Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за DPF филтър PAJERO 4

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпрос за DPF филтър PAJERO 4

GADA , привет!
    Не е за заключване темата.Това , което знам е как да накарам , с помощтта на диагностичния апарат , този двигател да заработи в режим "принудителна регенерация".Това което не знам е как се премахва режима "регенерация" от управлението.Схващаш я разликата , нали.
    Успех и сподели за развитие на случая!
    Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
      .Това което не знам е как се премахва режима "регенерация" от управлението.
      Ами например като излъжеш диференциалния датчик за разликата в налягането. Или по-точно в липсата на увеличение на диференциалното налягане. Не знам как е точно при Р4, но принципът е еднакъв.

Коментар

Ок , напълно съгласен.И веднага питам :Това не би ли довело до изгасване на лампата за ПДФ. Благодарско!

Коментар

Това не би ли довело до изгасване на лампата за ПДФ.
          Сигурно не автоматично. Това е записана грешка в компа и трябва да се премахне.
          След това, ако диференциалното налягане остава еднакво, независимо дали се лъже по електронен път или да речем с бленда в изкормения ДПФ, би трябвало повече да не светва. И това е без да се модва софтуерно компа, така че да не търси ДПФ, а само с външно "прелъгване"

Коментар

Още веднъж благодаря!
            И днес научих нещо.А колегата GADA знае къде по-близо от София може да намери компетентен отговор на въпроса си.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
              След това, ако диференциалното налягане остава еднакво, независимо дали се лъже по електронен път или да речем с бленда в изкормения ДПФ, би трябвало повече да не светва.
              Всъщност ECU-то очаква диференциалното налягане бавно да се увеличава с натрупването на сажди в DPF филтъра. И съответно рязко да спадне при успешна регенерация/изгаряне на саждите.
              Ако се увеличи прекалено бързо обикновенно следва грешка: запушен DPF.
              Ако не се увеличи достатъчно при пробег около средния за последните 5 регенерации пак следва грешка: нещо от типа 'неефективен DPF' или 'Antipolution fault'.
              Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD
              Suzuki Grand Vitara 1.6
              LZ1ZPM

Коментар

Първоначално публикуван от Zarhi Преглед на мнение
                Ако не се увеличи достатъчно при пробег около средния за последните 5 регенерации пак следва грешка: нещо от типа 'неефективен DPF' или 'Antipolution fault'.
                Ето това е важно. Значи най-добре е да му се каже на компа, повече да не се интересува от ДПФ-а.
                Възможно е разбира се да се симулира пак с електронния сигнал, между дифманометъра и ЕКУ-то, който си е аналогов и се манипулира сравнително лесно. Но в този век вече никой не се занимава с аналогова електроника

Коментар

Тука автомобил , който сигнализира "antipolution fault" малко няма да бъде пропуснат от техническия преглед. Без ТП няма ГО и колата не учавства в движението!
                  пп Темата не е изчерпана , но времето напредна.

Коментар

Имаме колега,успешно премахнал ДПФ филтъра на Фрилендър 2ра серия.Ето в тая тема ,пост 11.Темата е от преди 2 г. и повече,така че може да даде инфо за интервенцията.

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=133619
                    Nissan Terrano II TDI 2700 2002g. avtomat - три вратичко.... )
                    ".....ама сега пазара е пълен с джипове де, на тях даже JEEP пише ....."

Коментар

Възможно е разбира се да се симулира пак с електронния сигнал, между дифманометъра и ЕКУ-то, който си е аналогов и се манипулира сравнително лесно.
                      Всъщност се симулира изключително трудно. Диференциалното налягане се променя в зависимост от количеството изгорели газове, които преминават в момента през DPF-а. ECU-то знае обороти, температура преди и след турбото, атмосферно налягане, налягане след турбото, точно количество впръскана нафта и момент на впръскване и съответно коригира показанието на диференциалния датчик.
                      Слагането на права тръба вместо DFP се хваща моментално. Слагането на подходящо резонаторно гърне временно заблуждава ECU-то, но след няколко стотин километра все пак ще установи че тоя DPF не задържа сажди и пак светка лампата.

DPF-а е без значение за технически преглед ако мерят само с газ анализатор. Обаче ако мерят димност/твърди частици веднага ще установят че DPF-а липса или не работи ефективно.
                      Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD
                      Suzuki Grand Vitara 1.6
                      LZ1ZPM

Коментар

Първоначално публикуван от Zarhi Преглед на мнение
                        ...
                        На мен и на теб явно са ни интересни процесите отвътре, но да обобщим за пусналия темата GADA - явно остава само префлашване на ЕКУ-то. Обаче кой, къде и за колко, аз не знам. Дано ти пише с оферта някой на ЛС, защото пък в темата не може.

Коментар

Привет! "Reconfigure powertrain control module" се знае теоретически.
                          Следва въпрос: Колко струва за клиента цялата процедура ( физическото премахване на ПДФ и смяна на софта)?
                          И някои и други коментари , предизвикани от премахването на каталитични гърнета и ПДФ.Екологичната им част е друга тема.Техническата и тя май е за друг раздел.
                          На всички успех и със здраве!
                          пп Тука ми се е случвало да спрат автомобил от технически преглед , защото не му работи броячът за изминати километри.

Коментар

На мен и на теб явно са ни интересни процесите отвътре, но да обобщим за пусналия темата GADA - явно остава само префлашване на ЕКУ-то. Обаче кой, къде и за колко, аз не знам. Дано ти пише с оферта някой на ЛС, защото пък в темата не може.
                            И аз затова се включих.Нали се учи постоянно

Коментар

пп Тука ми се е случвало да спрат автомобил от технически преглед , защото не му работи броячът за изминати километри.
                              Мааай не говориш за Враца?
                              Последно редактирано от Паджеровод; 29-05-14, 12:36. Причина: буквичка

Коментар

Белгия. И от мен

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X