Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Перката зад радиатора върти постоянно

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Перката зад радиатора върти постоянно

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
    ... На Ботев, като идваш от центъра в дясно, преди кръстовището със Сливница, има добър магазин за Японци. Абе правиш един тур по Ботев и Симеон, гледаш и сравняваш. И аз ще проверя на едно място.
    Пак на "Ботев" отдясно преди "Сливница" има магазин на "Колос МС". Аз от там взех виско за Галопера.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Не знам защо си мисля,но не ще да е проблема във виско муфата и не знам защо сте се хванали виско та виско...За да загрее така в сравнително студено време или проблема е най-травиален/за предпочитане/ като теч на охладителната течност от нейде,а "слаби" места има достатъчно,или отиваме към главата.Такова бълбукане дето съобщава колегата нещо ме притеснява,принципно си се обезвъздушава сама,а изравнителното казанче е май само за "свидетел".И не разбрах губи ли се течноста или не?

Коментар

Мисля, че проблема е във водната помпа. Имаше някакъв странен шум който излизаше от под капака всеки път като спра, а оня ден като загря сериозно направо изпуши. Почна да пуши(пара) яко което ме кара да мисля, че целия проблем е от водната помпа и от там е губило вода. Въпроса е, че и виското е заминало и трябва да се смени, а не ми се дават 800 лв.
        GSM: 0898 554713
        Уебсайт: BULEXTREME.com

Коментар

Човече, не си прави еьперименти с Паджерото, ами ходи да го види нЕкой дето разбира да не търсиш глава и други работи.
          Ако искаш да видиш на колко завира водата - има чайници за тая работа, а не двигател и то японски дизелов.
          Don't hunt IF you can't kill
          първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

абе разбирачи много...ама да не им попадаш в ръцете!
            Разбирач е Паджеровода,първо ,че верно се интересува човека и разбира, и второ-може сам да си се оправи в болшинството от случаите!Другите сме на квото дойде,отиваме некъде хем след хвалби,хем с препоръки ,плащаш си кат поп,и накрая,sry...и така до следващия прехвален майстор.
            Иначе по същество-помпата звучи достоверно,особено за бълбукането,но преди това виж термостат евентуално,дано се окаже нещо по-простичко най-вече от финансова гледна точка

Коментар

Не знам какво да ти пиша-?
              Аз си купих БМВ в Германия и се оказа , че заграва (* точно като при теб )
              На път за България - ( просто имам много опит с авто проблеми и знам кога да спра за да не прегрее )- се опитвах да отстраня проблема - смяна на термостат ( не помогна ) , промивки на системата ( не помогна ) ,обезвъздушаване по различни начини ( не помогна ), отстраняване на термостата ( не помогна ),пускане на парното и каквото още се сетиш....
              И така си дойдох у нас !
              Тук по сервизите - съветите бяха - водната помпа , спукана глава и прави въздушна възглавница , запушен радиатор и още , и още - та чак до предложения за основен ремонт. Всички пробваха виското и .... било си наред ?"( аз до този момент не знаех що е виско )
              И така - на принципа помогни си сам ( за БМВ не е препоръчително- според експертите )- си разпробих виското и с един болт ЗАЦЕПИХ перката твърдо за гайката !

Ако знаех , че така ще се роди отново колицата - да я бях изродил още в Германия ! А аз колкото инфаркт не получих до като се прибера !
              Дойде ми кураж ( майсторите ми го бяха отнели ) - купих си ново Виско (65 лева - не ме интересува дали е оригинално ) - и вече втора година ( чукам на дърво ) - не знам какво е ремонт !

Ето съвета на препатил ( ако не си направил вече белята с прегряването ):
              1. Свали си Виското ( ако вече е заминало ) - разпробии го и го стегни с болт ( да го зацепиш постоянно ).
              2. Постави си го на място и виж дали пак ще ти заграва ?

По този начин ще разбереш дали е от Виското или не ?
              След това ще решиш в каква посока да продължиш !
              Успех !

Коментар

Виското се тества по елементарен начин.
                На изгасен двигател като бутнеш перката с ръка да се завърти, тя трябва да има съпротивление.
                Ако има съпротивление - виското е добре.
                Ако се върти свободно и има инерция - виското е протекло.
                Зима иде

Коментар

Виското ми има съпротивление като го бутна с ръка. Няма енерция, но в момента в който запаля започва да се върти. Относно водната помпа днес го запалих да поработи малко и обиколих. След това започна да шуми нещо сякаш изпуска пара и под колата стана локва и то сериозна... Интересното обаче е, че много от водата която се губи излиза през преливника на казанчето..

Коментар

Първоначално публикуван от empty Преглед на мнение
                    Виското ми има съпротивление като го бутна с ръка. Няма енерция, но в момента в който запаля започва да се върти. Относно водната помпа днес го запалих да поработи малко и обиколих. След това започна да шуми нещо сякаш изпуска пара и под колата стана локва и то сериозна... Интересното обаче е, че много от водата която се губи излиза през преливника на казанчето..
                    Най малко си духнал гарнитура на главата.

Коментар

Андрич,не плаши човека..а какво е повече ,като главата е най-малкото))
                      правили са му главата преди месец,доколкото разбрах,дай Боже да е грамотно,може да се размине сал с един термостат дето се вика или пък водна помпа в краен случай,те това е по-малкото от най-малкото твое.
                      Даже за мене това е по-вероятното,главата требе да е сцепена на 2 едва ли не за да изхвърля чак така
                      Последно редактирано от vasss; 10-04-09, 12:34. Причина: допълнение

Коментар

Проверил съм маслото и вода в него няма. Във водата освен ръждица други примеси също не забелязах.

Коментар

това,че няма вода в маслото е малко успокоение,обикновено ако има проблем с главата водата я издухва през ауспуха,но все ми се струва ,че тръгваш отзад-напред колега,да ти загрява може от ред причини,от най-простичките,да по-сложните,ти най-напред се хвърли към виското,че така са ти били казали ,такава е и темата..аз какво бих направил-проверявам за течове,термостат,водна помпа,това спадат към по-лекичките,после идва вече гарнитура или пък самата глава.Ти спомена нещо,че си я ремонтирал на скоро,поради каква причина,ако не е тайна и сигурен ли си,че са ти свършили работата като хората?Ако не дай Бог е била спукана главата,не шлайф и гарнитура,ама сал лепене или нова те оправя,ама това вече спада към сериозната работа/като пари де/,иначе нема нищо непоправимо и невъзможно

Коментар

Течеше масло и се наложи да шлайфат главата. След това се оказа, че тече и от скоросната кутия и смениха един семеринг а и съединителя. От тоя момент капка масло не е капнала и сега го погледнах харчове на масло няма.
                            На кратко каква проверка направих:

Масло не губи. Количеството е същото като след ремонта.
                            Вода в маслото няма.
                            Двигателя не е загубил мощност.
                            Масло във водата няма.
                            Като форсирам джипа не пуши дим отзад(пуши черен дим ако го форсирам на студен двигател).
                            Вода тече от някъде като из ведро. Това е и причината да загрява. Като спра някъде имам чувството че изтича цял литър. Много от водата излиза от преливника защото кипи в казанчето. Когато спра чувам едно свистене сякаш от някъде избива вода на пара. Като беше загрял много видях турла пара да излизад от под двигателя зад ремъците. Което ме навежда на мисълта, че е от водната помпа, но не разбирам.

Джипа загрява защото му изтичат водите, но не ми е ясно точно от къде и дали главата може да е причина за това.

Коментар

Първоначално публикуван от empty Преглед на мнение
                              ... Вода тече от някъде като из ведро. Това е и причината да загрява. Като спра някъде имам чувството че изтича цял литър. Много от водата излиза от преливника защото кипи в казанчето. Когато спра чувам едно свистене сякаш от някъде избива вода на пара. Като беше загрял много видях турла пара да излизад от под двигателя зад ремъците. Което ме навежда на мисълта, че е от водната помпа, но не разбирам.

Джипа загрява защото му изтичат водите, но не ми е ясно точно от къде и дали главата може да е причина за това.
                              Добре де! Тази тема си я отворил преди 10 дни, а от близо седмица говориш за теч на охладителна течност. Толкова ли е трудно да отидеш в някой сервиз, дето да погледнат?!? Теч от водна помпа е нещо, което е достатъчно лесно да се установи. За времето, което си отделил да се чешеш по главата тук, да беше скочил до Фулдата да я погледне.

Или ще чакаш да скапеш по-яко двигателя, та после да отвориш тема как се прави основен ремонт?!?
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Аз не го карам в момента. Скокнах до фулдата още в началото и те ми казаха, че на джипката нищо и няма и постепенно теча стана по масивен и се принудих да я зазимя на паркинга. Исках да ми я погледне някой който наистина разбира и в Перник се запознах със Митко на който гласувам пълно доверие. Лошото в случая е, че той е много зает човек и аз работя и е трудно да си натъкмим нещата така, че да мога да му я закарам в момент в който е удобно и за него. Андро обаче изяви добра воля и ми даде телефона си да му се обадя и се разбрахме в неделя да му я закарам за което съм му адски благодарен. След като се отстрани проблема ще пиша какво е било за хора с подобни проблеми в бъдеще. За сега стискайте палци да не е двигателя!

Благодаря на всички за добрите предложения!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X