Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Pajero 2,5 TDi - въпроси за ГНП и разход

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Pajero 2,5 TDi - въпроси за ГНП и разход

съшто мислех и ас че когото ми сменяха ремаците са ми прехвърили зъб на помпата но не помпата си е как трява предварение си има нормално при палене когато е без добавката стриса за няколко секунди и се управя същто испушва в бяло кото мо сложа добавка пали перфект без да испушва самоче бях се улял с добавката вместо 10мл. на 10л литра към 35мл. сложих му нафта без добавка пак стриса мисла че съм почнал да спичам некоя дюлза
    SUZUKI VITARA

Коментар

Здравейте. От 12 години карам различни турбо-дизели и ще споделя личен опит. Имах проблем със затруднено палене, и бегом в Lucas - такава беше помпата. Проверяват дюзи, компресия - ОК. Казват: Ще ти регулираме помпата с още 1 градус предварение. Започна да пали от половин оборот, но стана по шумен и така цяла зима. През пролетта (беше доста топла) забелязах, че при по дълго каране се вдига дим от капачката на маслото. Посъветваха ме да измеря температурата на маслото, така и направих От тук започва неприятното - 138-140 градуса, а антифриза 90. Оказа се, че и двигателя е пътник компресията - 24-26 бара а беше 31 бара. След дълго и мъчително търсене на знаещи и можещи се стигна до монтиране на уред за измерване температурата на маслото и се доказа, че предварение "+" изпържва маслото, а оттам лошо мазане на двигателя и скъп основен ремонт.
      ВНИМАВАЙТЕ С РЕГУЛИРОВКАТА НА ПОМПАТА!
      Дано съм полезен

Коментар

Ти ме озадачи... Мислех, че късното впръскване вдига температурата. Освен това не си писал за какъв двигател става дума (щом е Lucas гнп-то), пък и на всяко Паджеро има маслен радиатор и става по-трудно да се пържи маслото.
        За внимаването си прав!

Коментар

Масления радиатор е златно нещо (аз за съжаление нямах) Той намалява много вероятноста за прегряване на маслото но не напълно (а при ниска скорост не върши много работа-нали е въздушно-маслен). Лично опитах местене на изпреварването в "+" и "-" При "+" тегли по-добре в ниските обороти но на високи не развърта добре, трака и бързо качва темп. на маслото и пуши черно; при "-" развърта по-лесно на високи обороти, на ниски е тромав, пуши синьо (недоизгоряла горивна смес), работи меко и темп. на маслото не се вдига. Доколкото разбрах от майсторите(а май и опита показва същото) по-ранното запалване изплюва по-горещи газове към ауспуха респ. турбото и напича повече. Всички турбокомпресори имат маслена магистрала, а по-добрите и водна за подобряване на охлаждането. Та вдигането на температурата идва от напичане на маслото преминаващо през компресора по-малко от самия двиг. Моя двигател беще Форд 1.8ТД, но на операционната за основен ремонт имаше още два 1.9тд (Пежо или Ситроен не помня точно), а другия турбодизел от Ситроен ХМ. Майстора каза, че и те са дошли с "+", а и корекцията на моя се оказа не 1 градус а почти 2(не е маркирано и измерването е трудно). След тия проблеми карам само с точна центровка и на всяка кола, която купя слагам уреди за измерване на температура и налягане на маслото - проблеми нямам.

Коментар

Първоначално публикуван от petmiltd Преглед на мнение
            При "+" тегли по-добре в ниските обороти но на високи не развърта добре, трака и бързо качва темп. на маслото и пуши черно; при "-" развърта по-лесно на високи обороти, на ниски е тромав, пуши синьо (недоизгоряла горивна смес), работи меко и темп. на маслото не се вдига.
            От това, което си написал за мен си правя извода, че не ти е работел правилно регулатора на предварението на впръскването според оборотите. При Бош полмпите е реализирано със следене на налягането на помпата за ниско налягане в ГНП-то, а за Лукас имам инфо, но не ми се чете

Доколкото разбрах от майсторите(а май и опита показва същото) по-ранното запалване изплюва по-горещи газове към ауспуха респ. турбото и напича повече.
            А според мен късното впръскване "изплюва" по-горещи газове. По-логично си е - горивото няма време да изгори напълно, доизгаря в изпускателната система и има загуби на механична енергия за сметка на топлината.

Всички турбокомпресори имат маслена магистрала, а по-добрите и водна за подобряване на охлаждането. Та вдигането на температурата идва от напичане на маслото преминаващо през компресора по-малко от самия двиг.
            И тук не съм съгласен (сори), при 6-те литра масло и диаметъра на отворчето, по което маслото стига до остта на турбото - дебитът е съвсем недостатъчен да прегрее цялото количество масло! Всичко това е ИМХО дет се вика, защото имам практически опит, но все пак не толкова като на сервизен специалист.

Коментар

Здрасти на всички .Мерси на Паджеровод за публикуваната информация . Пишеш , че имаш подробна за "Bosh" . Чакам я с нетърпение ако имаш възможност . За маслото дето пише колегата ? Имаш ли точна информация за нормалната темп . на маслото за различните ДВГ ? И друго се досещам . Маслото освен смазочна има почистваща / отмиваща / и охладителна функция .Според мен по - голям проблем са лошите горива , каране само в градски условия , некачиствени консумативи и др . фактори и няколкото Двигателя на масата е съвпадение . Аз карам максимум 7500 - 8000 км и сменям маслото и филтрите . Въздушния от прашните пътища не мога да го позная . Тия градуси дето ги сочите " +" , "- " са за идеални условия , двигатели на малко километри , като се поизносят и появят хлабини нещата се променят от заложените от производителя . Небходимо е този , които ще прави фината настроика да му идва отвътре и да чувства мотора . Има и друг начин нагласяш и опитваш докато не го харесаш .
              MITSUBISI PADJERO 2,5 TDI. 1994 Г. Кандидат ретро.

Коментар

Първоначално публикуван от pahov Преглед на мнение
                Пишеш , че имаш подробна за "Bosh" . Чакам я с нетърпение ако имаш възможност .
                Може, но при едно условие, да ми върнеш жеста и ти с нещо за системата Бош ако имаш.
                Ето в тази папка има сканирани някои неща.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                  Може, но при едно условие, да ми върнеш жеста и ти с нещо за системата Бош ако имаш.
                  Ето в тази папка има сканирани някои неща.
                  Здрасти Паджеровод . Извинявам се, че не мога да ти върна жеста . Нямям грам документация . Разгледах Папката, която пращаш - много еполезна за мен . Сега започвам отново по - подробно. Мерси МНОГО .
                  MITSUBISI PADJERO 2,5 TDI. 1994 Г. Кандидат ретро.

Коментар

Дека си бе Пахов, кажи какво стана с Паджерото, оправа ле го нещо.
                    Don't hunt IF you can't kill
                    първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

Трябва да си премериш свещите, най-вероятно имаш изгоряла. Ако няма, пробвай с някоя добавка за прочистване на дюзите, може някоя да не успява да разпръсква добре докато са ниски оборотите и е студена (съмнителен резултат). Също понатегни скобите на маркучите до и от горивния филтър, разхлабват се и понякога дръпват по малко въздух.
                      А това за кръглия уред - най-вероятно говориш за манометъра за налягане на маслото, той няма общо с компресията... Но има с цялостното износване на двигателя.
                      Не една, а две изгорели свещи не знам що като гледаха по каталозите дадоха 11 волтови шампионки.МНОГО благодаря! Сега , като ме види отдалече и пали на четвърт......
                      [IMG]http://htftp.domainbg.com/MARINHAKER/MARINHAKER/marin2.JPG[/IMG]

Коментар

За компресията - това, което имам като данни е:
                        Номинални стойности
                        26.5 бара за двигатели с маслено охлаждане на турбокомпресора
                        30.4 бара за двигатели с водно охл. на турбото
                        Минимални(за ремонт) стойности:
                        18.8 за първия вид
                        22 за втория
                        За предварението - рисковано е да се дава така акъл от разстояние. Според мен ГНП-то ти е за стенд. А зад стенда трябва да е човек, който знае за какво служи. Защото нещата са навързани и си има последователност на настройка. Иначе имам литература, ако искаш да се пробваш сам.
                        Надявам се, че не е проблем да се впиша в темата с въпрос. Как се разбира с какво охлаждане е турбото? Тук си писал за водно и маслено, а в една от книгите качени на сайта за 4D56 пише, че е с въздушно? Може би въпроса ми е тъп,но какво да се прави ... уча се
                        Въпросът ми е породен от това, че преди няколко дена ми мериха компресията и колкото и странно да изглежда е била 30атм и на четирите цилиндъра, а все пак е 91ва година.

Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от Scud_ti Преглед на мнение
                          Въпросът ми е породен от това, че преди няколко дена ми мериха компресията и колкото и странно да изглежда е била 30атм и на четирите цилиндъра, а все пак е 91ва година.

Поздрави!
                          Ами чудесно! обаче както каза един колега по-горе има разлики в резултатите в зависимост с какво се мери.
                          За охлаждането - става дума за охлаждането на лагерите, оста и корпуса на компресора. на някои модели има извод от охладителната система на двигателя към корпуса на турбото, на други се разчита само на маслото, което маже оста и да я охлажда.
                          Не знам каква е връзката между типа охлаждане на турбото и компресията, просто ти цитирах данни от руския превод на сервизната документация, която имам.

Коментар

Ами чудесно! обаче както каза един колега по-горе има разлики в резултатите в зависимост с какво се мери.
                            Дори започнах да си мисля, че нещо не му е бил наред уреда. Възможно ли е наистина за 17 години да е с 30атм показание и без отклонение в цилиндрите? Джипа е вече трета година по българските пътища, а преди това се е разхождал из страната на изгряващото слънце и какво му е било правено не се знае

Коментар

Годините влияят на ръждата по рамата, а на двигателя - километрите и консумативите. Така че не е чудно, тези двигатели си карат спокойно по половин милион+ км.
                              Все пак добра компресия има и когато в цилиндрите има повече масло от нормалното...

Коментар

От: Pajero 2,5 TDi - въпроси за ГНП и разход

Появи се лек теч в горната половина на ГНП, вероятно става въпрос за гарнитура но не можем да разчетем марката на помпата, с цел поръчване.Става въпрос за П2 2,5ТД 96г., ще кача снимка но за съжаление лоша Натиснете снимката за да я уголемите

Име:05012012122.jpg
Прегледи:1
Размер:103.9 КБ
ID:5333520 . И може ли гарнитура от друг модел да стане за същата. Благодаря Ви...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X