Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Прещракване в задния диференциал на Терано 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Прещракване в задния диференциал на терано 2

Всичко изказано ще са само догатки,сваляне и диагностициране му е майката,докато се локализира проблема.
    LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
    Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

От: Прещракване в задния диференциал на терано 2

И аз имах същия проблем само,че на патрол y61 и след гресиране всичко е ок.

Коментар

От: Re: Прещтракване в задния диференциал на терано 2

Би могло да бъде каре на кардана.

Коментар

От: Re: Прещракване в задния диференциал на терано 2

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          Единствения по-чест дефект при тия дифове е да строшат пръжинните елементи на пакета с пластините. Поръчват се, сменят се, и толкоз. Вече, ако са свършили пластините от калпаво масло, работата става по-дебела, защото са скъпи ако ги купиш всичките, и реално по-евтин вариант е да си купиш диф от морга.

Колкото дали е или не е от маслото - лично съм чувал диф с калпаво масло. Чуват се и удари даже при завой, а едното колело зацепва на пресекулки. Със всевъзможно стържещи и всякакви звуци покрай това.

Оги, излагаш се! Масла се сменят веднага след като купиш джипката, еле пък като е от български собственик. Понеже все още битува градската легенда че масло на скорости и дифове не се сменя въобще, като нищо може да се попадне на джипка на 250-300 хиляди, още с оригиналното си масло. Аз дори и спирачната течност смених, което също е редно да се свърши.
          Чак ме хвана срам че не съм докладвал.
          След смяна на маслото в задния диференциал (и всички други масла, за да не ми се кара Спарки), странния шум изчезна.
          Може да са били сипали някаква мизерия в дифа преди това, но вече близо 2 години не се чува нищо странно отзад.
          Нека колегата да снима тубата, ако я пази, за да видим и той какво е налял отзад.
          Аз сипах някакъв REPSOL май беше, ама със сигурност не беше синтетика.
          Успех
          Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
          Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
          Opel Campo 3,1 TD '99
          Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"

Коментар

Re: Прещракване в задния диференциал на Терано 2

Здравейте,
            Аз имам подобен проблем само че не отзад а отпред. При мен се получава много дразнещ шум в предно ляво колело. Все едно се опитва да превклучи на така наречените бързи. Шумът изчезва при намаляване на скороста и спиране при което се получава един удар върху скоростите. Можете ли да помогнете?

Коментар

От: Прещракване в задния диференциал на Терано 2

Виж си тампоните на оста на долния носач, най-вече дали гайката е стегната.

"Така наречени бързи" тераното няма. Има само "така наречени бавни", и тогава са включени и двата моста, но така се кара само на хлъзгаво, иначе ще потрошиш раздатката.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

От: Re: Прещракване в задния диференциал на Терано 2

Първоначално публикуван от t34o Преглед на мнение
                Здравейте,
                Аз имам подобен проблем само че не отзад а отпред. При мен се получава много дразнещ шум в предно ляво колело. Все едно се опитва да превклучи на така наречените бързи. Шумът изчезва при намаляване на скороста и спиране при което се получава един удар върху скоростите. Можете ли да помогнете?
                Ако не е това с болчетата, което ти е написал Sparky, многооо-вероятно Хъба на това колело да е счупен. Ако си с автоматични хъбове и го прави постоянно бих избягвал да я карам така. Търси си ръчни или ако искаш пиши имам един работещ автоматичен. Ако не си с автоматични хъбове идея си нямам )
                Maverik/Terrano 2 2.7 TDI, 1997
                X-trail 2.2 Di 2003
                Maverik/Terrano 2 2.7 TD, 1994

Коментар

Да де, ама ако не е пуснал предното, няма от къде да дойде удара върху скоростите. Ако пък кара постоянно на 4х4, не ми се мисли ква салата е все някъде.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Аз залагам на каре на кардана.
                    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Ами да ти кажа моя левия се опитваше да се включва когато си иска с прехъркване, стържене, удъри и май без да включвам предното, което беше най-странното, отдавна беше не се сещам точно. Може да е покарвал повечко 4х4 на суха настилка... както правех и аз )) Как се определя, че удъра е по скоростната, може и да е някъде другаде..? Аз от известно време имам някакъв лек удър при паленe /без скорост/, но от време на време, по скоро след офроуд. Струва ми се че нещо се размества някъде, тампоните около двигателя ги гледахме, наред са.... не мога да разбера какво е ? )
                      Maverik/Terrano 2 2.7 TDI, 1997
                      X-trail 2.2 Di 2003
                      Maverik/Terrano 2 2.7 TD, 1994

Коментар

От: Re: Прещракване в задния диференциал на Терано 2

Първоначално публикуван от t34o Преглед на мнение
                        Здравейте,
                        Предното ми терано павеше така докато беше с автоматичните хъбове. Явно бяха заминали и като ги смених с нови ръчни всичко си дойде на място !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X