Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Антифризът изтича отнякъде

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Антифризът изтича отнякъде

Аз бих направил следното
    1- проверка да не би да има изгорели газове в антифриза- дори много малко да са те са много горещи и изпаряват като не надуват системата. 5мин тест е
    2-капачката на радиатора- ко изпуска системата е като чаиник -изпарява и губи течност.
    3-точка 1и 2 са ОК - след това на място на капачката на радиатора се слага едно туллче с помпичка -надува се на 1,5 -2 бара сиситемата (за числата трябва да се види колко дават ма модела -моите числа са от опита ми с Мерцедес).Колата требе да е суха и на сухо място та ако прокапе да се види. Понякога теча е минимален и и само спада налягането в зависимост от колко пропуска.Има и вероятност -много минимална- да тече в цилиндите -тогава налягането пак пада и не се вижда външно никакв теч.

Коментар

маркуча отдолу на радиатора е един такъв влажен, ама се съмнявам от него да изтича. Пак да питам, ако има теч някъде по мотора или радиатора не трябва ли като отвърта капачката да си личи, че е спаднало нивото?

това с изгорелите газове в антифриза незнам как да го установя

Коментар

Първоначално публикуван от dreado Преглед на мнение
        маркуча отдолу на радиатора е един такъв влажен, ама се съмнявам от него да изтича. Пак да питам, ако има теч някъде по мотора или радиатора не трябва ли като отвърта капачката да си личи, че е спаднало нивото?
        А то не си ли личи? Нали разширителното казанче е свързано с радиатора. Щом доливаш там, а то остава празно, значи течността отива някъде.

Течът може да не е толкова голям и може да тече, когато системата е под налягане. Такъв беше случаят при мен (корейското копие на Паджеро). Губеше се антифриз, обаче не личеше отнякъде да тече. Чак като разчистихме терена около перката можахме да забележим, че протича някъде в долния ляв ъгъл на радиатора, от вътрешната страна. Антифризът се разтичаше в основата на питата, но не беше толкова много, че да протича надолу, а като спреш мотора и налягането падне, течът явно спираше, а изтеклото изсъхва. Нямаше начин да открием този теч, ако не бяхме махнали дифузьора на перката.

маркуча отдолу на радиатора е един такъв влажен, ама се съмнявам от него да изтича. ...
        Огледайте внимателно и започнете от този край, в кой е маркучът. Напълно е възможно да има теч някъде над него, и да е влажен от стичащия се антифриз.
        Ние не сме неутрални!

Коментар

ми отдолу на перката(обрача на перката) имаше малко антифризче събрано избърсах го да видим дали пак ще се прецеди там...

мдаа в долния край някъде може би има сълзене,
          като се наведох отдолу радиатора и в двата ъгъла(от едната страна пробката от другата маркуча) беше мокър и отдолу една сълзичка антифризче.

чудя се дали така да го карам до пролетта или кво следва според вас? философия ли е сам да си го сваля и закарам на някой да го ремонтира ако може?

макар че той реално като е под налягане си прилива в казанчето, а нивото в радиатора не е спаднало видимо... да не зема да се вкарам в повече филми със свалянето..
          Последно редактирано от Чавдар (V93); 28-01-10, 19:43. Причина: 3 последователни публикации

Коментар

... чудя се дали така да го карам до пролетта или кво следва според вас? философия ли е сам да си го сваля и закарам на някой да го ремонтира ако може? ...
            Следва това, че, ако не отстраниш теча, ще трябва да доливаш редовно. Като се има предвид, че е зима, не можеш да доливаш само вода, а ще трябва да сипваш антифриз, който струва пари. Какво ще ти струва доливането си знаеш ти и можеш да си направиш сметката.
            По принцип радиаторът може и да се завари, като на някои места можеш да закараш джипа и те да ти свалят, заварят и качат обратно радиатора.
            Само че дали ще ти излезе сметката със заварката не е ясно. Мен така в навечерието на Коледа 2008 едни юнаци на Хладилника ме хванаха на къс пас и ми отрязаха главата за заварка, а след няколко месеца радиаторът протече (на друго място) и се наложи да го сменя с нов. Т.е. със задна дата излезе, че щях да съм по на далавера, ако го бях сменил веднага ...
            Последно редактирано от Чавдар (V93); 28-01-10, 19:59.
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Колега мислим че по добия вариант е да го отремонтираш.За да не оскъпиш ремонта после
              Техниката дава толкова колкото можеш да вземеш от нея!!!!

Коментар

си ебало мЕйката (: тоя жип ми изяде новия каяк да го еба! убав, скъп, неразреден антифриз му турих, па той го плюе! сигурен съм че от тука нататъка ако спра да се грижа за него и нищо не му правя, ше ме искара поне още 2-3 години преди да се разпадне

Коментар

... сигурен съм че от тука нататъка ако спра да се грижа за него и нищо не му правя, ше ме искара поне още 2-3 години преди да се разпадне
                  Аз пък съм сигурен, че, ако не си оправиш охладителната система, по някое време ще отвориш тук тема за сериозен ремонт на двигателя ...
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

dreado
                    Споделям ти моя опит - само на наи дъртите коли дето радиаторите им са с по дебелитръби вътре се заварява и става -например мерцедес 123 модел.
                    Ако е алуминии -тои има дефект че му се разрушава структората -кат вземат да заваряват на завареното място е ок ама около него се олабва и след време там се пука.
                    Събираи кинти за нов -все пак с охлаждането маитап не бива.
                    Не знам колко парички е оригинал митсубиши но може да видиш еи при тия Nissens
                    Код:
                    http://www.nissens.com/
                    Ползвал съм ги -и радиатори ,и изпарители и кондезатори за клима и мога да кажа че са добри.
                    Съотношението цена качество е много добро.
                    Ето ти каталог от 2008 е -по нов нямам за сега .
                    Nissens_CD-v.4.6-2008.rar е фаила, около 75 Мб

линк за дърпане

Код:
                    http://depositfiles.com/en/files/erx7pqhjx

Коментар

Първоначално публикуван от brpi Преглед на мнение
                      ... Не знам колко парички е оригинал митсубиши но може да видиш еи при тия Nissens
                      Ползвал съм ги -и радиатори ,и изпарители и кондезатори за клима и мога да кажа че са добри. ...
                      Само е добре предварително да се убеди какво точно ще му продадат, защото Нисенс, освен радиатори собствено производство, продават и радиатори, на които от Нисенс е само етикетът.
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Колега,провери ли капачката на радиатора както ти писаха по-горе колегите.Може и да има цепнатина на гърловината,а тя най трудно се хваща, защото започва да изпуска на топло и антифриза се изпарява,а виждаш влага в долния край на радиатора където е по студен.
                        JEEP GRAND CHEROKEE 2.7crd 088-570-53-52

Коментар

тенк ю brpi! благодаря за всичките ти съвети!

Чавдаре, сигурен ли си, кат умре ще го заровим и ще си сглобим ремаркенце за колелото! шегувам се, благодаря и на теб за помоща! ще разгледам по сайтовете сега колко са радиаторите, ама то май по добре да се свали първо и да се провери със сигурност дали има теч! да не е нещо по просто..

пък и паджеровода може да каже дали е алуминии и дали става за заварка, ама според не е, което няма почти никво значение щото аз съм зян (:

Коментар

калине, имаш предвид да провера дали капачката пари когато колата се покара ? как да я провера по друг начин..

Коментар

Бронз си е, при това дебеличък.

Коментар

калине, имаш предвид да провера дали капачката пари когато колата се покара ? как да я провера по друг начин..
                                Достигаш нормална работна температура на двигатела.Дигаш капака,форсираш и проверяваш, не дали пари капачката,а има ли просълзяване около нея.
                                JEEP GRAND CHEROKEE 2.7crd 088-570-53-52

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X