Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Паджеро 2 TDI - волтаж на подгревните свещи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Паджеро 2 TDI , - волтаж на подгравните свещи.

Токът е бил по-малък, но това за мен не е нормална експлоатация за една система изчислена да работи на 6 в. Нямам представа съпротивлението на двата вида свещи какво е, но предполагам че и там има разлика. При това натрупване на фактори не знам дали всичко би трябвало да е ОК. А иначе за човъркане вътре нямам представа. Може и да си прав. Когато го взех преди 4 години, беше още лято, палеше си нормално. Проблемите ги разбрах чак като паднаха температурите. В този момент не съм и очаквал да чаткат релета и прочие, защото съм нямал представа как работи дизеловия двигател. Това беше първият дизел в живота ми. Запознах се и то прекалено добре малко по-късно. Както и с почти всеки основен възел по тази кола. Не съм правил нищо само по задния мост, атф-а и раздатката, - и дано и да не правя сериозни ремонти, макар че всеки възел рано или късно дефектира.
    KIA Sportage 2000 DOHC 16 v

Коментар

Първоначално публикуван от George Takev Преглед на мнение
      ... Нямам представа съпротивлението на двата вида свещи какво е, но предполагам че и там има разлика. ...
      Ами точно в началото на документа, който съм дал пише какво трябва да е съпротивлението на различните свещи!!
      Четете "Система облегчения пуска" - стр.16-22.
      Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Изморих се да търся проблема в това подгряване, свещите, релетата, датчик температура, комп и тн. всичко е наред. Super Quick Glow е системата на подгряване П2 само свещите ме съмняват нещо, всички говорите за 6 v. а на моите пише 6.2 v. . Възможно ли е заради тези 0.2v. на свещ да ми се губи бързото нагряване, защото след запалване всичко си е както трябва имам в предвид, че второто реле си щрака до загряване на двигателя . И друг въпрос имам , къде да закача бутонче за ръчно подгряване на релето за бърз подгрев или на релето за постоянно подгряване .Прощавайте ако въпросите са тъпи но както казва мой близък:Толкова мога толкова правя. Благодаря Ви..

Коментар

Не, тези 0.2 волта не ги мисли, те са просто от различните стандарти на производителите. Свещите са ти правилните, другаде е проблема. Знаеш, първоначално им се подават 12 волта, това е именно същността на това "супер бързо подгряване" - 6-волтова свещ, захранена с 12В много по-бързо почервенява от 12-волтова.
          Та, може би ти е много късо времето за подаване на 12В, което е проблем в блока за управление.
          Ако слагаш бутонче, то непременно към второто реле, което подава напрежение през баласта, ако го сложиш към първото, рискуваш да опукаш свещите, защото на "око" е трудно да се определи времето за силно подгряване. То е секунда - две, не повече.

Коментар

Ами ако трябва да съм точен около за секунда (подгрява) чуква релето, но визуално платката на компа изглежда като нова. Но няма да е проблем да му сменя поне кондензатора (или кондензаторите). Благодаря за бързия отговор Паджеровод.

Коментар

Здравейте колеги . След смяна на подгревните свещи с нови, паджерото спря да пали студено.JMB0NV240TJ00...с какви свещи трябва да е с 6в или 12в.
              Възпитаният мъж не прави забележка на жена, носеща неправилно траверса.
              "В рали рейда е така. Да си добър не е достатъчно. Трябва да си добър мноооого часове и дни наред." - rusev

Коментар

Първоначално публикуван от Zahari Преглед на мнение
                Здравейте колеги . След смяна на подгревните свещи с нови, паджерото спря да пали студено.JMB0NV240TJ00...с какви свещи трябва да е с 6в или 12в.
                Трябва да дадеш целия номер на рама, за да мога да проверя.

Коментар

JMB0NV240TJ004906
                  Възпитаният мъж не прави забележка на жена, носеща неправилно траверса.
                  "В рали рейда е така. Да си добър не е достатъчно. Трябва да си добър мноооого часове и дни наред." - rusev

Коментар

12V или по-точно 11V

Коментар

ЗДР искам да попитам със какви свещи е моито паджеро 12в или 6в Рама JMBONV240PJ300689

Коментар

Първоначално публикуван от ico_1990 Преглед на мнение
                        ЗДР искам да попитам със какви свещи е моито паджеро 12в или 6в Рама JMBONV240PJ300689
                        6V

Коментар

мерси

Коментар

Здравейте: Паджерото спря да пали сутрин. Два дена го паля като пръскам във филтъра и след това си пали.Проверих свещите две не работеха.Свалих едната и на шестограма който е зелен пише 6.2v , до него M-12v , надпис на Японски и емблемата на Mitsubishi.В два магазина ми казаха 12v,в един 6v.ПОМОГНЕТЕ Паджеро 2 2,5 TDI,година не зная 1999 първа в Англия НО, к.с. също вин V244019588 имам го от лятото. БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО.

Коментар

Първоначално публикуван от van4oo Преглед на мнение
                              Здравейте: Паджерото спря да пали сутрин. Два дена го паля като пръскам във филтъра и след това си пали.Проверих свещите две не работеха.Свалих едната и на шестограма който е зелен пише 6.2v , до него M-12v , надпис на Японски и емблемата на Mitsubishi.В два магазина ми казаха 12v,в един 6v.ПОМОГНЕТЕ Паджеро 2 2,5 TDI,година не зная 1999 първа в Англия НО, к.с. също вин V244019588 имам го от лятото. БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО.
                              6V

Коментар

ЗДР днес ходих до BOSCH,казаха ми че няма такива свещи 6в. За моето били 11в други нямало.DENSO DG-198 11v. GLOW PLUGS тези ми дават.ако някои може да помага.БЛАГОДАРЯ.оказа се че Паджерото е 1992 модел

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X