Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Климатик Паджеро

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: климатик паджеро

Колеги аз работя със р12 ,не си правете експерименти двата фреона работят на различни изпарения, и различни масла.
    FORD MAVERIK 2.7TD
    Тел.0898662817
    LZ1IID

Коментар

Първоначално публикуван от iliikata Преглед на мнение
      Колеги аз работя със р12 ,не си правете експерименти двата фреона работят на различни изпарения, и различни масла.
      Хубаво работиш, ама си ми малко далеч. Като специалист би ли казал дали ще има негативни последствия при смяна на фреона, старото масло беше източено и заредено с ново съвместимо с фреон 134

Коментар

То хубаво сте го източили от компреесора, а от системата ,другия основен показател е количеството което се слага ,както на маслото така и на фреона.
        FORD MAVERIK 2.7TD
        Тел.0898662817
        LZ1IID

Коментар

Абе да Ви питам !

Тва мойто Паджеро 93г 3000 бензин.
          Няма вентилатор на кондензатора на климатика. Нормално ли е да няма , щото гледам ,че има жици (куплунг) май?
          Има едно прозорче дето се вижда фреона като работи. Някъде в ръководството четох ,че при работа там трябва да се вижда бистър фреон, а при мен се вижда пяна, което означавало че трябва да се допълни.
          Може ли да се допълни, или се изпразва и се зарежда наново?
          Иначе климатика си работи, но не знам дали е оптимално.

Поздрави на всички !
          LZ5ZI qth HASKOVO
          Pajero II GLS 3000 V6

Коментар

Първоначално публикуван от iliikata Преглед на мнение
            То хубаво сте го източили от компреесора, а от системата ,другия основен показател е количеството което се слага ,както на маслото така и на фреона.
            Здравейте. Явно и на мен ще ми се наложи да сменям фреон. Тъй като съвсем наскоро купих паджерото не знам какво и колко са слагали предишните собственици, но като го включа не изстудява както трябва (за сметка на това обаче грее добре).

Какво последно е най-удачно да се направи. "Нов" или "стар" фреон? Предполгам ще се точи всичко...Ако е възможно, може ли някой да даде ориентировъчна цена за работа и материали? Джипката е Паджеро 2,5 TD V44 дълга база.

Коментар

До: Климатик паджеро

стария е забранен от средата на осемдесетте,но се използва и по до късно,зависи от годината на производство,до 93-94 са със стария R 12,но пак не е сигурно,може да е поставян допълнително и да си с R 134,те майсторите знаят,ма верно гледай да не се метнеш пак на некои пишман и да ти вземат парите да направат чудесии...
              за Илийката мога и аз да ти дам добри отзиви

Коментар

Първоначално публикуван от vasss Преглед на мнение
                стария е забранен от средата на осемдесетте,но се използва и по до късно,зависи от годината на производство,до 93-94 са със стария R 12,но пак не е сигурно,може да е поставян допълнително и да си с R 134,те майсторите знаят,ма верно гледай да не се метнеш пак на некои пишман и да ти вземат парите да направат чудесии...
                за Илийката мога и аз да ти дам добри отзиви
                Има ли начин да се разбере какъв фреон има вътре?
                Може наистина да е подменен.
                LZ5ZI qth HASKOVO
                Pajero II GLS 3000 V6

Коментар

здравейте.и аз имам проблем със компресора на климатика на мойто мицубиши делика.пробвах с компресор от паджеро но не става.трябва ми нов (здрав) компресор.благодаря предварително

Коментар

чакайте да питам,че и аз имам проблем с климатика,макарче като се замисля и сам мога да си отговория на въпроса но да питам.Като е на студено духа от всякаде студено,но на топло духа само от страни посредата си духа студено... Що е то?
                    [SIGPIC][/SIGPIC]

3.0 v6 24

Коментар

Първоначално публикуван от Kircho-sopot Преглед на мнение
                      чакайте да питам,че и аз имам проблем с климатика,макарче като се замисля и сам мога да си отговория на въпроса но да питам.Като е на студено духа от всякаде студено,но на топло духа само от страни посредата си духа студено... Що е то?
                      От средата ти вкарва външен въздух. Лостчето за управление на клапата е в средата, точно под дифузьорите - премести го в другата позиция.
                      Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Преместих го но пак духа студено.
                        [SIGPIC][/SIGPIC]

3.0 v6 24

Коментар

тогава остава предишния чорбаджия да е махнал въздухопровода,разрови се и виж дали има

Коментар

имам следния проблем с моето паджеро 2,8 1995г. автоматик къса база с климакроник,

Климатроника явно не е ползван много време и преди седмица ми се наложи да го включа и какво се случи!?!?!?!VV.................от шайбата на компресора за почна да излиза дим и да мирише на феродо........явно е блокирала

някой има ли представа тази шайба дали се ремонтира или направо се сменя, и ако се сменя от къде може да се поръча!!!

Благодаря предварително

Коментар

по скоро ти е блокирал компресора
                              емил златков
                              паджеро 2.5тд
                              ве стром 650

Коментар

Мм да биг проблем,един приятел сваля компресора,и разгледах как стоят нещата.Значи тя тази шаиба е като съеденителят,като подаде ток от вътре да залепи,а в твоя случай щом превърта значи както казва колегата компресора е блокирал и тя неможе да го зацепи.
                                Или свали компресора или търси нов.
                                [SIGPIC][/SIGPIC]

3.0 v6 24

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X