Обява

Свий
Няма добавени обяви.

pajero 2,5 tdi проблеми

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: pajero 2,5 tdi проблеми

Първоначално публикуван от borko_ruse Преглед на мнение
    Пажерото оригинално има система, която включва свещите на импулси след като запалиш. Не винаги работи. При Моделите с нормален волан стои под жабката. На моето го бях направил с обикновен бутон и сутрин подгрявах от 10 до 15 сек в зависимост от външната температура. Просто и надеждно. Относно оставането без гориво- някои модели имат фина цедка на самия вход на помпата- като развиеш щуцера и се вижда. Можеш да си направиш опит да сложиш някакъв съд с гориво по-високо /например на тавана на автомобила/ и да захраниш помпата директно. Ако сутринта запали без проблем - търси причината по пътя на горивото. Малко прост /бабешки / метод, но обикновено простите неща помагат повече от технологичните
    По подгревната система всичко си е 6,и импулсното реле си бачка и ток на свещите ходи ,нещо е с горивото или дюзите се случва но джипката се ползва непрекъснато и няма как да си правя експерименти с нея. Това с тубата си е класика за елиминиране на запушен филтър или въздух в системата ,а колкото до бабешките методи те са се доказали пред доста по съвременни методи били те и в медицината........... Дано се намери време да ми го докарат пак че ми стана лошо като го чух как го форсира студен.

Коментар

Здравей,колега! Аз бих си направил усилието, в твоя случай, една сутрин как пръскат дюзите,преди да е пален мотора.Ей така-свързани към помпата.Не е невъзможно.И много нещо ще се изясни.Успех!
      Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
        Здравей,колега! Аз бих си направил усилието, в твоя случай, една сутрин как пръскат дюзите,преди да е пален мотора.Ей така-свързани към помпата.Не е невъзможно.И много нещо ще се изясни.Успех!
        И на мен на дюзи ми намирисва но не е мой джипа за да решавам кога ми е кеф да го разхвърлям на чаркове.

Коментар

Някакво развитие...?
          Yamaha T max 500i/ABS/2007/50hp
          Zander 3.80m,Johnson 2T/8hp
          Vw passat 6/2.0TDI-CR/DSG6/140hp/2009
          Toyota Hilux/2KD-FTV/102hp/Double Cab/2005

Коментар

Първоначално публикуван от svjokera Преглед на мнение
            Някакво развитие...?
            За съжаление няма.

Коментар

Здравеите колеги и ас щесе включа във вашата тема, ама със моите си проблеми.Ако на някои муе ясно дами каже,защо в трабите междо турбото и инеркулера има масло,нормално лие да има някакви испарениа или изобщо нетрябва да има някакви течности.Междо другото това лие интерколер дето лежи върхо мотора нещо като радиатор.Става въпрос за ПАДЖЕРО 2.5тд. КЛАСИК 91г.

Коментар

Да, това е кулерът и е нормално да е омаслен отвътре, но не и да се събира много, тогава е проблем.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                  Да, това е кулерът и е нормално да е омаслен отвътре, но не и да се събира много, тогава е проблем.
                  Благодаря ти колега но все още незнам колко е маслото вътре,но имам и алфа ромео 146тд.тя също го има този проблем но при нея маслото е много чак го кара в ваздушния филтар,трябвали да сменям нещо и кое.БЛАГОДАРЯ

Коментар

Трябва да си прецениш разхода на масло. Ако е приличен, моят съвет е да не пипаш турбото, после може да стане по-лошо.

Коментар

Здравейте!
                      Омасляването в кулерите си е нормално явление,повечето отдушници на картерите са вкарани преди турбото и омасляването е от картерните изпарения.
                      Лошото е когато се пропуска масло през студената част на турбото,от-там и многото масло в интеркулера. Това може да е много опасно,маслото е гориво с доста висока калоричност което може да дореде до самофорсиране на двигателя .Турбото е първоисточник на много по големи проблеми а цената за ремонт на турбо е нищо в сравнение с друг двигател или ремонт на същия.
                      Последно редактирано от lz1atm; 30-01-13, 22:08.

Коментар

Първоначално публикуван от lz1atm Преглед на мнение
                        Здравейте!
                        Омасляването в кулерите си е нормално явление,повечето отдушници на картерите са вкарани преди турбото и омасляването е от картерните изпарения.
                        Лошото е когато се пропуска масло през студената част на турбото,от-там и многото масло в интеркулера. Това може да е много опасно,маслото е гориво с доста висока калоричност което може да дореде до самофорсиране на двигателя .Турбото е първоисточник на много по големи проблеми а цената за ремонт на турбо е нищо в сравнение с друг двигател или ремонт на същия.
                        То след турбината няма как да се вкарат картерните пари,защото турбината ще вкара през отдушника въздух под налягане в мотора и познай какво следва....Ако ти е омаслен много кулера и мислиш че нямаш достатъчно охлаждане го свали и измий с бензин или обезмаслител и не му се бой.Ремонта на турбото не е най евтин,ако не харчи много не го пипай до като Спи.

Коментар

Съфорумецо boyko съвдем неумесно отговаряш с мой цитат което силно ме издразни но ще запазя добрият тон!
                          Би ли прочел няколко поста на зад за да е ясно към кой да насочиш съветите си моля.

Коментар

Я да уточня нещо!
                            Турбината нищо никъде не вкарва. Турбокомпресора има две части свързани с твърда връзка (общ вал). През турбината излизат изгорелите газове, които карат турбинното колело да се върти (това е работата на изгорелите газове). Понеже турбината и колелото на компресора се въртят заедно, въртенето на турбината води до засмукването на пресен въздух от компресорното колело. Та така, с едно изречение, турбокомпресора има две части турбина и компресор. Турбината няма кой да я спира (демек се върти, след като заработи двигателя). Няма такова понятие "При какви обороти започва да работи турбото ?". Има понятие максимален КПД на турбокомпресора. При превишаване на допустимо (за всеки индивидуално) налягане след компресора, се отваря байпасен клапан, пропускащ изгорелите газове покрай турбинното колело.
                            Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Тя стана една ..... Тема с продължение. В темата ми има зададени въпроси от друг член на форума,моля ако някой има да му отговаря конктетно на него да прочете въпросите му и ако може да му помогне да го направи,ако ли не да не го обръщаме на общи приказки моля.

Коментар

Първоначално публикуван от lz1atm Преглед на мнение
                                Съфорумецо boyko съвдем неумесно отговаряш с мой цитат което силно ме издразни но ще запазя добрият тон!
                                Би ли прочел няколко поста на зад за да е ясно към кой да насочиш съветите си моля.
                                Няма нужда да се дразниш,аз съм отговорил с твоя цитат не да те критикувам а да подчертая именно за тези пари,че е Полезно да се свали и почисти кулера в този случай но не си разбрал писаното...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X