Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Обороти на Паджеро 2 ,3.0,v6,150к.с

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Обороти на Паджеро 2 ,3.0,v6,150к.с

Първоначално публикуван от vanchev Преглед на мнение
    ...
    Има ли друг начин за проверка на серво,освен щателен оглед??
    Има ли кадърен майстор в Търново?
    живи и здрави.
    Пусни си диагностика и сподели каквло излиза.
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Днес откачих ламбда-сондата...утре ще проверя само на газ без стъпков мотор/,а в други ден ще си купя голф 2-ка-дизел,и ще разреша проблема/.Благодаря за мненията,ще пиша за развитието.
      Живи и здрави

Коментар

Да бе...

Ако си с обикновена газова, може да се настрои криво-ляво да бачка и без стъпковото, но не ти го препоръчвам като постоянно решение. Дабитомера ... не съм сигурен, но ми се върти нещо в главата, че ако вземеш и го изключиш, компа трябва да мине на аварийна карта. Работи малко по-странно на бензин, на газ ... може и да е малко по-добре Пак казвам, не съм сигурен, че важи точно за твоя мотор.

Що не вземеш да включиш стъпковото както е изкарано навън? Веднага се вижда дали работи и как работи при подаване на контакт. Имах едно стъпково, ако не съм го подарил на някой, може да ти го пратя за тест.

От там нататък - може да е от много места и, което е по-гадно, може проблема да е от повече от една причина. Затова ти меля за диагностика, хайвана не е толкова тъп, обикновено си казва какво го боли ... ако и да послъгва понякога Но все пак е добра ориентация.

Коментар

При разкачен дебитомер,не работи добре...дебит. отпада.Ще откача моторчето да проверя на контакт.Диагностика братко,но в Търново,колкото и да е Велико ,немат програма за този двигател...а ,съм питал поне тези,които се занимават с електроника???Може и комп. да се е побъркал ...вчера и днес държи твърдо 2000 об. и не мога го запраНе мога да разбера какво преживява този джип,но имам чувството,че се включиха още толкова коне...изнерви ли се таз машина,от мен ли го прихвана...

Коментар

При разкачен дебитомер,не работи добре...дебит. отпада.Ще откача моторчето да проверя на контакт.Диагностика братко,но в Търново,колкото и да е Велико ,немат програма за този двигател...а ,съм питал поне тези,които се занимават с електроника???Може и комп. да се е побъркал ...вчера и днес държи твърдо 2000 об. и не мога го запраНе мога да разбера какво преживява този джип,но имам чувството,че се включиха още толкова коне...изнерви ли се таз машина,от мен ли го прихвана...
            Нямаш ли режим на самодиагностика? По тия картинки, дето съм ти ги пуснал? Или аз бъркам модела на двигателя?

Коментар

Не мога да припозная кабел,клема,..още ,когато ми ги пусна легнах да погледна,но там ми заприлича на ел.табло от циганската махала...и да има не мога да го разпозная/па може и да не съм с толкова бистър ум???/Днес пробвах моторчето,на контакт и не видех никаква разлика...не реагира по никакъв начин???Означава ли че е повредено?

Коментар

Мммм... ще е добре някой от колегите с такова Паджеро да каже по-точно, щото на мен единствения вариант, който ми хрумва, е да си с 'междинка' и вместо посочената букса, да си имаш ОБД. Вероятно някъде над педалите. Ако е така, даваш първо краче на маса и нататък броиш миганията на чек-а.

Коментар

Не мога да припозная кабел,клема,..още ,когато ми ги пусна легнах да погледна,но там ми заприлича на ел.табло от циганската махала...и да има не мога да го разпозная/па може и да не съм с толкова бистър ум???/Днес пробвах моторчето,на контакт и не видех никаква разлика...не реагира по никакъв начин???Означава ли че е повредено?
                  ...не съм чел темата от началото, но разбирам че имате проблем с МПХ......то представлява 4 намотки ,свързани в бридж,т.е. 2х2 намотки свързани последователно.....на куплунга има 2 реда с по 3 пина.....средните 2 пина са общи т.е. там са свързани края на първата намотка с началото на втората намотка.......м/у всеки един от тях, и съседните два в реда, трябва да дава около 30 ома.......ако не дава нищо,значи съответната намотка е прекъснала и МПХ няма да работи........има по лош вариант и той е ако съпротивлението на някоя намотка е примерно 10 ома, или 5-6 ома а не е прекъснала..........в този случай гърми драйвера за управлението на МПХ ,което се намира в ЕКУ-то.............

Коментар

В края на седмицата имам уговорка с човек,който разбира от ел-ка.После ще опиша проблема на паджерото???/Ако Бог е рекъл ,да сме живи и здрави?/
                    ...Ще огледаме и кабелите под волана,и ще замерим моторчето.Ще пиша после...видех в англ. сайтове ,този двигател /модел/ ,явно страда от ядове с Еку,мотор за празен ход/а са доста като цена??/

Коментар

В края на седмицата имам уговорка с човек,който разбира от ел-ка.После ще опиша проблема на паджерото???/Ако Бог е рекъл ,да сме живи и здрави?/
                      ...Ще огледаме и кабелите под волана,и ще замерим моторчето.Ще пиша после...видех в англ. сайтове ,този двигател /модел/ ,явно страда от ядове с Еку,мотор за празен ход/а са доста като цена??/
                      Моторче може и да имам, ако опреш до там, ще го уредим. В смисъл имам, ама не съм 100% сигурен, че е същото.
                      Виж, комп нямам. Въпреки, че при добро желание, драйвера подлежи на замяна.
                      Стига проблема да е там де.

Коментар

Здравейте колеги.
                        Джипа мина през ръцете на майстор,и не открихме никакъв проблем??!!Всички системи /според майстора/ са в граници и работят?!
                        Джипа се кара само на бензин,..от време на време му падат оборотите,гася го...паля го и се оправя/до следващия път?/???.Повече нема да ви ангажирам с тази тема./Ако намеря причините ,ще ги опиша/.
                        Бих искал ,да изкажа благодарност на тези ,които отделиха време в този забързан живот ,и да помислят/напишат/ по моя въпрос.
                        Живи и здрави

Коментар

Здравейте колеги.
                          Джипа мина през ръцете на майстор,и не открихме никакъв проблем??!!Всички системи /според майстора/ са в граници и работят?!
                          Джипа се кара само на бензин,..от време на време му падат оборотите,гася го...паля го и се оправя/до следващия път?/???.Повече нема да ви ангажирам с тази тема./Ако намеря причините ,ще ги опиша/.
                          Бих искал ,да изкажа благодарност на тези ,които отделиха време в този забързан живот ,и да помислят/напишат/ по моя въпрос.
                          Живи и здрави
                          ........има причина ,но не сте я открили.......ако не е от МПХ ( здраво) или комутатор/делко, то тогава имате проблем с ЕКУ-то......на тези модели правят проблем ЕКУ-тата като поостареят малко.......

Коментар

Първоначално публикуван от DJ Tymbi Преглед на мнение
                            ........на тези модели правят проблем ЕКУ-тата като поостареят малко.......
                            За 'лесната' повреда (дърт кондензатор) ли говорим или ?

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                              За 'лесната' повреда (дърт кондензатор) ли говорим или ?
                              .......има много причини да не работи ЕКУ-то,но първото нещо е това,лошото е, че платката седи вертикално ,а кондензатора е най горе и като се разтече, надолу прави мазало, така че може да не е само той,от него ,през стабилизаторите ,та се стигне и до процесора или АЦП-то........

Коментар

Първоначално публикуван от DJ Tymbi Преглед на мнение
                                .......има много причини да не работи ЕКУ-то,но първото нещо е това,лошото е, че платката седи вертикално ,а кондензатора е най горе и като се разтече, надолу прави мазало, така че може да не е само той,от него ,през стабилизаторите ,та се стигне и до процесора или АЦП-то........
                                Той обикновено като се разтече до такава степен, се усещат доста повече проблеми... съдя по това, което ми е попадало в ръчичките, но не споря, защото със сигурност имаш доста повече опит от мен по въпроса.

В тая връзка, Ванчев, отварял ли си компа поне да погледнеш на какво дередже е? Че не е като да не ми се е взривявал проклетия кондензатор в движение. Не е голям кеф, в 5 сутринта, на майка си в неизвестното.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X