Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с блокиране на междуосев диференциал ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем с блокиране на междуосев диференциал ?

точно балончето за вакума при предния мост трябва да огледаш
    Зима иде

Коментар

Първоначално публикуван от val1 Преглед на мнение
      Благодаря за съвета ivan4o .Сигорно ще е такъв проблема.
      Все пак пробвах в голяма кал 4х4 , и се оказа , че въпреки постоянното мигане на зелените светлени, предния мост не е постоянно зацепен в този момент. Когато превключа 4х4 и постоянно светнат въпросните зелени , всичко си идва наред.

Тоест няма нищо за претеснение и във никъв случай не пречи на движението на автомобила постоянното мигане на ПРЕДНИТЕ ЗЕЛЕНИ ЛАМПИЧКИ на таблото, само дето дразни и трябва да се изчисти , като проблем.
      Не е зацепен от към раздатката, ама кардана се върти защото муфата на полуоската не е отцепена.- Тва когато мигат.
      LZ5ZI qth HASKOVO
      Pajero II GLS 3000 V6

Коментар

Първоначално публикуван от ivan4o Преглед на мнение
        Не е зацепен от към раздатката, ама кардана се върти защото муфата на полуоската не е отцепена.- Тва когато мигат.
        Какви могат да са последствията ако се кара така.

Коментар

Първоначално публикуван от яворчо Преглед на мнение
          Какви могат да са последствията ако се кара така.
          Последствията не са страшни - върти се малко излишна железария, но по принцип това е повреда и трябва да се отстрани.

Коментар

Първоначално публикуван от rudyto Преглед на мнение
            а при положение че при 4HLc, сигнализацията на таблото не спира да мига, как мога да разбера дали дифренциала е блокиран или не. Мога ли да вярвам на сигнализацията на таблото която се мъчида ми каже че нещо не е наред?
            Притежавам Mitsubishi 3.2 DID 2002 г. с автоматична скоростна кутия. Имам същия проблем - лампата за блокиране на централния диференциял се включва постоянно и мига в момент в който превключа от задно на двойно задвижване, вместо да светнат четирите зелени колела . При мен според "специалистите" от Балканстар проблема идва от датчик Иначе двойното и блокажа си работят. За да ги изключа обаче трябва да загася двигателя на място и пак да стартирам.

Коментар

Здравейте!Имам Мицубиши Паджеро 2,8 TDI ,95г.и от 2 дни не иска да се включи предния мост.Лампичките на таблото ,показващи дали е включен предния мост мигат,а не светят постоянно.Къде може да е проблема?Много ще съм благодарен ако някой ми помогне!

Коментар

Първоначално публикуван от melani_el Преглед на мнение
                Здравейте!Имам Мицубиши Паджеро 2,8 TDI ,95г.и от 2 дни не иска да се включи предния мост.Лампичките на таблото ,показващи дали е включен предния мост мигат,а не светят постоянно.Къде може да е проблема?Много ще съм благодарен ако някой ми помогне!
                Ами темата не е много дълга - прочети я
                Зима иде

Коментар

като обобщение на тази тема, може да се каже че тези лампички които всички гледаме на са показател на който да вярваме на 100%.

По добре да наблюдашаме показателите на автомобила ...

Коментар

Ето една англоезична връзка с обяснения на решение на проблема с мигащите лампички.

Коментар

Първоначално публикуван от rudyto Преглед на мнение
                      мойто - при включен мига, когато го изкляюча си изгасва, но си мисля че не трябва да мига ами да светне за постоянно, нали ???

Иначе и сморед мен всичко си работи, защото при 4H завивам без проблеми на всякакав терен, а при 4HLc нещата не седят по този начин - ако е на кал или хлязгаво нямам проблеми, ама на суха настилка се усеща влачене на задните колела и определено има трудности със завиването.

Скоро ще пробвам и теста с подемник на Паджеровод

Прав си не трябва да мига а да свети поетоянно при включено 4HLc ,на мен пи прави този номер мига постоянно когато неуспея да включа добре лоста,остава на някакво междинно положение и си мига постоянно и като го бутна по сериозно и си светва постоянно и си работи без грешка,така че ако искаш понатисни по силно на дясно и може и да стане.

Коментар

ми на мен не ми го отваря този фаил,"Действие на системата "Супер селект". при мен ли е проблема ?

Коментар

При мен пък се получава нещо друго. Всичко си всети нормално на бързи, но като включа бавни и предните изгасват

И блокажа на задния диф прави някакви мизерии - по няколко пъти натискам копчето докато зацепи, иначе само седи и мига...

Коментар

Файлът е във формат .doc (Microsoft Word). Някога го качих така и ако сега го прехвърля в .pdf например, ще спрат да работят връзки във форума.
                            Може антивирусната ти програма или файъруола да го блокира.

Коментар

Първоначално публикуван от ifchon Преглед на мнение
                              При мен пък се получава нещо друго. Всичко си всети нормално на бързи, но като включа бавни и предните изгасват
                              Провери дали пък мостът не се изключва.

Първоначално публикуван от ifchon Преглед на мнение
                              И блокажа на задния диф прави някакви мизерии - по няколко пъти натискам копчето докато зацепи, иначе само седи и мига...
                              Ако мръднеш леко напред би трябвало да спре да мига?

Коментар

Здравейте,отскоро имам Шогун 2,8 супер селект и при мен го има тоя проблем с пресветкващите лампички на предните колела ,като дам на 4H спират да мигат и си светват за постоянно но само те светят а не както трябва и четирите.Не свети също и квадратчето на централния диференциал и може би за това нямам бавни ,4х4 си имам но само това ,няма бави ,няма блокаж на задния диф.кофти работа .Срамота е да имаш раздатка супер селект а да не можеш да и ползваш възможностите.Та въпроса ми е как да отстраня тия проблеми и от къде идват те ,от вакуми,помпички ,датчици или са чисто механични.P.S като дам на контакт кръгчето на задния диф. светва и след 3,5 секунди изгасва ,така ли трябва да е? Благодаря предварително на всички, които се наемат да отговорят на тия сложни за мен въпроси.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X