Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с блокиране на междуосев диференциал ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем с блокиране на междуосев диференциал ?

Първоначално публикуван от vesko74 Преглед на мнение
    Здравейте,отскоро имам Шогун 2,8 супер селект и при мен го има тоя проблем с пресветкващите лампички на предните колела ,като дам на 4H спират да мигат и си светват за постоянно но само те светят а не както трябва и четирите.
    Имаш проблеми с датчиците и с изключването на предния мост.
    Не свети също и квадратчето на централния диференциал и може би за това нямам бавни ,4х4 си имам но само това ,няма бави
    Квадратчето за централния диф е индикация за блокирането му, а за да включиш бавните натискаш ли лоста надолу и след това напред?

,няма блокаж на задния диф.кофти работа .Срамота е да имаш раздатка супер селект а да не можеш да и ползваш възможностите.Та въпроса ми е как да отстраня тия проблеми и от къде идват те ,от вакуми,помпички ,датчици или са чисто механични.P.S като дам на контакт кръгчето на задния диф. светва и след 3,5 секунди изгасва ,така ли трябва да е? Благодаря предварително на всички, които се наемат да отговорят на тия сложни за мен въпроси.
    Блокирането на задния диф е с отделно кпче.

Коментар

Паджеровод, благодаря за отговора ,но не ми е ясно все пак къде се намират тия датчици ???Би ли пояснил по точно ,и значи ли това ,че става въпрос само за датчици .Натискам малкото лостче надолу prees и плътно в ляво и напред но бавни няма защо ли??Бавните като на твоето паджеро 1 ли са ,чисто механични или се включват с вакуми ,датчици и т.н.И по третия въпрос знам, че квадратчето е индикация за включен блокаж за задния диф но въпроса ми по скоро е трябва ли да светва като дам контакт и после след 3,5 сек. да изгасва така ли трябва да е???

Коментар

Натискам малкото лостче надолу prees и плътно в ляво и напред но бавни няма защо ли??
        Има и положение Неутрал провери да не спираш случайно на него- трябва да набуташ лоста хубаво в крайно положение.
        въпроса ми по скоро е трябва ли да светва като дам контакт и после след 3,5 сек. да изгасва така ли трябва да е???[/
        Електронния блок прави тест на състоянието на кутията след контакта и затова са тия примигвания и т.н.
        I get High by going Down

Коментар

Първоначално публикуван от skitnik Преглед на мнение
          Има и положение Неутрал провери да не спираш случайно на него- трябва да набуташ лоста хубаво в крайно положение.

Електронния блок прави тест на състоянието на кутията след контакта и затова са тия примигвания и т.н.
          Не не спирам на неутрал ,ако спра на него джипа няма да потегли само ще се форсира и ще си стои на място - пробвал съм А за задния диф. ясно благодаря.

Коментар

Реших да възродя отново тази тема тъй като много хора имат този проблем. Мен лично адски много ме дразнят тези мигащи лампички. За съжаление ме е страх да барам сам, че да не пр**ба нещо. Имате ли идея за сервиз където всички простосмъртни с този проблем може да отидем и да го разрешим?
            GSM: 0898 554713
            Уебсайт: BULEXTREME.com

Коментар

Огледай си първо вакуумните маркучета над десния калник и виж дали са добре закачени по местата си. Много често проблема с мигането е само от тях (поне при мен беше така).
              Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Интересното е, че при мен всичко работи идеално. Блокажа си работи, 4H си работи, но лампичките мигат. И на 4H и с блокиран диф си мигат. Ще погледна тези маркучи стига да ги намеря.
                GSM: 0898 554713
                Уебсайт: BULEXTREME.com

Коментар

И при мен всичко си работеше, но мигаха само на 2Н. На 4Н и нататък си светваха постоянно.
                  Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Първоначално публикуван от empty Преглед на мнение
                    Интересното е, че при мен всичко работи идеално. Блокажа си работи, 4H си работи, но лампичките мигат. И на 4H и с блокиран диф си мигат. Ще погледна тези маркучи стига да ги намеря.
                    Има сензори които следят дали подадените команди са изпълнени. Ако сензора не работи, лампите ще мигат без значение че че моста(примерно) е включил. Клеясват или пък кабелите са им прекъснати на сензорите.
                    Последно редактирано от Злой; 21-05-09, 16:22.
                    I get High by going Down

Коментар

Преди имах почти същия проблем.Значи като карам на 4х4 всичко си е наред,но като изключа 4х4 ми мигат лампите на предния мост.Карам ли карам ама лампите си мигат и това е,само че това не значи че предното е пуснато.Някъде от темите тук прочетох че като оставиш джипа на N и даваш време газ се покачва някъкво налягане и лампите изгазват,така и направих и найстина действа.Чат пат и на мен така ми включвам 4х4 пък мигат,давам на N давам два три пъти газ и всичко се оправия.
                      [SIGPIC][/SIGPIC]

3.0 v6 24

Коментар

От: До: Проблем с блокиране на междуосев диференциал ?

Здравейте колеги след много блъскане и лутане и четене в форума реших генерално проблема с датчиците и светещите лампички на междуосевия дифф.А именно в положение на лоста 2H Светят само задните две зелени лампи.В положение 4hlc светят задните зелени предните зелени и жълтият квадрат C/d Lock.А при крайно предно положение на лоста или 4LLC светят същите лампи но имаш възможност за включване на блокажа на задния дифф или копчето за R/d Lock. Проблемът е в петте датчика на раздатката.Мигането на жълтия квадрат показва не проблем в раздатачната кутия а електрически проблем просто датчика на раздатката незатваря напълно.Датчика който прави тези мизерии се намира от дясната страна на раздатачната кутия и работи като ц к ключ с нормално затворен контакт към маса другият датчик който участва в мигането на лампата се намира в задният десен край на раздатката информация за мигането на лампата или прост минус (-) се взема и от двата датчика може да се получи следното : ако десния преден датчик не работи коректно то при включване на 4HLC лампата за C/d lock Свети постоянно а при включване на 2H лампата мига същият този гаден датчик се различава от другите 4 по това че той е с въртяща се съчма отпред другите са с цилиндричен чоп.Свалянето на датчика става с крив ключ на 90 градуса номер 22 или 23 след демонтажа на датчика пръскате яко WD40 къпете го с киселина ако е нужно докато на кабела и на корпуса даде късо при натискане на съчмата на вътретрябва да имаме отворен контакт.Проверете го поне 101 пъти !!! и така с проблема с мигащата гадна жълта лампа C/d lock е решен датчика със съчмата работи в тандем с датчика на задната страна на раздатката или 2 рия по ред ако има нещо не ясно званнете ми на номер : 0876000049 Здравко
                        ​Неволята учи !

Коментар

От: Проблем с блокиране на междуосев диференциал ?

За това трябва по често тези джипове да се вкарват в калта, за да не клеясват тези датчици.
                          GSM 0877 08 99 19
                          Jeep Grand Cherokee 5.2 V8

Коментар

Не е само от датчици.Участват и други някои неща.
                            Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
                            Grand 3.1TD
                            0898 620 306 Стоян

Коментар

Здравейте! Аз пък имам следния проблем: Карам си на задно, включвам 4Н и ми мига междуосевия диф. без да включи предното. На следващата позиция на лоста започват да мигат лампите на предния диф. но нищо те се случва т.е. дифа не бачка. На таблото имам някъф бутон, натискам го и нещо на предния диф прещраква и си заработва. На ниските е същата работа, ако не натисна този бутон предния диф. не бачка. Паджерото е 2.8 суперселект 95година.Помагайте, че филма е голям!0898732689 Калоян!

Коментар

Първоначално публикуван от edin_lud80 Преглед на мнение
                                Помагайте, че филма е голям!0898732689 Калоян!
                                Ела да го огледаме.....
                                0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X