Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за оглед на Терано 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Помощ за оглед на Терано 2

Обявата в вече с нов код 21295346434853025 и с нова цена 16 800 лв.
    TERRANO2 R20; ZD30; WAGON; `04
    www.kamino92.com

Коментар

Първоначално публикуван от stifler Преглед на мнение
      Точно зелена тройка имам...Вече съм и видял голяма част от кусурите и мисля, че ще мога да я разгледам добре...В неделя вечерта ще пиша какво съм видял.
      Имаше ли възможност да го погледнеш?
      www.kamino92.com

Коментар

Първоначално публикуван от gorskia79 Преглед на мнение
        Имаше ли възможност да го погледнеш?
        Здравей колега!За съжаление не успях...джипа е в автокъща в самият град, а там ми е мъгла и след като не успях да се свържа с продавача просто нямаше как да го разгледам.
        Nissan Navara D22 YD25 Double Cab

Коментар

Няма проблем, благодаря все пак за опита.
          Все ще се намери някой колега от Дупница да го погледне. Ако имате предложения драснете някои ред.
          www.kamino92.com

Коментар

Здравей Колега,
            Аз имам радикално предложение - дай на жена ти да избере колата.
            След 6 месеца търсене и обикаляне жената каза "Това ми харесва, ще го купим" - и АЗ реших да го купим.
            Успех.
            Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
            Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
            Opel Campo 3,1 TD '99
            Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"

Коментар

Може би аз ще направя така.Привърженик съм на мотото, жена и кола с късмет се уцелват ;-)))). Сегашната ми кола е взех след 5 минути оглед - седнах в нея и казах на собственика да ходим при нотариус и така до днес 10 год. само масло, накладки и един шарнир, а по принцип се води проблемна.
              Ама в този случай с Нисана съм по страхлив ;-)
              www.kamino92.com

Коментар

Има ли някой възможност да погледне едно терано в София
                Nissan Terrano 3,0 DI-153k.s. код в мобиле.бг 21296468530569869
                Околовръстен път с/у езерото Суходол
                Регион: София
                Благодаря предварително!
                www.kamino92.com

Коментар

up
                  www.kamino92.com

Коментар

и аз съм го харесал този джип до сухиндол и в вторник ще мина да го видя

Коментар

Първоначално публикуван от ilkoilkov Преглед на мнение
                      и аз съм го харесал този джип до сухиндол и в вторник ще мина да го видя
                      Какво стана колега гледа ли го?
                      www.kamino92.com

Коментар

Случайно да сте гледали тези Нисанчета в мобилето и да споделите мнение?
                        код 21296468530569869
                        код 21297531599370229
                        www.kamino92.com

Коментар

Кои са основните моменти при оглед на Терано? Ако може споделете на какво да се наблегне при огледа?
                          Евентуално подходящ сервиз/човек/ който работи събота и неделя за консултация срещу заплащане разбира се?
                          www.kamino92.com

Коментар

1. Корозия по шасито. Повърхностна не е проблем, но ако е напреднала - кофти.
                            2. Корозия на калници и прагове. При калниците - веждите. Ако има пластмаса - гледайте внимателно вътрешния ръб на веждата, откъм подкалника. Праговете гният предимно в задната им част. Има ли "челадинки", значи има пробив.
                            3. Корозия по пода на багажника. Едно че там(отвън, отдолу) се събира гняс цяла зима и се мие трудно, и второ че често имат проблем с теч на горното уплътнение на багажника и отвътре често се мокри.
                            4. Корозия около задната брона, зад стоповете. Това е трудно видимо.
                            5. Корозия в краката на водача и пътника отпред. Пак се вижда трудно, защото е под мокета.

До тук с ръждата. Купето не е от най-гниещите. Има двуслойна защита под боята, а на местата с по-лоши експлоатационни условия - врати, прагове, калници - още един допълнителен слой. Просто на всичко си му идва времето, рано или късно.

Двигател(2.7TDI):
                            1. След изчакване да изгасне лампата на ербега (не на подгряването), трябва да пали лесно на студено. Възможно е да са нужни един-два оборота - не е проблем.
                            2. Не трябва да има пушене след нормалното облаче при палене на студено.
                            3. При форсиране на място се случва едно леко прекъсване и претрисане - нормално е, ако не го рпави докато карате.
                            4. Трябва да поддържа безгрижно 130 (за 2.7TDI къса база), без пушеци и прочие.
                            5. Нормално е да има шум от съединителя на студен двигател и на място, при нулева скорост и отпуснат педал на съединителя.
                            6. Нормално е да има леко (не да тече) омасляване под входящия колектор.
                            7. Не трябва да се чува турбото, или да се чува съвсем леко, при отворвн прозорец. Отвътре е едва доловимо, и то не веднага, а след като свикнеш със шума на двигателя.

Окачване, трансмисия - като на всички коли изобщо. Не е проблемно возило в това отношение и проблемите са по-скоро изключение. Няма типични слабости (важи за цялата джипка въобще). Просто опитайте всички режими (4х4 само извън пътя или на хлъзгаво/мокро, в краен случай може и на сух асфалт, но само ако карате съвсем направо, без завои) и вижте дали всичко работи както трябва. Не трябва да има странни шумове (освен посочения горе за съединителя).

Това е, което се сещам. Аз при оглед наблягам предимно на състоянието на купе и шаси. Другото се прави, а по моргите части колкото щеш, отделно може да се поръча ново почти всяко болтченце. Кът са единствено лявоволаните пластмаси по купето, защото внесените екземпляри с ляв волан, ако не са в добро състояние, се използват за обръщане на дирекция, със все пластмасите и инсталацията вътре.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Благодаря sparkybg за отделеното време и усилия. Живот и здраве на 12.03 ще обиколя София за огледи.
                              www.kamino92.com

Коментар

А нещо по втората част на въпроса?
                                www.kamino92.com

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X