем с Терано 2 2,7 ТДИ! Салзи зад тялото на термостата което се захвашта за блока.И от там започва да олива по самия блок и главата.Моля помагайте.За което ви благодаря предварително.
          Ми, освен сам да си помогнеш, прочитайки темата, няма как насила. Даже и картинка има 2 поста над твоя.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

И защо ще слагаш добавка със съмнителен краен резултат?
            Въпросните майстори да не ги е страх да развият 5-6 болта и да ти сменят две елементарни гарнитурки...ако е така, бягай далеч от тях, че да не станат в един момент поразии по колата.
            Личното ми мнение е, че всеки средно статистически мъж, на който не са му наврени ръцете в...е хайде да го кажа по-нежно "отзад" може да си смени въпросните гарнитурки само за 2часа...
            Другото е въпрос на качествен майстор ...все се намират и такива индивиди...
            Поздрави и не се занимавай с добавки...по-добре да мазни и сълзи, няма да имаш кой-знае какви загуби.Ще доливаш по половин литър антифриз на година и толкова...
            Поздрави!
            NISSAN FOREVER
            -----------------------------------------------------------------------------
            Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Това с добавката сега го виждам. При положение че има читаво, трайно и евтино решение, никакви чорби не бих ползвал. Майсторите да си слагат добавки на техните возила.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Не слагайте нищо за спиране на течове, по охладителна или мазителна уредба. Това е моето мнение.
                .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
                Киа спортаж2000тди 98г
                Ауди А3 1.9ТДИ
                Каравана Аdria 390Q

Коментар

+1

Коментар

И аз така мисля.Но реших да ви попитам.Благодаря ви.

Коментар

Да не отварям нова тема, гледам че тази си е с подходящо заглавие...днес се врътнах около Тераното и гледам мокро петно с размер на кибритена кутия. Първоначално изтръпнах, щото бях решил, че съм оправил всички течове, но в крайна сметка досега единственото нещо, което не е текло от моята кола е нафта (да чукна на дърво), така че запазих хладнокръвие

В крайна сметка видях, че се образува тук
                      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:index.jpg
Прегледи:1
Размер:87.5 КБ
ID:5729480
                      и си се стича надолу. Не знам какво има там честно казано. По-интересното е, че не виждам да идва изпод тялото на термостата. Мястото е на една педя вляво от него, пада се зад хидравличната помпа. Иначе около тялото на термостата съм разкоствал всичко като сменях виско и след това имах проблем с малък теч, но като затегнах няколко болта в този регион се оправи работата...е, сега пак е текнало.

Почвам да се чудя дали наистина е от тялото на термостата и сглобките там... В този регион има ли откъде другаде да идва антифриз? Почвам да се чудя дали няма някакъв по-генерален проблем.

Коментар

Ми, главата е там, ама надали. Хидравличната помпа не ми е известно да се охлажда...

Коментар

Да, хидравличната помпа не се охлажда, споменах я като ориентир.
                          Сега намерих малко по-подходяща снимка. Ето тук се събира течността и капе надолу.
                          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN50471453274563.JPG
Прегледи:1
Размер:231.3 КБ
ID:5729519

Може ли гарнитура на глава да замине и да няма други симптоми освен теч?

Коментар

Не-приятно:
                            Прикачени файлове

Коментар

Тоест? Сглобката между този "модул" и главата? Сериозна ли е играчката за свалянето му?
                              Последно редактирано от ivokbg; 29-09-16, 08:31.

Коментар

Първоначално публикуван от ivokbg Преглед на мнение
                                Тоест? Сглобката между този "модул" и главата? Сериозна ли е играчката за свалянето му?
                                Тоя "модул" събира водата от главата и от блока - така ми се вижда от набързо разгледаните картинки в серв. ръководство. Най лошо ще да е ако теча е от последното уплътнение на последния капак към блока - там дето е стрелката. За да се свали тоя капак и подмени уплътнението целия агренаж долу, в смисъл всички колела и въобще каквото пречи на капака да се свали.
                                Така мисля, разглабял съм го и събирал този ДВГ до последното болтче, но за съжаление такива детаилни неща ми се губят.

Коментар

• Tedi_Mincho
                                  Tedi_Mincho коментира
                                  Редактиране на коментар
                                  Колега и на мен ми капе по същия начин, повечко от миниатюрни капки.Събира се там горе инкаое надолу, как реши проблема ,може ли да споделиш

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X