Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Прещракване в задния диференциал на Терано 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Прещракване в задния диференциал на Терано 2

Здравейте колеги,
    Имам странно прещтракване в задния диференциал и незнам дали да се притеснявам.
    Когато се движа по асфалтов път няма никакви шумове отзад, но на пресечен терен, особено при остър завой с ниска скорост се чува едно щтракане отзад.
    При включени бавни скорости е още по ясно. Каква е причината за това и какви мерки да предприема.
    Благодаря.
    Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
    Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
    Opel Campo 3,1 TD '99
    Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"

От: Прещтракване в задния диференциал на терано 2

Маслото правилното ли е (за LSD). Шумове отзад под формата на стържене и щракане при завой се чуват когато не е сложено правилното масло.

За друго честно казано не се сещам, освен примерно да е заминал някой лагер. Или пък нещо по окачването, например биалетки или някой тампон? Изобщо, сигурен ли си че шума е от дифа, а не от окачването? Аз не забелязах като и правих кръгчето някакви странни шумове отзад.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Здравейте,
      Шума е щракане при остър завой или когато някое от задните колела загуби сцепление при ниска скорост.
      Чух го докато се возех отзад по баира към вилата.
      Маслото в дифа не съм го сменял и може то да е причината за това.
      Дали като го сменя нещата ще си дойдат на мястото?
      Благодаря.
      Opel Campo 3,1 TD '99

Коментар

Първоначално публикуван от ogimaster Преглед на мнение
        Здравейте,
        Шума е щракане при остър завой или когато някое от задните колела загуби сцепление при ниска скорост.
        Чух го докато се возех отзад по баира към вилата.
        Маслото в дифа не съм го сменял и може то да е причината за това.
        Дали като го сменя нещата ще си дойдат на мястото?
        Благодаря.
        Ще разбереш едва когато го смениш.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Re: Прещтракване в задния диференциал на терано 2

Нещо ме кара да мисля че не е от маслото (аз бих огледал обстоино окачването преди да сменям масло или каквото и да е било друго и бих се поинтересувал дали диференцяла е стандартния а не е с някое тунинг изпълнение-имаше нещо което деиства до известна степен като блокировка която се включва "когато си иска" )

Коментар

От: Re: Прещтракване в задния диференциал на терано 2

Първоначално публикуван от vencislavov Преглед на мнение
            Нещо ме кара да мисля че не е от маслото (аз бих огледал обстоино окачването преди да сменям масло или каквото и да е било друго и бих се поинтересувал дали диференцяла е стандартния а не е с някое тунинг изпълнение-имаше нещо което деиства до известна степен като блокировка която се включва "когато си иска" )
            Стандартно LSD е. Поне това е сигурно. А така или иначе маслото ще трябва да се смени, така че нищо не се губи.

Коментар

Re: От: Re: Прещтракване в задния диференциал на терано 2

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              Стандартно LSD е.
              Освен ако предния собственик не е решил да го "превърне" в друго

Коментар

От: Re: От: Re: Прещтракване в задния диференциал на терано 2

Освен ако предния собственик не е решил да го "превърне" в друго
                Не, не е решил. Карах я.

Коментар

Re: Прещракване в задния диференциал на терано 2

Идеята за маслото (никак не ми допада ама никака)
                  (и двамата знаем че това не е хидравличен повдигач които да се разтропа от маслото) но нека проба (аз бих го отворил вместо да тръгна да сменявам маслото)

Коментар

От: Re: Прещракване в задния диференциал на терано 2

Идеята за маслото (никак не ми допада ама никака)
                    (и двамата знаем че това не е хидравличен повдигач които да се разтропа от маслото) но нека проба (аз бих го отворил вместо да тръгна да сменявам маслото)
                    Всъщност, LSD с неправилно масло издава доста странни звуци понякога, а и товари при завой някой елементи. Много малко е вероятно проблема да е механичен от самия диференциал. Терано със строшен заден диференциал още не съм виждал. Единствения начин това да се потроши е или да влезе вода или друга гняс, или да остане без масло, или да е с неправилно масло, при което досковете на LSD-то си заминават скоропостижно, със всевъзможни звъци междувременно, по приличащи по-скоро на стържене, отколкото на похлопване. Но при износени дискове дифа ще си работи нормално. Просто ще се държи като такъв без LSD.

ПП: А иначе, задното прасе поне се сваля лесно. 8 странични болта - и вадиш полуоските със все главините. После сваляш кардана, отвиваш болтовете на прасето и то пада.

Въпроса е къде могат да свършат тая работа, и дали няма да вземат повече пари отколкото да си купиш цялото прасе на старо от някоя морга.

Коментар

От: Прещракване в задния диференциал на терано 2

Здравейте,
                      Карал съм и други джипове и то доста километри основно тежък офроуд, но всичките са били чисто нови и при тах нямаше странни прешракващи звуци.
                      Проблема не е в окачването, а по скоро е в LSD-то, но като сменя маслото ще пиша какъв е ефекта, дано нещо не се е повредило фатално.
                      Иначе колата се движи нормално по асфалтов път, без никакви странни тропания или скърцания.
                      Има износвания по окачването - разни тампони и т.н., но въпреки това вози много стегнато.
                      Opel Campo 3,1 TD '99

Коментар

Re: Прещракване в задния диференциал на терано 2

Добре аз ще съм лошия пророк които ще ви каже че не е от маслото (ще ми е интересен резултата след смяната)

Коментар

Как разрешихте проблема, колеги? Карам същото Терано.

Коментар

От: Re: Прещракване в задния диференциал на терано 2

Добре аз ще съм лошия пророк които ще ви каже че не е от маслото (ще ми е интересен резултата след смяната)
                            Единствения по-чест дефект при тия дифове е да строшат пръжинните елементи на пакета с пластините. Поръчват се, сменят се, и толкоз. Вече, ако са свършили пластините от калпаво масло, работата става по-дебела, защото са скъпи ако ги купиш всичките, и реално по-евтин вариант е да си купиш диф от морга.

Колкото дали е или не е от маслото - лично съм чувал диф с калпаво масло. Чуват се и удари даже при завой, а едното колело зацепва на пресекулки. Със всевъзможно стържещи и всякакви звуци покрай това.

Оги, излагаш се! Масла се сменят веднага след като купиш джипката, еле пък като е от български собственик. Понеже все още битува градската легенда че масло на скорости и дифове не се сменя въобще, като нищо може да се попадне на джипка на 250-300 хиляди, още с оригиналното си масло. Аз дори и спирачната течност смених, което също е редно да се свърши.

Коментар

Не ми става ясно, защо ще трака само на черен път.
                              Ако има някакви ядове в него, ще си проличат и на асвалта. Да не е карето ???
                              Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X