Обява

Свий
Няма добавени обяви.

От два акумулатора към един?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: От два акумулатора към един?

Според мен този 80ач акумулатор не е читав. Нов ли е? Пробвай само с по малкия за проверка. А няколко месеца карах с 1 -70 ач без значение на кое място съм го вързал. Сега пак съм с 1 -100 ач EXIDE.
    Mitsubishi Pajero 2, 2,5 tdi, ss, glx, 95, къса база
    0895445845

Коментар

Днес тествах последоателно без единият или дугият акомулатор . При мен се получи следното - при два еднакви акомулатора без "въшният-към радиатора" няма проблем пали от раз, но обратното - като че ли не му стига достатъчно ток пък и габаритите и осветлението на таблото го няма!!!! . Явно ако минаваш към един слагаш двоен капацитет , или какъвто се събере максимално и преправяш клемите за да се вържат всичките заедно.

п.п. Поне от едно нещо разбирам горе- доло и това са тоците...... за друго не знам и ако някой има нужда от помощ - аларма, музика , тоци, стига да мога - помагам.
      0876 0876 89 / salex0666@gmail.com/л.с.

Коментар

Първоначално публикуван от salex75 Преглед на мнение
        Днес тествах последоателно без единият или дугият акомулатор . При мен се получи следното - при два еднакви акомулатора без "въшният-към радиатора" няма проблем пали от раз, но обратното - като че ли не му стига достатъчно ток пък и габаритите и осветлението на таблото го няма!!!! . Явно ако минаваш към един слагаш двоен капацитет , или какъвто се събере максимално и преправяш клемите за да се вържат всичките заедно.

п.п. Поне от едно нещо разбирам горе- доло и това са тоците...... за друго не знам и ако някой има нужда от помощ - аларма, музика , тоци, стига да мога - помагам.
        от кой град си колега ?
        www.4x4Trips.bg

Коментар

Първоначално публикуван от bob66 Преглед на мнение
          Според мен този 80ач акумулатор не е читав. Нов ли е? Пробвай само с по малкия за проверка. А няколко месеца карах с 1 -70 ач без значение на кое място съм го вързал. Сега пак съм с 1 -100 ач EXIDE.
          този 80Ач е на 19 месеца - карам си го на буса 2,5 дизел и нямам никакви проблеми !

Наложи се да си махна единия по малкия, за да си карам другия бус които е с 2 по 60Ач и после си правих експерименти с големия ...
          - та пробвах без единия и не поиска да запиали !
          - сложих един от старите дето имам ( леко увяхнал ) за парлама и пак не иска !
          - мислях за вариант да го сложа големия на другото възможно място, само за проба поне, но не може да влезе
          - а и трябва единия да е с ляв плюс а другия с десен !

Май ще се наложи да си взимам 2'ри акумолатор за да не си играя !

но идват въпросите колко голям, какъв и най-вече от каде ?
          www.4x4Trips.bg

Коментар

оправи дебелите кабели и тогава пазарувай нови акумулатори. Иначе все тая.

Коментар

Първоначално публикуван от Lesov Преглед на мнение
              от кой град си колега ?
              София, но ако мога да съм полезен кажи и без това чат-пат пътувам към Пловдив т.е.(с.Шишманци) и даже тази седмица мисля да мина от там, пък и трябва да купя една антена от peterbg1.
              0876 0876 89 / salex0666@gmail.com/л.с.

Коментар

Малко "ЪП" на темата. От перипетиите заради които бях отворил темата мина бая време. Тогава се оказа, че единия акумулатор е изтощавал другия и палене - йок. Оказа се обаче, че в единия има малко живот и до вчера карах с него, и макар, че очаквах "а да изкара пролетта, а сега е лято и е топло"... то почти мина и тази зима. Най - накрая вчера здаде богу дух, е така на идин път без други симптоми - въртя ключа и само чатка релето.
                Както и да е взех нов, 100АН, ляв плюс.

Като смених стария ак-р, викам си дай да видя къде ходат кабелите - двата кабела от плюсовете се събират на едната шпилка на шалтера на стартера. С масите обаче е интересно - тази на ак-ра пред водача първо се захваща към купето, после отива на двигателя - точно над предния диф. На дрогия ак-р обаче масата отива под поставката и е захваната е едно 6мм болтче, както си е така върху боята.

Стана цял роман, та с две думи, ако сме само с един акумулатор, то той да е този пред водача с ляв плюс.
                Don't hunt IF you can't kill
                първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

Първоначално публикуван от hammer Преглед на мнение
                  Стана цял роман, та с две думи, ако сме само с един акумулатор, то той да е този пред водача с ляв плюс.
                  Еми той там си е стандартно на тези с един
                  Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
                    Еми той там си е стандартно на тези с един
                    Да ама ако имаш хубав ак-р с десен +, отляво неможе да се сложи а отдясно може. Аз бях така до вчера. Ама е било тъпо.
                    Don't hunt IF you can't kill
                    първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

Първоначално публикуван от hammer Преглед на мнение
                      Да ама ако имаш хубав ак-р с десен +, отляво неможе да се сложи а отдясно може. Аз бях така до вчера. Ама е било тъпо.
                      За да сложиш един трябва да направиш голяма стойка за закрепване и да изрежеш старите.Другото е + на стартера - на купето , нататък инсталацията си я имаш. Успех с начинанието, но имаи впредвид че големите акумулутори с голям стартов ток са доста скъпи.

Коментар

Мисля, че с една оптима и адекватно преправяне на захранващите кабели няма да има проблеми.Не забравяйте, че акумулаторите освен, че струват пари и тежат!Аз бих се оттървал веднага от единия,който е разположен по-напред.
                        Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

абе и аз се чудих доста,ама все си мисля че малките жълти човечета знаят как се правят джипове...та знам ли
                          куче или вълк?
                          в клетка ,или свободен?
                          въпрос на личен избор.
                          Вихрен Илиев
                          0888249888
                          blood:[COLOR=red] [B]B[/B][/COLOR] Rh ([COLOR=red][B]-[/B][/COLOR])
                          Pajero 2 exeed[SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

От: До: От два акумулатора към един?

Някой, може ли да ми каже оригинално Пажеро 2.8 с два акумулатора, по колко АН са????

Коментар

От: От два акумулатора към един?

2x80Ah. Ако сложиш 2х100 няма да се сърди. Най-добре виж съответният производител какво е написал в каталога си, че скоро брах ядове с гаранцията на един акумулатор.
                              Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X