Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Самоделен теглич

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Самоделен теглич

Тези вериги верно изглеждат недомислени с тези куки към рамата, трябваше да е нещо заключващо се поне.

А заварки има разни, има едни като за асмалък, а има и едни, които ги снимат с рентген. Номерът е, че точно на теглича на c0dy^ никой не знае какви са, за каравана е тъжно даже да се говори с този теглич.

Много ме учудват и тези 80 кг, за които говори jimito Не звучи сериозно.

Коментар

Първоначално публикуван от georgipetkov64 Преглед на мнение
      Вярно ли,че тия синджири са оригинално?
      Може да е някаква новост,не знам?
      Няма да си сложа такива,че си е сигурна катастрофа при късане на теглич.
      На караваната си имам осигурително въже,което при
      инцидент задейства спирачката на караваната.
      По-добре да прежаля една каравана.
      Така мисля аз,но ще приема и други мнения.
      Не бързай да я прежалвашТези дето са го мислили това са имали много неща предвид.
      А самият теглич не е само куката с топка.И не проста работа.За пример :При удар в оригинален теглич ( имаме предвид малки скорости , недекласиращи автомобила ) удрящият ще има по-сериозните повреди. Все едно , че му се е треснал в рамата.Докато при конструкцията на Коди , докато стигне до рамата - ...Тегличът е конструкция , която се явява продължение на рамата и завършва с куката за закачване.
      Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Аз питах,каква работа вършат синджирите?
        Ако нещо с маса 1.5т. се заиграе зад мен,то освен да ме обърнат друга функция не виждам.
        .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
        Киа спортаж2000тди 98г
        Ауди А3 1.9ТДИ
        Каравана Аdria 390Q

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение

Много ме учудват и тези 80 кг, за които говори jimito Не звучи сериозно.
          Това е свързано с баланса на ремаркето.При различни автомобили варира между 60 и 80кг.Ремаркето може да тежи и 3тона,но натискът върху теглича трябва да е не повече от 80кг.
          088пет722пет99
          http://www.hydropompi.com/

Коментар

На повечето които съм виждал пише 75кг.
            Та може да се приеме за нещо средно.
            Киа спортаж2000тди 98г
            Ауди А3 1.9ТДИ
            Каравана Аdria 390Q

Коментар

Преди много години правех тегличи само на Волга Газ 24. Пробата дали е здрав теглича: Аз тежа около 100кг. Стъпвам на ябълката и се люлея нагоре надолу. Брат ми гледа отстрани. Теглича не трябва да мръдне, трябва цялата кола да се люлее. В динамика(в движение) натоварването в/у ябълката е много повече от 50кг . Разгледай пост №14 втората снимка. Шината е с дебелина около 15-16мм. Ако ябълката ти е заводско изпълнение под големия парапет има прав участък и след това е резбата.Аз правех така . Отвор,след това с раздвижен райбер за да влезе ябълката плътно! Шината трябва да е заоблена около ябълката(не до нея) а не с ъгли като твоята . Много боли като се удариш в теглича. Шината огъваш с резак. Болтовете 10.8 или 10.9 плътни. Шина има във всички складове за желязо. С поздрав Борето
              Защо правех на Волга- ами те можеха да теглят най много!
              Преди да се огъне такъв теглич теглещата тръба или греди на ремаркето вече са се огънали.

Коментар

Първоначално публикуван от georgipetkov64 Преглед на мнение
                Аз питах,каква работа вършат синджирите?
                Ако нещо с маса 1.5т. се заиграе зад мен,то освен да ме обърнат друга функция не виждам.
                Я разкажи , като как да си го прдставим нещото.Допреди малко беше закачено на куката на теглича.Е как ще се засили , ако нещо стане с лапата , или куката.Ще се опитва по-малко контролирано да се движи , ма чак да се изсили и да те обърне.А хептен без синджир ша да са изсили срещу някой друг.Е , кофти за него , ма нали... Нема а те обърне , сметнато е.И въжета и синджири и т. н. Само трябва да се спази.
                Ми тоз юнак , авторът на темата , ако реши , че както си мести ремаркенцето по село и ще може да ти придвижи и караваната по републиканската марежа?...
                Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

По изисквания натоварването върху ябълката трябва да е в границите между 50 и 80 килограма. По такъв начин се строят ремаркетата, има си даже специални кантари за проверка.
                  Самите ремаркета са проектирани така, че при равномерно натоварване в коша-товара да се поема от оста на ремаркето, и само малка част да се пада на теглича.
                  А е нужно да има такава, за да се осигури сцепление на гумите за да се издърпа и ремаркето без да буксува колата.
                  Отделно от това-ако товара върху теглича е по-малък от 50 кг, има опасност при неравен път и по-висока скорост ремаркето да започне да повдига задницата на колата, а оттам следва и поднасяне, и трудно вкарване в пътя после.
                  Играл съм го това, и ми се изправиха косите. Отслабнах с 5 кила за 20 секунди от ошашкване...
                  А по-голямо натоварване на теглича води до прекалено голямо натоварване на окачването на колата отзад, респ. разтоварване на окачването отпред. И пак проблем, този път с неуправляемост.

Та всичко си е смятано, пробвано, и се е стигнало до този извод-на ябълката от 50 до 80 кила. Спазвайте го, и ще живеете дълго.
                  И като товарите ремаркето-гледайте центъра на тежестта на товара да точно над гумите.
                  Има ли желание-има и начин!

Коментар

На Тойотчето от подписа имам допълнително монтиран теглич.
                    НО!
                    В Германия е монтирано устройството.
                    И преминало ТЮФ, и одобрено.

Документацията за тоя теглич е около килограм хартия!

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
                      Я разкажи , като как да си го прдставим нещото.Допреди малко беше закачено на куката на теглича.Е как ще се засили , ако нещо стане с лапата , или куката.Ще се опитва по-малко контролирано да се движи , ма чак да се изсили и да те обърне.А хептен без синджир ша да са изсили срещу някой друг.Е , кофти за него , ма нали... Нема а те обърне , сметнато е.И въжета и синджири и т. н. Само трябва да се спази.
                      Ми тоз юнак , авторът на темата , ако реши , че както си мести ремаркенцето по село и ще може да ти придвижи и караваната по републиканската марежа?...
                      Ами представи си примерно на завой,караш със 60км. къса се теглича.Дали няма да си на единица?/термин от прицепите,да си видиш ремаркето/
                      Другия вариант,магистрала 90км. къса се теглича,какво правиш?
                      Ако карам с тия синджири,ами сичката газ.
                      Сега пак ми обяснете,щото не съм видял ремарке вързано със синджири!
                      Киа спортаж2000тди 98г
                      Ауди А3 1.9ТДИ
                      Каравана Аdria 390Q

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                        По изисквания натоварването върху ябълката трябва да е в границите между 50 и 80 килограма ...
                        Коле, а ако е 0 (теоритично) лошо ли е?

Коментар

Абе не нужно да е мегаяките железа, стига да е измислено като хората

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:5t.jpg
Прегледи:1
Размер:36.4 КБ
ID:5736444

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:5t1.jpg
Прегледи:1
Размер:49.4 КБ
ID:5736445
                          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                            Не,ако това което теглиш е с автономна система на спирачките.
                            Киа спортаж2000тди 98г
                            Ауди А3 1.9ТДИ
                            Каравана Аdria 390Q

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                              На Тойотчето от подписа имам допълнително монтиран теглич.
                              НО!
                              В Германия е монтирано устройството.
                              И преминало ТЮФ, и одобрено.

Документацията за тоя теглич е около килограм хартия!
                              Точно , същото важи за крановите куки и сапани .
                              Поздрави
                              Отивам да гледам Фермата оти съм сЕлянин
                              п.п до аватара на темат , този теглич може само и единствено да го монтираш на някое ППС наречено каруца , теглена от магаре най много кон.
                              Луд не се мори,само се поти...и охлажда с бира 0884480846

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                                Не мога да кажа, това съм го чел като изисквания за натоварване върху теглича.
                                Но щом има изискване за минимално натоварване от 50 кг на ябълката-значи не е добре да е нула.
                                В по-горния си пост се опитах да го обясня(както аз ги виждам нещата)-на колата ще се наложи да преодолява и теглото на ремаркето, а за това е нужно да има по-добро сцепление на гумите с пътя, инак може да започне да буксува по асфалта. Което по-голямо сцепление се осигурява чрез по-голямото натоварване върху колата. Вярно, в най-задната точка, но няма как да го закачим в центъра на тежестта.
                                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X