Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Права тръба за изпускателна система?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Права тръба за изпускателна система?

Любо го каза най-добре - подходящ резонатор и си ти. Основния проблем е, че без мека връзка или резонатор много бързо влиза в резонанс и не върши никаква работа. Трябва си някакъв лек "успокоител".
    висете отпуснато

Коментар

Явно без допълнителна "джиджавка" няма да стане. Ще се поразтърся и най-вероятно ще сложа едно от двете. Благодаря!

Коментар

Първоначално публикуван от c0dy^ Преглед на мнение

[ATTACH=CONFIG]781569[/ATTACH]
        Както е каза Светльо, така направена чупка не е добре, намери някой да ти огъне на тръбогибка.
        MITSUBISHI MONTERO 3.0 V6
        (А1+)
        О877ООО98О

Коментар

Резонатор задължително! Мериш разстоянието от главата до края на "сакса" делиш на две и го заваряваш на полученото разстояние от "сакса" назад. Сетне тръбата с колкото може "по-меки" чупки и накрая едно проходно гърне. Това последното можеш да го направиш от пожарогасител - дебел е и не дрънчи гадно, тръбата в него от дебела надупчена ламарина (от таз готовата) и около нея тъпчеш здраво минерална вата. Ако няма кой да ти направи цялата генерация на тръбогибка, можеш да да ползваш предварително огънати колена - режеш и снаждаш.
          Диаметъра на тръбите - малко по-голям от този на оригиналните.
          Тука трябваше да стои една умност, ама по-насетне ще спиша някоя.

Коментар

Да повдигна темата . Мисля да махам само крайното гърне че е и нагънато и пробито и да го заменя само с тръба . Колко мм диаметър тръба да сложа е въпроса и до колкото четох темата от морга ли да търся или може да купя от някъде такава. Става дума за дълго паджеро 2.8 TD .

Коментар

И нищо да не сложиш, все тая...
              С тръба и без тръба и с гърне или без шумът е еднакъв.

Говорим за крайното гърне, което е под багажника - с диаметър мъничко по-голям от тръбата, нали?

Коментар

Не за голямото средно гърне имам в предвид
                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:screenshot_22.jpg
Прегледи:1
Размер:104.5 КБ
ID:5747742

А това най малкото ще се маха че е пробита тръбата точно преди него . А колко мм е фабричната тръба 50 или 55 мм ?

Коментар

Днес не мога да проверя..

Коментар

Аз пиша в темата ако някой значе защото съм на работа а джипа е пред вкъщи .

Коментар

Първоначално публикуван от niggaz_nature Преглед на мнение
                      Не за голямото средно гърне имам в предвид
                      [ATTACH=CONFIG]907314[/ATTACH]

А това най малкото ще се маха че е пробита тръбата точно преди него . А колко мм е фабричната тръба 50 или 55 мм ?
                      Подобно нещо ще правя и аз.
                      Изпадна ми изгодно цялата генерация, която е като твоята, но без последното гърне, вместо което ще сложа тръба.
                      Турбината трепе секви шумове, и първите две гърнета са напълно достатъчни.

Не разбрах, сам ли ще си правиш генерацията, но там където правят кюнци имат всякакви тръби.
                      Не мисля че тръбата ти е 55. Или е 50, или 60, като по-скоро е 60.
                      Погледни и колко е дебела твоята, защото при мен оригиналната е 60х2, а масово ми предлагат 60х1.5, като ти препоръчвам задължително да сложиш алуминизирана, а и после да напръскаш заварките с цинков спрей.
                      ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Мисля на оградените места да сложа две прави тръби и да се махне това гърне . Няма аз да ги правя познат който това му е работата , но ми каза че нямал права такава тръба и да си купя на 55 мм .
                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:screenshot_22.jpg
Прегледи:1
Размер:67.6 КБ
ID:5747744

Коментар

Цинковия спрей на заварки върху кюнец не помага, а вреди, според собствения ми опит. Където съм сложип цинк заварките са по-ръждиви от тия на местата дето не съм сложил. Нямам обяснение. Ако сега сменях бих ги напръскал с термоустойчива боя. Има такава за до 600 градуса, а кюнците посмъртно не могат да видят такава температура.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Гледам цената на това гърне почва от 62 лева, колко ще ти излезе упражнението с тръбата?
                            Не вярвам този рейс да го караш в гората

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                              Цинковия спрей на заварки върху кюнец не помага, а вреди, според собствения ми опит. Където съм сложип цинк заварките са по-ръждиви от тия на местата дето не съм сложил. Нямам обяснение. Ако сега сменях бих ги напръскал с термоустойчива боя. Има такава за до 600 градуса, а кюнците посмъртно не могат да видят такава температура.
                              Цинковият спрей не съм го пробвал, но като говорих с приятели по темата само за това се сетиха, щото мен ме интересуваше нещо алуминиево с което да напръскам заварките на алуминизираните тръби.
                              Термоустойчивата боя също е вариант, ама и други идеи са добре дошли.

Така или иначе есента ми закърпиха "временно" циганията която някой е сътворил, та не бързам.
                              ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                                Гледам цената на това гърне почва от 62 лева, колко ще ти излезе упражнението с тръбата?
                                Не вярвам този рейс да го караш в гората
                                Може и да не вярваш , но от къде мислиш че гърнето е нагънато . Може ли на лично къде го гледаш на тези цени ? Че последно като потърсих ми излезнаха цени от порядъка на 190 лв и не налично навсякъде .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X