Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Антифризът изтича отнякъде

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Антифризът изтича отнякъде

Здравейте,

С Паджеро 2,5 ТД 1990 съм. От 3-4 дни ми прави впечатление, че антифризът намалява видимо, доливал съм вече 2 пъти по 200-300 грама. Не мога да забележа причината за това намаляване.

Търся майстор, който да погледне колата в събота.
    От София съм. 0888 333 010 или пишете тук.

Благодаря предварително.

До: Антифризът изтича отнякъде

Парно има ли:
    Търся майстор да погледне печката Паджеро 2,5

Коментар

Има парно, но почва да духа топло доста по-късно, отколкото обикновено. Преди бяха необходими 1-3 минути, сега около 15-20.

Коментар

Като загрее, какъв на цвят е пушека?

Коментар

Виж дали не надува маркучите и маслото да не е заприличало на боза, може да е заминала гарнитурата на главата
          Y61

Коментар

Първоначално публикуван от JKS Преглед на мнение
            Здравейте,

С Паджеро 2,5 ТД 1990 съм. От 3-4 дни ми прави впечатление, че антифризът намалява видимо, доливал съм вече 2 пъти по 200-300 грама. Не мога да забележа причината за това намаляване.

Търся майстор, който да погледне колата в събота.
            От София съм. 0888 333 010 или пишете тук.

Благодаря предварително.
            Това е голяма загуба на течност за 2-3 дни запали отвори капака и гледай.Ако не виждаш да сълзи някой маркуч на снадка може да е при термостата и топлия двигател да го изпаряв, ако не е и това вече почти сигурно отива към гарнитура на главата и трябва да пуши бяло.
            Късмет!

Коментар

Може и през капачката да отива в преливното казанче.
              Да се извади маркуча към казанчето, да се топи в буркан с вода и да се гледа за мехурчета.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                Може и през капачката да отива в преливното казанче.
                Да се извади маркуча към казанчето, да се топи в буркан с вода и да се гледа за мехурчета.
                Е тва е верното! Я надува, я - не, ако е прецакана капачката на радиатора...
                Паджерото почти никога не смесва вода и масло. Докато се стигне дотам, много други очевадни ще са са излезли наяве.
                Don't hunt IF you can't kill
                първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

Първоначално публикуван от hammer Преглед на мнение
                  Е тва е верното! Я надува, я - не, ако е прецакана капачката на радиатора...
                  Паджерото почти никога не смесва вода и масло. Докато се стигне дотам, много други очевадни ще са са излезли наяве.
                  Колега сподели за очевадните причини нали трябва да обменяме знания и опит във ФОРУМА!

Коментар

Първоначално публикуван от laary Преглед на мнение
                    Колега сподели за очевадните причини нали трябва да обменяме знания и опит във ФОРУМА!
                    Хм,Искаш да ти ги изброя всичките ли? Надали, но ето няколко:
                    Загуба на течност, загуба на парно, бял пушек, стрелката на темперетурата, като изгасиш мотора на тихо място се чува балбукане изпод капака. Виждал съм и гръмнал от налягането маркуч, както и изхвръкнала капачка на радиатора на паджеро спорт.
                    Виждал съм и паджеро след зверско прегряване, даже двигателя бил "почнал да затяга", и пак не беше смесило маслото и антифриза.

LZ1BGD

Коментар

незнам дали е проблем, но и при мен има нещо като загуба на антифриз (:
                      от форума разбрах, че в казанчето трябва да имам антифриз при студен двигател. Тъй като скоро бях сменил течността в радиатора, но бях налял само до капачката на отидох и взех още 1 литър и сложих в казанчето...да ама днеска гледам тва казанче пак е сухо! като покарам няколко километра се пълни минимално....къде отиде тоя 1 литър антифриз незнам...

иначе в радиатора течността си е бистра и изкрящо зелена, до къпачката горе си е, пуши си черно отзад, разлики някакви в поведението на двигателя не съм видял... да не би това казанче да не трябва да е пълно с антифриз, а да се явява нещо като приливник, когато колата работи и загрява за по-дълго време... и литъра да е изтекъл през отходния маркуч...

Коментар

Къв отходен маркуч бе човек,за да ти прелее трябва да ти надува главата,при всички случаи имаш теч,търси го !
                        TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
                        Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
                        Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
                        Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба

Коментар

Може при смяната на течността да е останаля някъде въздушна възглавница, и като се е обезвъздушила системата да е глътнала течността от казанчето.
                          От друга страна литър си е бая.... Затова поогледай за течове, провери и казанчето да не е спукано и пак долей течност до означението "МАХ".

LZ1BGD

Коментар

Първоначално публикуван от laary Преглед на мнение
                            ... ако не е и това вече почти сигурно отива към гарнитура на главата и трябва да пуши бяло.
                            Късмет!
                            Съвсем спокойно може да е и теч от радиатора.
                            Ама с баене пред компютъра няма да стане. Иска си внимателно гледане!
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

ако имаше теч нямаше ли да пада нивото и от радиатора? къде да гледам горе долу?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X