Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Перката зад радиатора върти постоянно

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Перката зад радиатора върти постоянно

Исках просто да попитам дали е нормално перката за охлаждане на радиатора да върти постоянно. В момента в който запаля джипката перката започва да върти. Моя проблем е, че има въздох във системата и го чувам как шуми. Опитвам се да го обезвъздуша махайки капачката на казанчето и паля колата. Чакам я да загрее и да изкара въздуха обаче трудно загрява. Пробвах и да я покарам и да отворя казанчето и ми се строри че балбукаше обаче все още системата не е обезвъздушена. Казаха ми, че трябвало сама да се обезвъздушава, но не го прави.

Джипката е паджеро 2 къса база 96та година..
    GSM: 0898 554713
    Уебсайт: BULEXTREME.com

До: Перката зад радиатора върти постоянно

Виското ти е умряло.На едни им умира лятото и спира въобще да с върти за ужас на собствениците си,на други(като мен) им умира зимата и е постоянно зацепено,да му е хладничко на мотора...Абе действие изваждане те чака...То всъщност перката си се върти постоянно,но с различни обороти като е загряла и като е студена.И един съвет-не си купувай евтино виско.
    Поздрави!
    Последно редактирано от Вальо; 30-03-09, 13:48.
    08седемшест5едно513четири

Коментар

Да точно това се случва и при мен. Перката се върти с различни обороти. Като загрее се върти по - бързо. Идеята беше дали е нормално да работи в момента в който запаля?

Коментар

Нормално е. Ако я блокираш (но не с ръка) ще видиш че спира без проблем/усилие, естествено при студен термочувствителен флуид, както му казват вазелин.
        Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор и попадаш на по-пиян тракторист

Коментар

Благодаря много колеги. Значи все още няма повод за притеснение.

Коментар

Първоначално публикуван от empty Преглед на мнение
            Благодаря много колеги. Значи все още няма повод за притеснение.
            Зависи.... Това къде каза за бълбукането... мирише ми на гарнитура и/или глава. Още повече, че незнам какво трябва да се запуши на паджерото зада неможе да се обезвъздуши, а то и няма какво да за пушва.
            Предполагам, че и нивото на течността в радиатора ти не е до гърловината, което е 99% гарнитура и/или глава....

Най - добре провери за мехури - при загрял двигател потапяш във течност маркуча от радиатора към разширителя, ако излизат мехури работата не е на добре...

Успех!
            Don't hunt IF you can't kill
            първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

Ми те ми смениха всички гарнитури и ми шлайфаха главата миналия месец, а иначе ми се виждат мехурчета в казанчето като отворя капачката

Коментар

Ми те ми смениха всички гарнитури и ми шлайфаха главата миналия месец, а иначе ми се виждат мехурчета в казанчето като отворя капачката
                Дано не съм прав но изглежда,че имаш спукана глава на мотора.

Коментар

Или калпаво притегната - и такъв случай съм имал.
                  Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Ами питай тия дето са я майсторили дали е нормано ,и мини на електрическа перка (от Форд Мондео пасва идеално,голяма,мощтна и струва 30-40лв по моргите с дифузиора)колата става по-безшуна и вдигаш 5к.с.Поздрави
                    [FONT=Comic Sans MS]
                    [/FONT]

Коментар

Първоначално публикуван от tsonko Преглед на мнение
                      ...колата става по-безшуна и вдигаш 5к.с.Поздрави
                      Колко тежи тая перка, че цели пет коня и трябват за да я въртят
                      Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Всяка кола - АКО Я КАРАШ С ВОДА - като отвиеш капачката на разширителния съд излизат мехури.
                        Това е така , защото водата завира доста преди 100те градуса.( зависи от надморската височина )
                        Ако при теб е така - може винаги да си виждаш мехури ??? Виж ако НАДУВА е друго !
                        Профилактиката е следната: ( общо за автомобил )
                        1. Провери капачките на радиатора и разширителния съд - дали уплътняват?
                        2. Налей Антифриз - той завира около 110 градуса и не отделя мехури които да те объркват.
                        3. Провери дали ти работи термостата ?
                        4. Като долееш антифриз- обезвъздуши ПРАВИЛНО ( както се прави на Митцубиши ). Попитай някой колега !
                        5. Ако си с виско перка - провери дали ти включва( зацепва) като загрее ? Трябва някой който знае как се прави да я види !
                        Ако си с ел. перка - провери дали ти включва ( има си датчик който ти включва перката ) Дали е изправен ?
                        Чак след като си направиш профилактиката - си задавай по-сложните въпроси- Какъв ремонт са ти направили в сервиза и как са сглобили двигателя ?

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
                          В случая не теглото на перката определя натоварването. Тя се товари аеродинамично, от урагана, който прави под капака. И ако прави ураган и когато не е необходимо, загубата е двойна - хем губи мощност, хем преохлажда двигателя, особено зимата.
                          Така че - или изправно виско, или електрически перки.

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
                            Бая понатежава на двигателчето въпросната перка и разликата е осезаема(да не говорим колко тиня засмуква в питите на радиаторите отпред като раздадеш газ превземайки реки и вирчета) и ако някой ми каже ,че конете които вдига не са 5 ,а повече не бих спорил .Поздрави
                            [FONT=Comic Sans MS]
                            [/FONT]

Коментар

Благодаря за добрите съвети!

Първоначално публикуван от tsonko Преглед на мнение
                              Ами питай тия дето са я майсторили дали е нормано ,и мини на електрическа перка (от Форд Мондео пасва идеално,голяма,мощтна и струва 30-40лв по моргите с дифузиора)колата става по-безшуна и вдигаш 5к.с.Поздрави
                              Мондео от коя година?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X