Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за DPF филтър PAJERO 4

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпрос за DPF филтър PAJERO 4

Здравейте, колеги.
    Грешката все още не съм намерил къде да ми я махнат за да спре да свети лампата... изминал съм вече над 1000км и все още джипа се движи идеално...( не съм забелязал да излиза черен дим от ауспуха ) Друго което разбрах през изминалите дни е, че освен ПДФ филтъра са издънили и катализатора :X
    След няколко разговора с различни сервизи разбрах, че често след прецакването на ПДФ филтъра се прецаквал и катализатора... затова явно се е наложело премахването му... На местата на катализатора и ПФД филтъра няма нищо сложено. Отворили са гърнетата.. избили са ги и са ги заварили така.. празни... Другото интересно е, че се наложи вчера да минавам и преглед ... измерването на мръсните газове излезе 0.01 при първи тест.. а при другите, които се направиха сигурно 4 или 5 повече от 0.03 не се вдигна...Аз лично бях доста нервен какво точно ще покаже, но.. вместо да се разочаровам аз бях зарадван от показателите И все още не мога да си обясня как аджеба изкара толкова чист резултат... Така, че явно джипа не влиза в регенерация ли как се наричаше, защото ако влизаше доста щеше да пуши.. Идея си нямам вече какво да правя хах... решил съм да го карам и каквото стане.. Да обикалям само из градовете като муха без глава и да давам една камара пари за гориво и прегледи няма смисъл просто... Говорих няколко пъти с хората работели по джипа и продължават да твърдят, че няма да имам ядове с него. Само трябвало да намеря компютър със специален софтуер, който да ми махне тази точно грешка. Не всеки можел да я изчиства. И така да съм го карал пак нямало да има ядове е.. ще се разбере

Коментар

Имах такъв проблем с ДПФ или ФАП филтър беше натрошен след като го премахнах колата изпадаше в авариен режим и се наложи да сваля компа БОШ и да го изпратя в Русе софтоерно да изключат опцията ДПФ след което вече 20000км карам без проблем не свети лампа depulution faulty падна разхода и върви на пушка.Взеха ми 250лв за премахването.Давам ти телефон за да се разбереш с момчето-0899113603 много е добър.Успех
      Pajero 2.8 tdi GLS къса база

Коментар

Първоначално публикуван от strugarev Преглед на мнение
        Имах такъв проблем с ДПФ или ФАП филтър беше натрошен след като го премахнах колата изпадаше в авариен режим и се наложи да сваля компа БОШ и да го изпратя в Русе софтоерно да изключат опцията ДПФ след което вече 20000км карам без проблем не свети лампа depulution faulty падна разхода и върви на пушка.Взеха ми 250лв за премахването.Давам ти телефон за да се разбереш с момчето-0899113603 много е добър.Успех
        Проблемът на колегата, е че при "пипан" компютър малко хора ще се наемат да коригират софтуера. Освен това съм сигурен, че е прозвънял всички фирми, които се занимават с изключване на филтри за твърди частици.

Коментар

Първоначално публикуван от robkobg Преглед на мнение
          Проблемът на колегата, е че при "пипан" компютър малко хора ще се наемат да коригират софтуера. Освен това съм сигурен, че е прозвънял всички фирми, които се занимават с изключване на филтри за твърди частици.
          .Не те разбирам какво означава пипан?Фирми много но дали са читави никой не знае давам на колегата контакт на хора който на мен и на много хора са свършили работа.
          Pajero 2.8 tdi GLS къса база

Коментар

Трябва да се върне оригиналния софтуер и да се направи нов.
            Най-лесно може да разделиш фирмите на две категории- работещи с китайски клонинг програматори и такива с оригинални.

Коментар

В крайна сметка има ли някой с успешно премахнат DPF на Паджеро 4, 2008г.? И всичко да е направено както трябва , без да светят лампи и надписи по таблото.
              Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X