Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Самоделен теглич

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Самоделен теглич

Здравейте, колеги!

Миналата година реших да си направя теглич. Не е нищо особено. Изработен е от две планки по 8 мм. дебелина, както и два триъгълни планки между тях за опора.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1.jpg
Прегледи:2
Размер:126.5 КБ
ID:6124271 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2.jpg
Размер:174.6 КБ
ID:6124272

Когато стъпя върху ремаркето, в близост до самия теглич, се вижда леко огъване на планките. Има ли възможност от счупване при по-голямо натоварване и също така има ли формула, по която може да се изчисли какво натоварване може да му се приложи, без да се наруши конструкцията на теглича?

Също така, самата ябълка е на резба и се закрепя с гайка, а между гайката и планката съм сложил федер шайба. Има възможност и при това положение, от вибрациите, да се развие гайката?

Предполагам е немислимо да мисля за каравана, която мога да закача към този теглич. Предпочетох такъв тип теглич, поне монтажа/демонтажа става за 2 минути.

Ако имам намерение да тегля нещо по-голямо/по-тежко, желателно ли е или задължително да си купя/изработя теглич, който да е хванат здраво за рамата, както са оригиналните тегличи? Благодаря!

От: Самоделен теглич

Не е лошо да махнеш това желязо от там. Намери си от моргите оригинален.
    088пет722пет99
    http://www.hydropompi.com/

Коментар

Купи си оригинален, аз си намерих за 60 лв. Bosal и спокойно мога да закача каквото реша, не се занимавай с това, както каза колегата желязо.
      Ford Maverick II 2.3 XLT
      Ford Mondeo MK5

Коментар

Имам съмнения, че оригиналният теглич може да е много близо до бронята или да се допира до нея, тъй като в средната си част тази броня няма извивка. Но ще трябва да се пробва и с оригинален, за да се разбере със сигурност.

Коментар

Гредата на моя е 10 см. под фланеца, където си закачил това нещо. Захваща се с 6 болта към шасито, 4 имат резби, другите бяха с гайки по спомен. Като гледам снимките нямаш ядове.
          Ford Maverick II 2.3 XLT
          Ford Mondeo MK5

Коментар

Разчиташ само на качеството на заварките, а това е опасно. И къде закачваш осигурителното въже, което пък не се вижда на снимките?

Коментар

Първоначалната ми цел, с която го направих, беше за ремаркето на село. За там най-вероятно ще си върши работа да се пренесе нещо, но толкова.

Име:2015-05-15 14.54.34.jpg
Размер:177.2 КБ
ID:5736118

За каравани и други ще ми трябва оригинален теглич. Един колега, който си продава Паджерото, има много хубав теглич, който се захваща за повече точки. Също така и стои по-издаден назад.

Име:4.jpg
Размер:132.2 КБ
ID:5736119

Ясно е, че ще се купува оригинален теглич. Самоделката не може да се ползва за по-сериозни дейности, но все пак може да ми стои в куфара с инструменти за всеки случай.

Коментар

В белите държави модифицирането на теглич освен, че е забранено е наказуемо ако се тегли с него каквото и да било, има неща с които не е добре да се прави ТНТМ!
                Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                  В белите държави модифицирането на теглич освен, че е забранено е наказуемо ако се тегли с него каквото и да било, има неща с които не е добре да се прави ТНТМ!
                  При нас се вписва в протокола за техничесли преглед!Нататък е ясно.
                  Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от REGULATOR Преглед на мнение
                    Не е лошо да махнеш това желязо от там. Намери си от моргите оригинален.
                    Истотиятя помни твоят "плуг".
                    И Да. Трябва си оригинален. Освен това и в талоните трябва да се впишат всички тегла.
                    Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
                      Истотиятя помни твоят "плуг".
                      И Да. Трябва си оригинален. Освен това и в талоните трябва да се впишат всички тегла.
                      Ако съм разбрал правилно, трябва да ходя в КАТ да ми преиздадат талоните, заради добавянето на теглич? То ако отида там, има ли възможност да се заядат заради промяната по конструкцията на автомобила? Благодаря!

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                        Разчиташ само на качеството на заварките, а това е опасно. И къде закачваш осигурителното въже, което пък не се вижда на снимките?
                        Имам оригинален теглич ,двете планки които държат куката са заварени към умопомрачително дебела безшевна тръба.Ходих да си купя кука и питах без да знам читав ли е тоя теглич,погледнаха го,казаха че е екстра и е оригинален за модела и да не се притеснявам.Как е в другите държави ми е през х.......Според мен го направи здрав както за ремарке,така и за каравана.Като ти дойде караваната,едва ли ще свалиш тоя и ще сложиш друг.
                        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                        Анатолий Пейчинов o8875о9815
                        https://dvrbg.com/

Коментар

Аз имам оригинален теглич на нисана ,имам и книжка в която пише макс 80 кг. натиск/натоварване отгоре(все едно да стъпиш на ябълката) ,не на теглене да не ме разбере някой погрешно
                          Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

То, че теглича не е хубав и е опасен е ясно, но поне можеш да сложиш 2 осигурителни вериги с което да намалиш значително риска.

После помисли върху факта, че нищо не оисгурява планката да се гъне след разпънките.

Ето ти пример са добър теглич и за вериги.

Име:Rear Crossmember and Tow Bar.jpg
Прегледи:1
Размер:96.8 КБ
ID:5736434

Име:80020_1024x768_c.jpg
Прегледи:1
Размер:141.7 КБ
ID:5736435
                            Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                            Drag Grand Canyon Daily
                            Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                            LZ1JYM

Коментар

Вярно ли,че тия синджири са оригинално?
                              Може да е някаква новост,не знам?
                              Няма да си сложа такива,че си е сигурна катастрофа при късане на теглич.
                              На караваната си имам осигурително въже,което при
                              инцидент задейства спирачката на караваната.
                              По-добре да прежаля една каравана.
                              Така мисля аз,но ще приема и други мнения.
                              .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
                              Киа спортаж2000тди 98г
                              Ауди А3 1.9ТДИ
                              Каравана Аdria 390Q

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X