Обява

Свий
Няма добавени обяви.

От два акумулатора към един?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От два акумулатора към един?

Въпроса ми е следния - как мога да премина от два акумулатора към един, има ли негативи, може ли и какво трябва да се направи.
    Чувал съм, че просто откачане на единия акумулатор води до проблеми с динамото, а позлването на стар акумулатор изтощава здравия. Има ли нещо такова?
    Don't hunt IF you can't kill
    първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

До: От два акумулатора към един?

Просто сложи един по-голям.
    Това е.
    Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

погледни си първо стартера на колко волта работи защото има и на 24в въпреки че инсталацията е на 12в според мен няма какво да му стане на динамото от него излиза 14в дали зарежда един или два акомулатора няма значение
      KFX 700
      MEBELIX ATV-TEAM
      0878114344

Коментар

А има ли вариант ел системата да е разделена някак си на два кръга от всеки акумулатор?

LZ1BGD

Коментар

Има вариант да е разделена и всеги акомулатор да потдържа различни състеми.Кажи за какво превозно средство става на въпрос.
          Car audio & Off road club TETEVEN
          Jeep Grand Cherokee 5.7 HEMI
          GAZ 69 0ff Road '76

Коментар

Първоначално публикуван от Ivaylo_Jankov Преглед на мнение
            Има вариант да е разделена и всеги акомулатор да потдържа различни състеми.Кажи за какво превозно средство става на въпрос.
            Съдейки по това в кой подфорум е темата, става на въпрос за MITSUBISHI
            Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
            Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Ако е семо за паленето на 24волта то значи е със шалтер и не може да се премине на един акумолатор
              0885 297985,мтел-Радо
              0876 556870,виваком като домашен

Коментар

Извинявам се за пропуска - става въпрос за Паджеро 2,5 тди, оригинално е с два акумулатора. Преди време свалих единия акумулатор да услужа на приятел и колата му едвам зарътя, а аз си палех на минусови темперетури без проблем. Така разбрах че акумулатора е повреден, а беше на по малко от година и съответно ползвах правото си на гаранция и беше сменен с нов.
                Сега обаче явно и двата са сдали багажа, а зареждането е в норми.
                Обаче съм чувал разни легенди ако не са два, и то еднакви акумулатори, и двата изправни (а не единия да колкото да има 2-ри акумулатор), гръмвал алтернатора и тем подобни.

П.П. Паджерото пали и само с един акумулатор, а и стартерите до колкото знам нямат разлика на моделите 2,5 тди с 1 и два акумулатора.

LZ1BGD

Коментар

Някога се карах тук с хората, че акумулатори не се свързват паралелно...., а после се оказа, че и Мицубиши го правят
                  Обаче пак твърдя, че това е тъпо. По-добре един голям, отколкото два в паралел. Това е направено само защото не е имало място за един с двойно по-голям капацитет.
                  А на алтернатора му е все едно дали зарежда два акума, само единия от тях или един по-голям.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                    Някога се карах тук с хората, че акумулатори не се свързват паралелно...., а после се оказа, че и Мицубиши го правят
                    Обаче пак твърдя, че това е тъпо. По-добре един голям, отколкото два в паралел. Това е направено само защото не е имало място за един с двойно по-голям капацитет.
                    А на алтернатора му е все едно дали зарежда два акума, само единия от тях или един по-голям.
                    Еее, тебе от кога те чакам да пишеш, че да се поуспокоя малко - ни най-малко искм да засегна другите колеги.
                    Друго да те питам, четох една тема за това какво трябва да е напрежението на клемите при работещ двигател ама много различни мнения видях. Премерих на моето паджеро и резултата е - в пирвите една - две минути 14,2, и после лека полека пада до към 13,9 а като включа фаровете - 13,7. Дали е нормално това, ако не е четки ли трябва да сменям или да се бърника нещо реле регулаторът?
                    Ако тези стойности не са нормални, причина ли е за това че и двата ми акумулатора капнаха точно 15 дена след изтичане на двегодишната гаранция - акумулаторите са Монбат 97 АЧ.

LZ1BGD

Коментар

Напрежението е нормално. Би трябвало да мериш върху клемите на акумулатора..
                      И това, че акумулаторите са капнали заедно е нормално при паралелно свързване. Всъщност е тръгнал единият и е повлякъл и другия. Между тях винаги текат изравнителни токове за да са с едно напрежение.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                        Напрежението е нормално. Би трябвало да мериш върху клемите на акумулатора..
                        И това, че акумулаторите са капнали заедно е нормално при паралелно свързване. Всъщност е тръгнал единият и е повлякъл и другия. Между тях винаги текат изравнителни токове за да са с едно напрежение.
                        +1. Само от любопитство. Защо са му на Паджерото два акумулатора по почти 100 Ач ?! Че то на камион дори му трябва по-малък капацитет.
                        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Освен това когато са 2 се сменят и 2-та. Ако не са напълно еднакви и нови, просто единия убива другия и заедно си умират. Аз съм с дизел и си паля безгрижно с 1 95Ач бош...

Коментар

И аз съм с един 90 Ач. Не всички Паджеро са с два.
                            Може би са ги правили с по два с оглед на пазара - за по-студени страни. Все пак подгряване + стартер 2 kW...

Коментар

Е..... на моята кочинка 2,8 ТД е един 100 А/ч !
                              2,5 КВ стартер (210 А) и подгряване 80 А .... станаха 300А ....

Такава е комплектацията и за Финландия и Норвегия .... и за цял свят.

Явно някой е имал излишни акумулатори за продаване .... или са използвани много стари технологии за производството им, защото съвременен акум 100 А/ч дава над 1000А стартов ток ... по EN ... ... по DIN .... по малко, ама .... достатъчно.
                              Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X