Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шум в скоростната кутия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Шум в скоростната кутия

Въртяшия момент на мин. обороти и на празен ход на ДВГ през всичките 360* е една тъмна индия ....
    Но това лесно може да се илиминира при положение, че са свалени скоростите и съединителя - просто се хваща и се пробва дали става за дайре

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
      просто се хваща и се пробва дали става за дайре
      Е това ако може да го обясниш,за некой малко по-глупав като мен.
      Pajero 2.5.TDI GLS Super Selekt
      лодка RIGIFLEX CAP370+YAMAHA 15hp. four stroke

Коментар

Първоначално публикуван от piars Преглед на мнение
        Е това ако може да го обясниш,за некой малко по-глупав като мен.
        Това по горе го писах преди да кажеш, че феродовия диск не дрънчи.

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
          Андро, човекът казва че като натисне съединителя шумът изчезва. Би трябвало при зацепен съединител, пружините да се натоварват и да се обира хлабината. Не е невъзможно разбира се и оттам да има дрънчене.
          Точно така,невероятно но факт сагласен съм на 100 %,и точно там е проблема...... Аз не съм правил и ремонтирал много кутии като много от майсторите тук,но на паджеро колкото съм свалил и отворил /не повече от 7-8 кутии,като едната я качвам и свалям поне 10 пъти с друга цел/всичките имат проблем на този вал!
          Yamaha T max 500i/ABS/2007/50hp
          Zander 3.80m,Johnson 2T/8hp
          Vw passat 6/2.0TDI-CR/DSG6/140hp/2009
          Toyota Hilux/2KD-FTV/102hp/Double Cab/2005

Коментар

Първоначално публикуван от svjokera Преглед на мнение
            Точно така,невероятно но факт сагласен съм на 100 %,и точно там е проблема...... Аз не съм правил и ремонтирал много кутии като много от майсторите тук,но на паджеро колкото съм свалил и отворил /не повече от 7-8 кутии,като едната я качвам и свалям поне 10 пъти с друга цел/всичките имат проблем на този вал!
            Преди паджерото имах спеис вагон,които се беше разболял от същата болест,та може би това е обща болест при по-старите мицубишита.
            Най-вероятно при този лагер има по-слабо мазане,тъй като е по-високо от нивото на маслото,а и той(те)работят доста повече от другите.

Поздрави!!!

Коментар

Между зъбите на първичния вал има отвори, през които да се маже въпросният иглен лагер. При неподходящо масло, или недостатъчно количество мазането е недостатъчно и става каквото става. С този проблем, може да се кара, докато се бракува самото Паджеро. Същия проблем съм имал и на Трупър. Ако валът е наранен и няма да мине само с игли, може след леко престъргване да се монтира цял иглен лагер (не само игли). Правил съм го успешно при Исузу. Моето Пахеро 2, беше автомат и не е имало никакви ядове. При П3, обаче стигнах до смяна на цялата кутия.
              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Предполагам че във вторник кутията ще е разглобена и ще се види къде е заровено кучето.
                Надявам се да мина само с ремонт на опашката.
                Това с игления лагер е добра идея,но силно се надявам да не ми се налага да да я ползвам.
                Днес изкъпах колкото можах кутията да е чистичка и чакам с нетърпение понеделник,да я нося при доктора,че вече не мога и да спя.

Поздрави!!!

Коментар

Шумът категорично не е от това на снимките. За свое спокойствие, може да го обработиш с паста за подобни неща или с подлагане на фолио. Някои специауисти, даже му бият няколко центъра по периферията. Може ида не набиваш лагера до упор, така че валът да легне на здраво.

Коментар

За сега идеята е наваряване и струговане,или набиване на втулка.
                    Гледам някакво прахово наваряване за валове,ако някой има опит с тая технология моля да сподели,че с тоя иглен лагер и износването на вала дето ми каза и тая нощ няма да се спи.

Поздрави!!!

Коментар

Стига се занимава с тая опашка. Първо питаш, после спориш. Виж предния пост и спри да мислиш глупости.
                      За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

здравей колега имам същия проблем на п2 преди 5 дни смених съединител и още с първото палене нещо започна да ромоли на ниските обороти при натиснат съединител всичко утихва.когато вдигна 50,60 km/h започва да вие адски много вътре радиото работи на 30% и не мога да го чуя.не знам какво да го правя направо съм болен изобщо не искам да го карам така страх ме е че някои от въпросните лагери ще се разпадне вътре и ще направи всичко на каша.мисля си че до някъде е възможно и аз да сам си виновен защото съединителя вече беше започнал да тресе преди да го сменя и е възможно да е разбил някои лагер и така не знам какво да правя давайте идеи.

П.П- колега не се притеснявай не само ти не спиш

Коментар

ИГЛЕН ЛАГЕР НА ПЪРВИЧНИЯ ВАЛ. Може да си сигурен, особено, ако когато включиш на 4-та скорост шумът спира.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                            Стига се занимава с тая опашка. Първо питаш, после спориш. Виж предния пост и спри да мислиш глупости.
                            Targa,никъде не видях да споря с никой.
                            При положение,че скоростите ще се разглобяват,за да се сменят лагерите,търся по елегантен начин да оправя и опашката.
                            Ако трябваше да разглобявам скоростите само заради опашката,вече да е получила няколко центъра и един по широк лагер(този е 12мм,а има 16мм)и нямаше да съм пешеходец.
                            Още веднъж благодаря на всички колеги.

Поздрави!!!

Коментар

Тогава я изтъни, набий една тънкостенна фтулка и я капни на върха да не превърти. Материала не е толкова важен, а допуските за монтаж. Щото ако се скапе лагера, или предварително има голям луфт, какъвто и да е материала, все тая.
                              За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Слушай какво ти казва Таргов,той не се ебава,на мен също ми е помагал и каквото ми е казал съм го направил както е казал и не е мръднало!!!!
                                Yamaha T max 500i/ABS/2007/50hp
                                Zander 3.80m,Johnson 2T/8hp
                                Vw passat 6/2.0TDI-CR/DSG6/140hp/2009
                                Toyota Hilux/2KD-FTV/102hp/Double Cab/2005

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X