Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Може ли да се използва в ЛСД Диференциал

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Може ли да се използва в ЛСД Диференциал

Може ли да се използва в ЛСД Диференциал масло за мотоциклети с "мокър"съединител все пак работя на подобен принцип..?
    И възможно ли е дисковете за касета на съединителя на мотоциклет да са съвместими с ЛСД-то?

От: Може ли да се използва в ЛСД Диференциал

По-добре НЕ!Не съм сугурен но мисля,че в маслото за мотори има повече химия от необходимата на ЛСД-то,ще погледна за съставите на двете пак.А за дисковете -със сигурност не са съвместими потърси в нета и тук има много инфо за ЛСД-та на какво прилича и как действа.........
    Yamaha T max 500i/ABS/2007/50hp
    Zander 3.80m,Johnson 2T/8hp
    Vw passat 6/2.0TDI-CR/DSG6/140hp/2009
    Toyota Hilux/2KD-FTV/102hp/Double Cab/2005

Коментар

Защо какво може да стане все пак това масло е предвидено да смазва:Скорости Съединител и двигател едновременно на доста по-високи обороти около 10к
      А даже като се замисля в соц моторите където го има същи съединител се използваше предимно М10Д или 8Ц
      Защо да не се идентични според мен са еднакви като конструкция и действие само че в единия случаи прекъсваш/включваш силовата ръчно с въже или помпа а в другия това става автоматично посредством пружини и муфи.......Или бъркам някъде?

Коментар

Първоначално публикуван от skintek21 Преглед на мнение
        Може ли ...
        Имаш излишък от масло за мотоциклети или недостиг на средства за читаво масло подходящо за ЛСД?
        Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Защо какво може да стане все пак това масло е предвидено да смазва:Скорости Съединител и двигател едновременно на доста по-високи обороти около 10к
          А даже като се замисля в соц моторите където го има същи съединител се използваше предимно М10Д или 8Ц
          Защо да не се идентични според мен са еднакви като конструкция и действие само че в единия случаи прекъсваш/включваш силовата ръчно с въже или помпа а в другия това става автоматично посредством пружини и муфи.......Или бъркам някъде?
          Преди всички никъде в мотоциклета няма хипоиден диференциал и свързаните с него натоварвания на хлъзгане при високи налягания. Способността на маслото да издържа такива условия се постига по начини, които го правят не много подходящо за двигатели.

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
            Имаш излишък от масло за мотоциклети или недостиг на средства за читаво масло подходящо за ЛСД?
            Ми да имам и ми се вижда меко казано скъпо това масло....Но това не е от значение идеята ми беше ако е съвместимо и се има в предвид ,че е по изгодно по лесно за намиране и т.н. човек може да си позволи по чести интервали на смяна,което от своя страна да увеличи живота на ЛСД-то.А и има ли гаранция,че като се вземе масло от 30+лв. е действително за ЛСД удължава живота му подобрява работа му и т.н. а не е обикновено диф. или др. масло само с марково шише?

Коментар

Значи като се замислиш въобще няма смисъл да се набутваш с масло за мотоциклети с мокър съединител,направо вливай М10Д.

Коментар

Първоначално публикуван от goiko Преглед на мнение
                Значи като се замислиш въобще няма смисъл да се набутваш с масло за мотоциклети с мокър съединител,направо вливай М10Д.
                Нужно ли е да се заяждаме нито съм тръгнал да сменям нито да купувам!Просто питам дали става.Може и да има някои като мен с типично българско мислене и вече да го е пробвал този вариант и да изкаже мнения и резултати

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  Преди всички никъде в мотоциклета няма хипоиден диференциал и свързаните с него натоварвания на хлъзгане при високи налягания. Способността на маслото да издържа такива условия се постига по начини, които го правят не много подходящо за двигатели.
                  По ясно от Ясен няма как да се напише.

Коментар

Понеже аз сигурно обяснявам неразбираемо добавям картинкиНатиснете снимката за да я уголемите

Име:frictionlsd2.jpg
Прегледи:2
Размер:50.6 КБ
ID:5647211става въпрос за този вид лсд и този вид съединители Натиснете снимката за да я уголемите

Име:015293565.jpg
Прегледи:1
Размер:31.2 КБ
ID:5647212 Каква е разликата в принципа на действие и работа?Понеже аз не откривам....

Коментар

Нужно ли е да се заяждаме нито съм тръгнал да сменям нито да купувам!Просто питам дали става.Може и да има някои като мен с типично българско мислене и вече да го е пробвал този вариант и да изкаже мнения и резултати
                      Не, не е нужно.
                      Ше перефразирам Пенчо от една друга тема, дето каза на мераклията: Вкарвай КИА-та в гьола, и после снимки.

Слагай смело и после разкажи. То сЕ нЕкой треа да е пръв.

Ентусиазма трябва да се стимулира !
                      ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Слагай смело. Нищо му няма. Тука само лигльовци и многознайковци останаха. Добре че пусна тази схема, че да им се изясни що е то ЛСД.
                        За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                          Слагай смело. Нищо му няма. Тука само лигльовци и многознайковци останаха. Добре че пусна тази схема, че да им се изясни що е то ЛСД.
                          И аз мисля,че нищо няма да му стане даже може да почне да работи по добре

Коментар

Може ли ?
                            Не може. Там важната част, дето трябва да се маже е диференциала, а дисковете са допълнение.

Коментар

За моженето-може. Колко му е-отвиваш пробката и наливаш. Значи може.
                              Може и сярна киселина смесена със ситен пясък да сипеш. По същия метод. Значи може.
                              Може и вода да налееш.
                              Може и шкембе чорба, ама да е с повечко чесън.

Толкова за моженето.
                              Това какво трябва е съвсем друг въпрос, и беше обяснено вече два пъти.
                              Ма хайде още веднъж-в ЛСД иам две различни изисквания за мазане, на два различни механизма, всеки от които си има своите специфики, и изисквания към маслото с което се маже.
                              Ако двата възела(диференциал с все зъбчатки в него, и дисковете) бяха в различни картери-решението кой с какво масло да се маже е лесно. Но понеже са обединени в общ картер-трябва масло което да удовлетворява изискванията и на двата възела. И не става с обикновено трансмисионно масло, или масло за кутията на моторите. Комбинацията от двете е по-специфична, ама няма как, всичко си струва парите на този свят.
                              А дали цената е неприемливо завишена, и колко печелят търговците е съвсем друга тема.
                              И на мен много неща ми се струват прескъпи и с надути цени, но това им е цената и толкоз. Щом държат тази цена-значи има кой да ги купува, та не се надявай да падне скоро.
                              Ако искаш да имаш работещ ЛСД-наливай от "правилното" масло, иначе може и с шкембе чорба.
                              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X