Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Амортисьори за късо П2 - въпрос

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Амортисьори за късо П2 - въпрос

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Еми при терано се цели 20-25мм допълнителен ход надолу, а драмата с носача е че се изморява около болтовете на шарнира...
    Докато още имах двойката (която сега е на Вива), не съм забелязал да има проблем при болтовете на шарнира. Веднъж бях скъсал ушите на долния носач, на които се хваща болта на амортисьора, но други драми по предницата дори и с 33-ките не съм имал. От тампоните бях оставил около 1см, колкото да не чука на метал.

п.п. снимката май само ти си я виждаш - аз поне не я.
    Последно редактирано от stargazer; 27-10-15, 14:38.
    Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
      п.п. снимката май само ти си я виждаш - аз поне не я.
      Нов опит:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:pajeronosachi.png
Прегледи:1
Размер:197.8 КБ
ID:5689079
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Давай направо с третия опит

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
          Докато още имах двойката (която сега е на Вива), не съм забелязал да има проблем при болтовете на шарнира. ....
          И все още няма ядове, освен скъсани маншони.

Но забелязах, че по-дългите амове отзад със стандартните бъмп-стопове при рязко сгъване, с удар къса ухото на амортисьора. За първия мислех за случайност, но миналата година на събора като скъсах втория го констатираха Таргата и Бакалов.
          The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

За сега ще помисля за планка , както описа Спарки. Тампоните на горните носачи ги подрязох и остана точно около сантиметър - това го бях чел във форума и така направих. С Евгени когато обсъждахме предните амортисьори , стана ясно , че те поемат ход повече от позволеното от орязаните тампони - т.е. ще има резерв във хода. Във всеки случай това за късите предни полуоси го разбрах от Бързашки - той спомена за такъв "личен опит" - останал без предно поради излязла полуос при голям лифт (съответно голям ъгъл на полуосите) За задните той спомена за този проблем - да късат ушите на долния захват , но усилването го оставих за по-нататък , пък и задните на Евгени при мене са със същата дължина като оригиналните. Явно стигаме до ефекта на доминото - поредица от преработки , всяка от които води до следваща такава! .
            Б. Бонев
            0осем88две6шест71три

Коментар

Няма смисъл от това с направата на носачи. Мачкат се втулките,но толкова,колкото и на другите.А за шарнира отдолу,тогава "всичко" увисва на трите 8мм. болта,но пък не съм чул някой да ги е скъсал.

Това за носачите си заслужава,само ако се измисли начин за реглаж,който да замести пластините. На Тераното е измислено,и става бързо и лесно,ама на Пахерото не ми се пипа там!!

И към колегата Бонев-не ти е крива рамата,шенкелите се деформират много лесно!Като ефекта е същия де!

п.п Като порасна,и аз ще си поръчам такива амове!
              088пет722пет99
              http://www.hydropompi.com/

Коментар

Първоначално публикуван от REGULATOR Преглед на мнение
                А за шарнира отдолу,тогава "всичко" увисва на трите 8мм. болта,но пък не съм чул някой да ги е скъсал...
                Той горния шарнир "носи" в пъти по-малко от долния и усилията там са предимно на срязване. Диското, макар че там конструкцията е коренно различна при целия мост, го карах бая време с шенкел подпрян на ухото на моста, докато се усетя, че горният шарнир е леш ... а долният не беше мръднал.
                Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Трите болта с якост 10.9 (най-вероятно) - 12.9 (по-малко вероятно) носят достатъчно за да изкривят сериозно носача преди дори да се доближат до скъсване.

Колкото до шарнира - поръчал съм един от 4runner - ако ми се види по-здрав поне от терановия, ще помисля дали да не стъкмя носачи с такива шарнири. Там торсиона е на горния носач, съответно (говорейки наизуст), шарнира би трябвало да е по-корав. Ако конуса му е същия и страничния му ход е сравним, би станало добре.

...ама ще видим, утре-вдругиден.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Аз само да вметна. Чини ми се, че Иво Върбанов беше правил нови носачи. Верно сега не кара 2-ка, ама може да пазят информация.
                    Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от REGULATOR Преглед на мнение

И към колегата Бонев-не ти е крива рамата,шенкелите се деформират много лесно!Като ефекта е същия де!
                      За всички във форума съм Борислав , Боби , Борка, Боре и т.н. ! Пък що се отнася до шенкелите - тях ги смених първи , ама знае ли човек в кой китайски гараж са направени! Не , че не уважавам братския китайски народ , де! И аз не повярвах да е изкривена рамата и не се съгласих на вариянт "оправяне".
                      Б. Бонев
                      0осем88две6шест71три

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X