Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Премеждия при -10 градуса

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Премеждия при -10 градуса

Ако е счупена кобилицата на всмукателен клапан, няма как да влезе въздух за да има компресия.
    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
      Ако е счупена кобилицата на всмукателен клапан, няма как да влезе въздух за да има компресия.
      Точно така ми го обясни и на мен майсторът.

Коментар

Кобилицата е на всмукателния клапан.

Коментар

Говори добре за мотора.Няма нужда от отваряне.
          Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
            Говори добре за мотора.Няма нужда от отваряне.
            То че заработи ли няма да се отваря е ясно, ама една компресия може да се види за ориентир.
            А да дръпне въздух от картера, трябва отдавна да е спрЕл да пали и над нулата(според мен).
            Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

То че заработи ли няма да се отваря е ясно, ама една компресия може да се види за ориентир.
              А да дръпне въздух от картера, трябва отдавна да е спрЕл да пали и над нулата(според мен).
              Компресията е проверена. За справка - тук. В долните граници е, но пълно щастие няма.
              Последно редактирано от c0dy^; 27-02-17, 22:48.

Коментар

Малко новости да споделя по темата. Новата кобилица е сложена. Оказва се, че е от 2.5. Предполага се, че главата е от 2.5, а блока е от 2.3. От други хора, които са наясно с тези двигатели на Мицубиши, разбирам, че е възможна такава интервенция. След поставянето на кобилицата, двигателят запалва трудно. Когато запали, държи си обороти, работи нормално, но когато се натисне газта, започва да чатка. Това е, защото ангренажът е прескочил три зъба на коляновия вал и явно помпата работи с предверение. Белезите при разпределителния вал и ГНП-то съвпадат, само на коляновия вал се разминават с три зъба. По това мога да направя извод, че явно ангренажът на дизел може да прескочи зъб от въртене на стартер. Следващата процедура ще е смяна на ангренажен ремък, ролки, напасване и поторното палене. Тогава ще видим, какво ще му е състоянието. Тази информация не е дословна от майстора, а това са моите думи, както ги разбирам аз, след като той се опита да ми обясни ситуацията. Не съм майстор, но се опитвам да представя нещата възможно най-близко до това, каквито са. Това е за момента.

Коментар

Добре де , с кой акъл го палите без да зацепите правилно ангренажа - да си бяхте купили и резервни кобилици. Да ви имам майсторите, за разстрел са.
                  Фиат Купе
                  Опел Фронтера В
                  Мицубиши Паджеро Пинин

Коментар

Първоначално публикуван от novatech Преглед на мнение
                    Добре де , с кой акъл го палите без да зацепите правилно ангренажа ....
                    Просто иска да си купи нова кола и се чуди как да умори тази.
                    подаръци за мъже от FACOM
                    промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от novatech Преглед на мнение
                      Добре де , с кой акъл го палите без да зацепите правилно ангренажа - да си бяхте купили и резервни кобилици. Да ви имам майсторите, за разстрел са.
                      +1
                      ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Кобилицата се поставя. Двигателят се пали. Вижда се, че не работи както трябва. Открива се прескочилия ремък. Малко са хората в България, които могат да си позволят да търсят проблем в двигателя без тестове, а директно чрез сваляне на всички части.

Коментар

Тя защото кобилицата се е счупила от нищото. Проверката на центровката е първото нещо което се прави в този случай.
                          Ако беше моя колата - щеше да работи още преди 3 месеца. А майсторът ти е пълен аматьор и неговото обучение е за твоя сметка , ама още не си го разбрал.
                          Фиат Купе
                          Опел Фронтера В
                          Мицубиши Паджеро Пинин

Коментар

Първоначално публикуван от c0dy^ Преглед на мнение
                            Кобилицата се поставя. Двигателят се пали. Вижда се, че не работи както трябва. Открива се прескочилия ремък. Малко са хората в България, които могат да си позволят да търсят проблем в двигателя без тестове, а директно чрез сваляне на всички части.
                            Реда е съвсем друг.Приемаме че ти не знаеш,а и не е задължително,ама майстора.............добре че не му знам името!!!
                            088пет722пет99
                            http://www.hydropompi.com/

Коментар

Първоначално публикуван от c0dy^ Преглед на мнение
                              Кажи този майстор къде работи за да не ходим там
                              Land Rover Discovery II, V8 4.0
                              VW Golf VI variant
                              Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Поредността, която съм описал, не е на майстора, а са мои догадки. Когато имам повече информация, относно ремонта, ще пиша.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X