Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Премеждия при -10 градуса

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Премеждия при -10 градуса

Здравей! Благодаря за позитивния коментар и се радвам, че следиш моите действия. Паджерото съм го пуснал в момента да се продава. Хората звънят, но в последствие се отказват. Мислят си, че със смяна на свещите ще се оправи. (В обявата съм написал само проблем в двигателя, но трябва да го промемя на "няма компресия е първи цилиндър") Иначе и за мен това ще е най-удачния вариант. Патрула не го бързам в момента, а и рядко излизат читави екземпляри. Нямам нищо против да го пусна на части, но нямам нито как да ги свалям, нито къде да съхранявам джипа. Най-добре ще е да се продаде целия в сегашното му състояние.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Коментар

По-добре в това състояние,на части е хубаво но трудно и разсрочено във времето.
      .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
      Киа спортаж2000тди 98г
      Ауди А3 1.9ТДИ
      Каравана Аdria 390Q

Коментар

Не знам, дали някой ще разбере смисъла на следващите думи, които ще напиша, но няма да ми е особено приятно да продам на части джипа, който години наред съм кърпил, ремонтирал и всичко останало с удоволствие. Ако ще е така, то по-добре да се хвана да му направя основен ремонт на двигателя, та поне да знам, че той е наред и да продължа да си го карам, поне докато не започне пак да гние. Както се казва, поне да си избие парите.

Та за момента ситуацията е такава:

1. Правя проверка, дали ще мога да сложа 4М40 без особени проблеми и ако е така, насочвам се към това.
        2. Продавам го целия в това състояние, на цена, близка до обявената от мен в сайтовете.
        3. Правя ремонт на двигателя. И без това ми е интересно да видя каква попара съм забъркал...

Коментар

Давай към т.3. Това, ако наистина трябва де. 4М40 няма да е толкова безболезнено.
          Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Има един десняк в олх на 1900лв взимаш го прехвърляш си каквото искаш другото на части

Коментар

До сега да бях го отворил тоз двигател,как спиш бе човек?
              Киа спортаж2000тди 98г
              Ауди А3 1.9ТДИ
              Каравана Аdria 390Q

Коментар

За да не се чудиш какво си надробил.Свали капака на клапаните,сложи буталото на ГМТ,провери кобилиците дали имаит луфт(за да си сигурен,че клапаните са затворени),свали свещта на цилиндъра и надуй с компресора с около 1атм.,като видиш,от къде излиза въздуха,ще се ориентираш къде да търсиш проблема.
                Твоят майстор трябва да го знае.

Поздрави!!!
                Pajero 2.5.TDI GLS Super Selekt
                лодка RIGIFLEX CAP370+YAMAHA 15hp. four stroke

Коментар

Първоначално публикуван от georgipetkov64 Преглед на мнение
                  Преди да напиша горния пост и аз това се чудех.

Поздрави!!!

Коментар

Първоначално публикуван от piars Преглед на мнение
                    За да не се чудиш какво си надробил.Свали капака на клапаните,сложи буталото на ГМТ,провери кобилиците дали имаит луфт(за да си сигурен,че клапаните са затворени),свали свещта на цилиндъра и надуй с компресора с около 1атм.,като видиш,от къде излиза въздуха,ще се ориентираш къде да търсиш проблема.
                    Твоят майстор трябва да го знае.

Поздрави!!!
                    Това и други гайкаджии ( по Джоу ) го знаеме.Ма , ако пусто дуане и откъм картера , ша да е пробило и бутало.Тва при надуването.. Мисълта ми беше , че без да се обезглави нема а стане диагностиката.
                    Ей , Ники , ти като разправяш за подаване на ток и акумулатори , защо им не подсказа да си щипат минусовия кабел близо до стартера.Некъде по кутиата , или мотора..
                    Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

На топло спи, на топло.

Кой ще ти отваря двигател сега?

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
                        Това и други гайкаджии ( по Джоу ) го знаеме.Ма , ако пусто дуане и откъм картера , ша да е пробило и бутало.Тва при надуването.. Мисълта ми беше , че без да се обезглави нема а стане диагностиката.
                        Ей , Ники , ти като разправяш за подаване на ток и акумулатори , защо им не подсказа да си щипат минусовия кабел близо до стартера.Некъде по кутиата , или мотора..
                        Ти па къде се наврЕ у гайкаджиите, или си спрЕл да четеш и мислиш ?!

А за тока, човека го виждам поне по един път седмично от 17-18 години, и въобще не съм предполагал, че трябва да погледна какви ги е натворил !
                        ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          На топло спи, на топло.

Кой ще ти отваря двигател сега?
                          Чак двигател по това време 22.17ч. не съм,но съм сменял ангренажен ремък и сутрината газ за Пампорово!
                          Всеки си е различно луд!
                          Киа спортаж2000тди 98г
                          Ауди А3 1.9ТДИ
                          Каравана Аdria 390Q

Коментар

Чак двигател по това време 22.17ч. не съм,но съм сменял ангренажен ремък и сутрината газ за Пампорово!
                            Всеки си е различно луд!
                            Който иска.

Имам 4 таратайки. Докато една е здрава да може да я кара жената нищо не пипвам докато не запеят птичките.

Ако пък и 4-те се строшат ще закарам някоя някъде да я мислят и пак няма аз да я правя.

Коментар

Аз да припомня,ч е сменях раздатка на Франко(тогава беше още просто "витарата" при минус нам си колко градуса, ама бая надолу,май двуцифрено число, чак калта по пода в гаража замръзна.
                              Това от мерак да ида на първата(за мен) сбирка в Стара Загора.. Ако не смянях раздатката-нямаше да изляза и до табелата за край на града.

Та от мерак-всичко се прави.

Ся... в гаража отлежава един витарски мост, който се разхлопа преди 3 години на тукашното състезание, и още не съм го отворил да видя какво е...
                              Ма това е от мързел де.

Така, че може и така и онака.
                              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
                                Значи,ни съм "гайкаджия",ни съм "майстор",ремонтирам си само личните автомобили.
                                По описания метод,съм си диагностицирал две коли и в двата случая се ориентирах къде да търся проблема.
                                Гледам,колегата няма мерак да разглобява,така поне за 15-20мин.,може да добие някаква представа.
                                Ако беше моята кола,още същия ден главата да е долу,ама всеки сам си преценява,кое,как и защо да прави.

Поздрави!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X