Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за DPF филтър PAJERO 4

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за DPF филтър PAJERO 4

Здравейте, колеги.
    Случайно да има някой, който да си е махнал PDF филтъра на джипа?
    Интересува ме лампата за този филтър продължава ли да му свети след премахването?

От: Въпрос за PDF филтър PAJERO 4

А поради каква причина искаш да го махнеш? (Освен , ако не се е натрошил)
    Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

От: Въпрос за PDF филтър PAJERO 4

Ние вече го махнахме... Но лампата продължава да свети.
      Интересуваше ме дали трябва да свети? Уж са му правели настройки, но защо не е спряла? Четох за една хонда ЦРВ, че след премахването и настройките по компютъра лампата му спряла да свети.. това и ме подтикна да пусна тема.

Коментар

От: Въпрос за DPF филтър PAJERO 4

Физическото премахване на филтъра за твърди частици е лесната част. По-сложно е софтуерното изключване, специално 3.2DI-D е с компютър Denso и препрограмирането става с отваряне му. Напиши в Гугъл "премахване на филтър за твърди частици", в един от сайтовете има достатъчно статии и контакти за премахване.

Коментар

robkobg, джипа беше закаран в сервиз в Пловдив там го махнаха и са правени уж настройки на компютъра. Като цяло темата я бях пуснал за да разбера дали лампата трябва да свети. Затова съм и писал в първи пост " Случайно да има някой, който да си е махнал PDF филтъра на джипа?
          Интересува ме лампата за този филтър продължава ли да му свети след премахването?"

Коментар

Не, не трябва да свети. "Уж" настройките явно не работят и регенерациите продължават.

Коментар

Е ако продължават не трябва ли да влиза в сервизен режим или се бъркам?

Коментар

Не карайте джипа в тоя режим, щото ще напълни картера с нафта ...

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                  Не карайте джипа в тоя режим, щото ще напълни картера с нафта ...
                  +1
                  Yamaha T max 500i/ABS/2007/50hp
                  Zander 3.80m,Johnson 2T/8hp
                  Vw passat 6/2.0TDI-CR/DSG6/140hp/2009
                  Toyota Hilux/2KD-FTV/102hp/Double Cab/2005

Коментар

Кой е казал, че го карам в сервизен режим ? ....... или имаш предвид докато свети лампата да не се кара? Защото в сервизен режим не вдига оборотите над 2, а сега си върви идеално. Просто свети лампата. От сервиза казаха че щяло така да свети, но компютъра нямало да я търси. Нещо такова
                    Последно редактирано от GADA2001; 27-05-14, 11:48.

Коментар

Привет на GADA!
                      Е те тука е въпросът (татс дъ кесчън ) в какъв режим е мащината-нали нещо там лампа свети.Най-вече защо свети?
                      В началото на темата те попитах нещо , май нямаш отговор.Този , който махна филтъра е длъжен да ти даде обяснение, нали.
                      Сега-дружески. Станалото е прибързано.Виж на Филип темата:http://www.offroad-bulgaria.com/show...2180452.Ако не сте унищожили физически този филтър го почистете и монтирайте обратно.Или монтирайте обратно и почистете-все тая.И виж и друг диагностик , защо аджеба свети тая лампа( не е срамно да не се знае всичко).И пак сподели.
                      пп Дори Гордиевият възел не е "развързан" импулсивно.
                      Успех!

Коментар

Жеко, здравей отново
                        Явно съм пропуснал да напиша защо сме го махнали Извинявам се.
                        Махнахме го, защото се беше натрошил. Седмица преди да влезе в сервизен режим ходихме до Бургас в оторизиран сервиз да го погледнат, че доста често почваше да свети лампата... и ако се наложи да го оправят. Хората ни казаха, че по честото включване било нормално и нямало проблем. Да, но след седмица и нещо, както се движихме и колата влезе в сервизен режим... Веднага се консултирах с познат, който ми каза, че не трябва да се кара в това положение и само на колесар да се води до сервиз. Така и направихме. Качихме го на колесар и към Пловдив, защото само там се съгласиха да го махнат( говоря от сервизите, които са долу горе близо до Ямбол а София ми идваше далеч. Колата сега върви по леко, но само лампата къде не спира да свети. Момчето е казало на баща ми, че така щяла да свети, но нямало да има ядове.. компютъра нямало да я търси ли нещо от сорта. Не съм голям разбирач и не знам кое как трябва да е. А до колкото до обяснението, което трябва да ми дадат.. добре.. един човек, който си няма понятие от тези настройки и прочие лесно може да бъде излъган... В началото като го взехме светеше и лампата за айрбега, но за нея ни казаха, че трябва да го закачим на компютър да се изчисти грешката и няма проблем.. Така и стана.. веднага след прибирането на джипа го закачихме на компютър в Ямбол и грешката беше изчистена, но лампата за филтъра не може да бъде спряна.
                        Затова исках човек. който е имал подобен проблем и вече е махал филтър да ми сподели дали след махането и настройките на компютъра лампата му продължава да свети или е спряла.

Коментар

Колега, ако наистина всичко е така, както го казваш, се чудя как не се сещаш сам за това което според мен трябва да направиш щом те дразни лампата.... Демонтирай и нея, както демонтира и филтъра :-)
                          Mitsubishi Pajero 3.2 DID automat

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:предупреждение.jpg
Прегледи:1
Размер:73.7 КБ
ID:5589785 От ръководство на потребителя...(ползвателя)

Коментар

Явно няма колега, който да се е сблъсквал с този проблем и да е ходил да му премахват PDF филтъра( на Pajero 4 )та с точно такъв човек да да си драснем някой друг ред. Затова ще помоля темата да бъде заключена. Реших, че е най-добре да отида до София и там да погледнат джипа. А за последния пост.. jeko47, знам бе колега ... но при случай, че не е премахван ПДФ филтър и не е баран компютър. Нали затова съм писал в заглавието, както и в първи пост... точно след премахване и баране... Както и да е. стига и толкова на тази тема..

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X