Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Амортисьори за късо П2 - въпрос

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Амортисьори за късо П2 - въпрос

Здравейте!
    Въпроса ми е към знаещите и с опит колеги . Та.. колата е късо П2 3000 бензин с 9500 лбр. лебедка под предната броня - .т.е. още 50+ килца и подлежащи в скоро време за смяна амортесьори. В момента съм с оригиналните отпред , които за учудване все още не са протекли и Кайаба на около 5000 км. отзад. Има лифт около 3-4 см - колкото да събера 33" - т.е. аморт. трябва да са мааалко по-дълги от оригиналните.( или с по-голям ход) Паджерото сега подскача като скакаУец по черно и бавя приятелите - налага се да карам с 20 - 30 км/ч. Идеята е да сменя аморт. с нещо от рода на ОМЕ , Билщайн , Кони или подобни такива. Би трябвало да се промени возията по черно. Има ли някои с опит и може ли да ми дадете препоръка какво да инсталирам на Паджерото. А, да - не смятам да ходя на рали или трофи с него.
    Благодаря на всички отзовали се!
    Б. Бонев
    0осем88две6шест71три

От: Амортисьори за късо П2 - въпрос

Аз участвах като главен герой в тоя филм,и накрай след няколко чифта закупени амортесьори и пълно вътрешно си купих каяба ексел-г такаква,каквато я дават по каталог,демек нищо не направих но пък с каябата нещата станаха.
    Yamaha T max 500i/ABS/2007/50hp
    Zander 3.80m,Johnson 2T/8hp
    Vw passat 6/2.0TDI-CR/DSG6/140hp/2009
    Toyota Hilux/2KD-FTV/102hp/Double Cab/2005

Коментар

Това ще рече , че предните са си заминали без да протекат, което е напълно възможно! Хмм... - Светльо , твоето е второто мнение, че няма смисъл от офроуд аморт. Ей в тая тема :http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=11867 на Голди ( от 2008 ) са описани едни неща, които ме накараха да се замисля за Трейл Мастър окачване. Прадо от В.Търново на неговото Паджеро е слагал бъмпстопове на задния мост.... Голди го няма във форума не помня от колко време вече и не очаквам да се обади. Хубаво ще е Прадо да напише нещо за бъмпстоповете!
      Б. Бонев
      0осем88две6шест71три

Коментар

Ами ако искаш мога да ти го покажа,и да прецениш дали ще ти пасне или не,малко е понадигнато,има лебедка и като на мен си ми харесва с тез каяби.

Коментар

С удоволствие бих го погледал , нооо ми е далечко - аз съм в Добрич - на около 500 км.. Днес обмених малко мнения. Колегите казват , че тейл мастерс не е вече това,което е бил. Казват , че няма смисъл от големи разходи за скъпи Билщайн , ОМЕ и т.н. - няма да има съществена промяна - т.е. това , което писа в началото. ( " говоря " т.е. пиша само на тебе, щото никой друг не се включи ). Скоро ще пробвам може би едни усилени торсиони и вероятно ще се спра на Монро адвенчър амортисьори. Когато (ако) всичко това стане , ще пиша каква е промяната в поведението на Паджерото. Мисля,че ще е полезна информацията за колегите. Във всеки случай съм отворен за още мнения и предложения!!!
          Б. Бонев
          0осем88две6шест71три

Коментар

Oк.Дано да то се получи както искаш,при мен се получи с стандартни амове.

Коментар

То и Monroe Adventure не е това, което беше. Понеже отпред са еднакви с паджеровите - някога на тераното бях с такива - твърда возия, без никаква позла от нея по отношение на пътно поведение. Преди няколко месеца колега от форума с Pajero беше сложил отпред - нищо общо, все едно беше без амортисьори. TrailMaster-а е повече насочен към комфорт, тоест поне на тераното са малко мекички. Лично моя проблем си го реших с амове от Kocha от форума. Преди тях бях с FOX-ове, преди тях с Monroe adventure, преди тях с TrailMaster. Сега хем си има ходове, хем стои като трупче по завоите. Да, вози малко по-твърдо, ама аз така го искам. Не мръдва от пътя. Стандартно терано се клати като пате на места, които аз изобщо не усещам.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Спарки , благодаря! Още сега ще пиша на лични на Kocha!
                Б. Бонев
                0осем88две6шест71три

Коментар

Колеги от Русе , някой може ли да ми пише нещо за този шоурум при вас? : e4x4.bg - Аксесоари off road 4X4
                  SC BEST RIDE SRL
                  Showroom Romania : Splaiul Independentei nr. 273, Sector 6, Bucuresti
                  шоурум България : Русе
                  contact@e4x4.bg
                  Цените са........удачни.
                  П.П. надявам се да не се сметне като реклама! Порсто ми е далеко да се убедя,че са читави стоките. Ако модератор сметне , че е извън правилата , моля да изстрие поста.
                  Б. Бонев
                  0осем88две6шест71три

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    То и Monroe Adventure не е това, което беше. Понеже отпред са еднакви с паджеровите - някога на тераното бях с такива - твърда возия, без никаква позла от нея по отношение на пътно поведение. Преди няколко месеца колега от форума с Pajero беше сложил отпред - нищо общо, все едно беше без амортисьори. TrailMaster-а е повече насочен към комфорт, тоест поне на тераното са малко мекички. Лично моя проблем си го реших с амове от Kocha от форума. Преди тях бях с FOX-ове, преди тях с Monroe adventure, преди тях с TrailMaster. Сега хем си има ходове, хем стои като трупче по завоите. Да, вози малко по-твърдо, ама аз така го искам. Не мръдва от пътя. Стандартно терано се клати като пате на места, които аз изобщо не усещам.

Е нали аз ти ги показах пред магазина,заедно го клатихме.......забравил си......

Коментар

Първоначално публикуван от svjokera Преглед на мнение
                      Е нали аз ти ги показах пред магазина,заедно го клатихме.......забравил си......
                      Забравил съм че си ти. Случката я помня.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Спарки , днес се свързах с Евгени и уточнихме някои неща! Благодаря ти за предложението - ще се окаже най-верното и точно решение , мисля!
                        Б. Бонев
                        0осем88две6шест71три

Коментар

Първоначално публикуван от Борислав Бонев Преглед на мнение
                          Спарки , днес се свързах с Евгени и уточнихме някои неща! Благодаря ти за предложението - ще се окаже най-верното и точно решение , мисля!
                          Дан останеш доволен, като мен.

Коментар

Ето едни мерки на предните амортесьори на П2 : Ход - 10 см. , Разгънати - 42 см. Сгънати мммм... около 30,5 см. Малко снимки как са мерени : Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20151008_153059.jpg
Прегледи:1
Размер:69.2 КБ
ID:5685696Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20151008_153120.jpg
Размер:67.9 КБ
ID:5685697Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20151008_153123.jpg
Размер:70.2 КБ
ID:5685698 Може да е полезно занапред
                            Б. Бонев
                            0осем88две6шест71три

Коментар

По принцип се мерят така:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20151008_153059.jpg
Размер:61.5 КБ
ID:5685741

...но вече се ориентирах.
                              Eвгени Филчев
                              Всичко което не ме убива, ме прави по-силен!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X