Обява

Свий
Няма добавени обяви.

insa turbo-special track 235/85/16 ще влезе ли на Терано 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: insa turbo-special track 235/85/16 ще влезе ли на Терано 2

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Двигател КА24Е - двигателя е в най-добрата си версия, слагана на терано 2. Намират се всякакви спецификации мажду 116 и 124 коня. Предполагаемо точно твоя е 118. Има разни версии на същия с до към 150, но се слагат на други коли. Не знам как седи въпроса с чипосването на тоя двигател, но иначе има доволен запас и е сравнително надежден и безпроблемен.

Дифове 4.625 - бавните. По-бавни фабрични на терано няма. Хем добре, че няма да ти бръмчи още една муха в главата, хем недобре, защото ако решиш да сменяш предавателно число, трябва да се търсят поне 4.875, а само пиньон/корона за отпред и за отзад ще излязат сигурно над 2000лв, върху които трябва да си сложиш още едни 1000 за части (лагери) и труд.

Та, значи, действай си по другото, а двигателя остави за накрая. Хубавото е че тоя двигател е доста разпространен по разни роудстъри (NISSAN 240ZX и други), като със смяна на глава например се превръща в КА24DE, вече с фабрични 150 коня, двувалка с 16 клапана (твоя е едновалка с 12 клапана) и някои други дреболии, а с турбина и други заигравки го докарват до 300 магарета дори.
    Благодаря ти Спарки.Между другото ми пускаш нова муха в главата с този двигател,амо всичко по реда си.Луд умора няма,и.......... кеф цена няма.
    тел.0879292900 Калин Костадинов

Коментар

Мисля да си поръчам кит от този сайт
      http://www.grteambg.com/grteamstore/product.php?productid=15&cat=0&page=2/намерих го като рових из темите за окачване във форума/
      Някой поръчвал ли е?За колко време е доставката?,
      Моля за някакви съвети,какво би станало ако е заедно и с бодилифт? ..........................Мисля че съвсем полудях?

Коментар

Аз съм с малкия (2 инча) лифт на TrailMaster. Бях си направил и подложките. В крайна сметка махнах подложките и си направих носачи почти като на Calmini.
        Смених и торсионите с такива на IronMan, и тогава дойде истински доброто поведение.

За 33-ки ти трябва 1 инч бодилифт. И пак трqбва рязане. Дори и тоя кит да вземеш, пак трябва рязане.

Виж и кита на Calmini.

Съвета ми е добре да си направиш сметката какво точно целиш, и после да прецениш какво да вземеш. Например 8-те сантиметра лифт няма да ти дадат по-големи реални ходове на окачването. Дори по-често намаляват, защото джипката не може да смачка пружините, защото са по-твърди, а пък клиренс отзад така или иначе няма да получиш по-голям.

...ако за пред кафето - отговоря ще е друг. Тогава вземи най-големи лифт и направи най-големия бодилифт.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          Аз съм с малкия (2 инча) лифт на TrailMaster. Бях си направил и подложките. В крайна сметка махнах подложките и си направих носачи почти като на Calmini.
          Смених и торсионите с такива на IronMan, и тогава дойде истински доброто поведение.

За 33-ки ти трябва 1 инч бодилифт. И пак трqбва рязане. Дори и тоя кит да вземеш, пак трябва рязане.

Виж и кита на Calmini.

Съвета ми е добре да си направиш сметката какво точно целиш, и после да прецениш какво да вземеш. Например 8-те сантиметра лифт няма да ти дадат по-големи реални ходове на окачването. Дори по-често намаляват, защото джипката не може да смачка пружините, защото са по-твърди, а пък клиренс отзад така или иначе няма да получиш по-голям.

...ако за пред кафето - отговоря ще е друг. Тогава вземи най-големи лифт и направи най-големия бодилифт.
          Разбира се че не ми трябва за пред кафето,за там имам G500.
          Разгледах кита на Калмини,този с многото джажи,но от къде мога да си го купя и колко струва.Друг е въпроса че ако го купя, трябва да обяснявам на тукашните майстори какво е това, при положение че и аз толкова разбирам.

Коментар

Спарки,има ли в България вносител на Калмини за Терано?В сайта има но за други модели.
            Кажи според теб какво би било удачно да поставя?

Коментар

За рязането ясно ,....от там мърдане няма!

Коментар

Явор(VROMOS) от форума е вносител на Calmini.

Базата на Pathfinder/Hardbody/Terrano1 е еднаква с тая на Terrano 2. Звънни на Явор и се уточнете. Кажи му дали е дълго или късо твоето (има значение за задните пружини) и т.н.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ще поръчвам Трайлмастер,не можах да се свържа с Явор,отговаря друг човек който каза че Явор е в Турция.
                  На 30.10 пътувам за Германия,ще опитам да взема нещо от там.
                  Последно редактирано от К.Костадинов; 18-10-10, 18:29.

Коментар

Мисли и за торсиони.

Коментар

Може би трябва да сложа като твойте Iron Man?Добри ли са?

Коментар

Първоначално публикуван от катерано Преглед на мнение
                        Може би трябва да сложа като твойте Iron Man?Добри ли са?
                        Еми, варианти много - IronMan, TJM, Calmini, OME, а сигурно и още. Както със щатния диаметър (мисля 26мм), така и с по-голям. От моите засега съм доволен, но не мога да ги сравня с други, освен с оригиналните, понеже нищо друго не съм опитвал. А кита на Calmini си струва само като кит, понеже цената е относително прилична, 3 инча е, и вътре си има всичко - торсиони, усилени горни носачи (вместо подложки), скоба за сваляне на захвата на напречната щанга отзад, че дори и нови горни шарнири. За неговото качество като торсиони и амортисьори също нямам преки впечатления, но не съм чул и някой да се оплаква. Същото важи и за TJM, например. От ОМЕ и IronMan амортисьорите тук-там е имало оплаквания, но пък те са по-разпространени, та това мей не е показател. Подозирам обаче че специално торсионите са си едни и същи, само боядисани различно (като изключим тия с увеличения диаметър, които не помня на коя марка бяха).

Тъй че - преценявай си сам. Аз ти дадох вариантите, поне като марка, както и мойте лични впечатления, преки и косвени. Единственото, на което ти натъртвам е че според мен тия подложки отпред не са добро решение. Самия носач идва слаб явно, което и аз не знаех, но вече 3-4 човека се случва да огъват, късат и т.н. Аз лично не съм имал проблем с това, но съм с 31-ци и щатните джанти, и ползвам тераното само за лек офроуд. Пък и вече съм с усилени носачи, така че впечатления нема и да придобия.

Коментар

Малко да те погъделичкам. Това е с 33-ки и доста голям боди лифт + минусови джанти, май (не помня вече). На българи, братя, живеещи в UK (едното - на единия, другото - на другия):
                          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:terrano_l1.jpg
Прегледи:1
Размер:15.0 КБ
ID:5220190

Някъде имаше и описание на модификациите, но съм забравил. Общо взето е това, дето съм казал.

Коментар

EEEEE........ Няма скрито покрито ,Спарки.Точно по тяхното описание за повдигане работим.Днес Тераното беше качено с 5 см бодилифт.Отначало се появи проблем защото в описанието е описано че подложките са със централен отвор 10.5мм ,а се оказа че са 4x10,5 и 4x12,5mm.Не знам дали е така защото съм бензиновата версия.Утре сглобяваме броните,ролбара и монтирам гумите.Ще чакам след 12 часа утре на обяд тенекиджията за да се разберем колко и къде да се кълца по предните калници.
                            В момента височината при задния калник е 93 см,а отпред е 90 см.Не знам какво ще стане като монтирам гумите ще видим?...?
                            ПП.Гумите са монтирани на джанти -44/от Тойота Хайлукс/16"+фланци 33мм..
                            Не знам само какво да правя с предната броня?За сега не мисля да слагам лебедка,нека първо сменя окачването,исками се Калмини ,но ще видим ..../в скоро време/.

Коментар

Ето и малко снимки Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00282.jpg
Размер:127.4 КБ
ID:5220251Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00284.jpg
Размер:120.3 КБ
ID:5220252Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00279.jpg
Размер:121.0 КБ
ID:5220253Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00283.jpg
Размер:124.7 КБ
ID:5220254Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00278.jpg
Размер:85.6 КБ
ID:5220255Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00286.jpg
Размер:119.1 КБ
ID:5220256Натиснете снимката за да я уголемите

Име:19102010131.jpg
Размер:151.2 КБ
ID:5220257Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00281.jpg
Размер:105.0 КБ
ID:5220258Натиснете снимката за да я уголемите

Име:19102010129.jpg
Размер:155.0 КБ
ID:5220260Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00280.jpg
Размер:99.4 КБ
ID:5220261Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00277.jpg
Размер:167.7 КБ
ID:5220262Натиснете снимката за да я уголемите

Име:19102010130.jpg
Размер:141.4 КБ
ID:5220263Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00276.jpg
Размер:136.2 КБ
ID:5220264Натиснете снимката за да я уголемите

Име:19102010128.jpg
Размер:112.7 КБ
ID:5220265Натиснете снимката за да я уголемите

Име:19102010132.jpg
Размер:205.9 КБ
ID:5220266
                              Надявам се утре като сложа гумите в дигнато положение да изглежда по добре.Старите гуми са 30/9.5/15,снимал съм една за сравнение.
                              Прикачени файлове

Коментар

Абе да ти кажа честно тия джанти не ми приличат на -44, поне като ги гледам на снимката. Даже ми мязат на плюсови. Мери ли ги? Пише ли нещо на тях?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X