Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с помпа на хидравликата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с помпа на хидравликата

Здравейте,имам проблем с помпата на хидравликата на PAJERO 2 2.5 95г.(4D56)
    След като запаля двигателя след около минута започва да свири с след като позагрее шума изчезва и се появява понякога на ниски обороти.Питането ми е следното,може ли да се ремонтира или трябва да я сменям?Проверих ремъка мисля,че не е от него.
    Благодаря предварително.

До: Проблем с помпа на хидравликата

Пробвай първо да смениш маслото.
    Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
    Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
      Пробвай първо да смениш маслото.
      +1 Първо дребните работи.
      0887632135-Краси

Коментар

Първоначално публикуван от viperm Преглед на мнение
        Здравейте,имам проблем с помпата на хидравликата на PAJERO 2 2.5 95г.(4D56)
        След като запаля двигателя след около минута започва да свири с след като позагрее шума изчезва и се появява понякога на ниски обороти.Питането ми е следното,може ли да се ремонтира или трябва да я сменям?Проверих ремъка мисля,че не е от него.
        Благодаря предварително.
        Причините са няколко :
        1. Почти сигурно е ремъка ? Натегни го с помощник или го смени по-добре !
        2. Провери си акумулатора - да не се претоварва от хидравлика ,генератора,фарове и парно и.... свиренето е налице ??? (като засвири - изключи консуматорите ??? )
        3. Смажи си всички лагери по ремъчните шаиби до които има достъп - при мокрия сезон откритите смазки се измиват и искат смазване !
        4. Долей масло ако е нужно. Успех !

Коментар

3. Смажи си всички лагери по ремъчните шаиби до които има достъп - при мокрия сезон откритите смазки се измиват и искат смазване !
          Интересно до кои лагери на ремачните шайби има достап за смазване
          0887632135-Краси

Коментар

Първоначално публикуван от krasi0573 Преглед на мнение
            Интересно до кои лагери на ремачните шайби има достап за смазване
            Не е редно да се спори с някой , който си е направил труда да даде отговор на въпрос ?
            Ако имаш идея я сподели на всички ,или те е страх да не се изложиш и затова само оспорваш ( неоснователно ) чужди предложения !?!
            Или не си карал достатъчно коли ( км , марки ) или си карал само нови ?!? Кое от двете е ??? И в двата случая нямаш достатъчно опит !!! Вместо да спориш - отвори капака на двигателя и наблюдавай ! Чуй шумовете ! Задавай си въпроси и като си отговориш вече ще знаеш за какво става бъпрос !!! С усмивка !!! Успех !!!

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
              Не е редно да се спори с някой , който си е направил труда да даде отговор на въпрос ?
              Ако имаш идея я сподели на всички ,или те е страх да не се изложиш и затова само оспорваш ( неоснователно ) чужди предложения !?!
              Или не си карал достатъчно коли ( км , марки ) или си карал само нови ?!? Кое от двете е ??? И в двата случая нямаш достатъчно опит !!! Вместо да спориш - отвори капака на двигателя и наблюдавай ! Чуй шумовете ! Задавай си въпроси и като си отговориш вече ще знаеш за какво става бъпрос !!! С усмивка !!! Успех !!!
              Колега не искам да оспорвам ничие мнение.И не ме е страх че ще се изложа,та нали в спора се ражда истината.Може и да не съм прав,но се ЧЮДЯ кои са тези лагери на ремачни шайби до които има достъп за смазванеЗащото аз имам Pajero и не мога да ги открия А относно това дали съм карал достатъчно коли ДА. Това ми е професия от 18 години.И смея да твардя че съм карал достатъчен брой коли и километри и никога НОВИ а все трошляци,които съм си ги ремонтирал сам.Дори в момента двигателя на АВАТАРЧЕТО е напълно разглобен и сега го правя.А що се отнася до шумовете ВЕЧЕ УШИТЕ са ми като датчици. Извинявам се на всички за СПАМА но не се сдържах П.П За километрите имам около 1 000 000км. Да ,няма правописна грешка 1 милион КИЛОМЕТРА. УСПЕХ
              0887632135-Краси

Коментар

Първоначално публикуван от krasi0573 Преглед на мнение
                Колега не искам да оспорвам ничие мнение.И не ме е страх че ще се изложа,та нали в спора се ражда истината.Може и да не съм прав,но се ЧЮДЯ кои са тези лагери на ремачни шайби до които има достъп за смазванеЗащото аз имам Pajero и не мога да ги открия А относно това дали съм карал достатъчно коли ДА. Това ми е професия от 18 години.И смея да твардя че съм карал достатъчен брой коли и километри и никога НОВИ а все трошляци,които съм си ги ремонтирал сам.Дори в момента двигателя на АВАТАРЧЕТО е напълно разглобен и сега го правя.А що се отнася до шумовете ВЕЧЕ УШИТЕ са ми като датчици. Извинявам се на всички за СПАМА но не се сдържах П.П За километрите имам около 1 000 000км. Да ,няма правописна грешка 1 милион КИЛОМЕТРА. УСПЕХ
                Не се засягам , просто се учудих ,че не си смазвал до сега лагер на ролка ? Всяка ролка ( не знам за всички модели ) която е видима се допира до прах , вода .
                Въпреки , че са капсуловани лагерите в ролките се " разсвирват " понякога ( признак че капсуловката си е заминала) ,но лагера още ще издържи при редовно смазване (иначе - смяна на ролката ) !
                Всички коли които съм карал до сега са имали понякога такъв проблем и не съм сменял ролките , а профилактично ги смазвам !
                Днес от студа засвири едната ролка, но една смазка КАКВО ли не прави !!! ( БМВ - 318i )
                Относно километрите - знам че за 18 год. стаж 1 000 000км е нещо нормално ( жена ми е с книжка от 1983 г и с кола от 1988 год - горе долу твой километраж - съвсем сериозно ) Така , че си късметлия щом за толкова км. не си смазвал " ролка " ! Дано и за напред да не ти се налага !!! На добър път !!!
                П.С. Давай идеи на колегата с въпроса , че му развалихме темата !

Коментар

Както е казал по-горе колегата ЗЛОЙ първо смени маслото.Защото когато е студено то става по гъсто и от там идва свиренето. При мен е същото и на джипа pajero 1 2.5тд и на камионаНе съм на 100% сигурен просто давам мойто мнение,дано да съм помогнал.Успех
                  0887632135-Краси

Коментар

Не само гъстота има значение. Остарява, като и всичко останало, губи си свойства....Освен това май става и хидроскопично......А като натрупа и водица вътре - не маже, от там и свирене....
                    Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                    Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
                      Не само гъстота има значение. Остарява, като и всичко останало, губи си свойства....Освен това май става и хидроскопично......А като натрупа и водица вътре - не маже, от там и свирене....
                      Напълно съм съгласен с теб
                      0887632135-Краси

Коментар

От: Проблем с помпа на хидравликата

Колеги утре ми предстои смяна на маслото в хидравликата и бихте ли ме посъветвали от коя точка на хидравличната с-ма ще е най-удобно.
                        Благодаря.

Коментар

Предполагам питаш от коя точка е най-удобно да източиш системата
                          В ръководството съветват през връщащия шланг на резервоарчето, който се откачва и чрез въртене на шайбата се изпомпва всичкото в отделен съд.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                            Предполагам питаш от коя точка е най-удобно да източиш системата
                            В ръководството съветват през връщащия шланг на резервоарчето, който се откачва и чрез въртене на шайбата се изпомпва всичкото в отделен съд.
                            А връщащия шланг е долния или този горния?

Коментар

Свиренето според мен е по-вероятно да е от ремъка,особено ако е бил и с една идея по-тесен.С течение на времето се изтрива,влиза навътре в шайбата и свири.
                              Като подадеш газчица спира най-вероятно или?
                              Иначе не пречи да смениш и маслото,нема лошо,не трудоемко,не е и скъпо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X