А и ми е много интересно кой реши, че Паджерото за оффроуд не става :x
Витарата и Самурая да ама MITSUBISHI не
Смешно е
Е, и аз така вчера имах възможност да се посмея с механиците от един сервиз, които се напреварваха един през друг да коментират как "тоя боклук" Галопер-ът не ставал за никакъв офроуд и щял да затъне веднага щом излезе от пътя ...
То зависи от пътя. както е известно всичко затъва в един момент.
Някой по-рано, някой по-късно. Ей тази разлика межу " по-рано " и " по-късно" ни вълнува нас.
Нека колегата да се радва на PININFARINA-та си. Възможно е наистина да минава оттам от където дългия Галопер не може.
И обратното.
И накрая едно лично мнение. И според мен Галопера не става за офроуд. Просто така мисля. Той просто е създаден за друго. Но всеки си избира сам пътя.....
Колкото и коне да има под капака, важното е магарето зад волана
NULLA TENACI INVIA EST VIA
И накрая едно лично мнение. И според мен Галопера не става за офроуд. Просто така мисля. Той просто е създаден за друго. Но всеки си избира сам пътя.....
Ами всичко зависи от това, какво се разбира под "офроуд".
Ако смятаме за офроуд само това, което гледаме по състезанията, по Ладога, Рубикон трейл и т.п., то Галоперът определено не става.
Защото е дълъг и тежичък, а независимото предно окачване си налага своите ограничения. Е, нямам си и истински блокажи, ама това не е непреодолимо препятствие. Срещу съответна сума се слага един ARB и готово.
Ако обаче допуснем мисълта, че офроуд са и преходите и "разходките", които участниците в този форум правят, то Галоперът става и още как. При положение, че му бъде направена известна подготовка и се кара с малко повече мисъл и отчитане на слабите му места. Машинката си върви като стой та гледай. Просто там, където някоя дива УАЗ-ка се мята със засилка в дълбоките кални коловози, Галоперът трябва да се прицели 20 санта вляво или вдясно и може да си мине като на парад. А след това може и да дръпне закъсалата уазка
Аз съм дълбоко убеден, че в края на някой по-дълъг преход по черно аз, в паркетния си детевоз, който не става за офроуд, се чувствам по-добре, отколкото някой колега в уазка. Защото аз не съм треперил от лошо работещи спирачки (както писах в друга тема, в моите барабани кал нямаше, за разлика от тези на иначе наистина проходимата уазка на Влади), защото седя на удобна седалка и воланът ми е много по-малко склонен да ми троши ръцете.
Защото аз не съм треперил от лошо работещи спирачки (както писах в друга тема, в моите барабани кал нямаше, за разлика от тези на иначе наистина проходимата уазка на Влади), защото седя на удобна седалка и воланът ми е много по-малко склонен да ми троши ръцете.
Факт.
И при мен е така. Само музика си нямам.
Колкото и коне да има под капака, важното е магарето зад волана
NULLA TENACI INVIA EST VIA
Които си мисли че джипа му е много проходим да ходи на състезания. Така ще е наи-убедителен. Както каза Пламен от Варна състезанията са за състезатели.
Тва че един джип е грозен и собственика му не го жали изобщо не значи че е проходим. А и проходимоста е важна само за траялите. Стига митове и легенди. Наи-бързия автомобил в България е ФордСиера.
Всеки да си кара това което му харесва без да убеждава другите че са направили грешен избор. Проходимоста е обективно нещо и не е редно да се третира субективно.
На разходките се кара бавно и според мен Пинина става.
Които си мисли че джипа му е много проходим да ходи на състезания. Така ще е наи-убедителен. Както каза Пламен от Варна състезанията са за състезатели.
Тва че един джип е грозен и собственика му не го жали изобщо не значи че е проходим. А и проходимоста е важна само за траялите. Стига митове и легенди. Наи-бързия автомобил в България е ФордСиера.
Всеки да си кара това което му харесва без да убеждава другите че са направили грешен избор. Проходимоста е обективно нещо и не е редно да се третира субективно.
На разходките се кара бавно и според мен Пинина става.
Пацо ти в оная Сиера дето е 1022 к.с. ли си се огледал ?
....Ако смятаме за офроуд само това, което гледаме по състезанията, по Ладога, Рубикон трейл и т.п., то Галоперът определено не става.
Защото е дълъг и тежичък, а независимото предно окачване си налага своите ограничения. Е, нямам си и истински блокажи, ама това не е непреодолимо препятствие. Срещу съответна сума се слага един ARB и готово.
Ако обаче допуснем мисълта, че офроуд са и преходите и "разходките", които участниците в този форум правят, то Галоперът става и още как. При положение, че му бъде направена известна подготовка и се кара с малко повече мисъл и отчитане на слабите му места. Машинката си върви като стой та гледай. Просто там, където някоя дива УАЗ-ка се мята със засилка в дълбоките кални коловози, Галоперът трябва да се прицели 20 санта вляво или вдясно и може да си мине като на парад. А след това може и да дръпне закъсалата уазка
Аз съм дълбоко убеден, че в края на някой по-дълъг преход по черно аз, в паркетния си детевоз, който не става за офроуд, се чувствам по-добре, отколкото някой колега в уазка. Защото аз не съм треперил от лошо работещи спирачки (както писах в друга тема, в моите барабани кал нямаше, за разлика от тези на иначе наистина проходимата уазка на Влади), защото седя на удобна седалка и воланът ми е много по-малко склонен да ми троши ръцете.
Колега никой от нас не кара Ладога , но понятието разходка е много разтегливо и всеки го тълкува по различен начин.
Искам да ти кажа , че проблема не е в ,,дивата'' Уазка. Ти някога водил ли си колона , за да разбереш какво значи да си първа кола и да закъсваш повече от другите е нормално. Как разбра ,че трябва да минеш 20 см вляво - след като имаше кой да ти избира маршрута и да видиш грешките му.Да ти припомня ли Ягодинското ждрело - от там минават УАЗки и москвичи.Значи проблема не е само в МПС-то.И блокажите нама да ти помогнат , а напротив- точно тогава ще стане каймата от карета полуоски и кардани - а при УАЗа не става така.
Там където ще мине УАЗ с аналогичен тунинг на твоя ,ти няма и да си помислиш че е възможно минаването ти. Къде е слабото място на Галоперът ?- независимото предно окачване !От къде знам ли , ами и аз като тебе бях обезумял да си хваля ТЕРАНОТО ( при това е Нисан и беше 3 годишен- лека ми пръст).До сега си направил две , три разходки и си мислиш че колата е върхът .Да , много е проходима ( има и ЛСД диф ), но, след още две три .ще видиш за какво става реч.Цялата тази гора от носачи , хебели ,шарнири ,полуоски , карета и т.н. се разпердушинва като лош кошмар.Дано да не ме разбереш криво . не се заяждам ,а се опитвам да ти покажа къде грешиш от това което съм изпитал на гърбът си.
P S Относно ,,лиричните отклонения" на Алекс , много категорични оценки даваш.вземи и опитай да минеш от там.Може пък да имаш дарба.Явно не познаваш повечето хора в този форум(интересно защо те пишат все по-рядко).Вчера влезе в гората и стана най големия разбирач.А когато видиш Алекс Марков му целуни краката и му поискай извинение за изхвърлянията си.Много имаш да учиш , но най много на уважение.
Коментар