Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Паджеро 2 TDI - волтаж на подгревните свещи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Паджеро 2 TDI - волтаж на подгревните свещи

Нека споделим кой с какви свещи е.
    Като взех моето се оказа че не е ясно с какви трябва да е. Сега е на 12 волта, но под седалките намерих търкалящи се 6 в. Може би по VIN ще излезе кои са вярните. Въпросът повдигам защото скоро намерих изправен блок за управление на паленето, релетата чаткат, но не подгравят достатъчно и стартът през нормалната система е труден. Винаги мога да се върна на принудителния бутон, но ми се ще да възстановя управлението, както е било. Неправилните свещи може да са проблем който води до изгаряне на блока за управление на паленето, което видимо засяга доста от нас.
    KIA Sportage 2000 DOHC 16 v

От: Паджеро 2 TDI , - волтаж на подгравните свещи.

Auto-Glow
    Self-regulating Glow
    Super Quick Glow

Това са трите системи за подгрев, и съответно за тях е изписано достатъчно в документацията - как работят и с какви свещи са.

Коментар

Въпросът е по-скоро колегите да споделят какви системи имат и с какъв волтаж са свещите които са монтирани на колите им. Защото се получава така че човек купува някакъв барутник такъв, и по инсталацията един куп преработки, после като в моя случай намира на двигателя едни свещи, в багажника - съвсем други. После констатира черна дупка в блока за управление на паленето и започва мислене къде е проблема. То е ясно че като стане в блока черна дупка и решението е премостване, както виждам че правим повечето тук в раздела.
      Последно редактирано от George Takev; 23-10-12, 10:47.

Коментар

Ако имаш VIN на лесно, веднага ти казвам какви свещи ти трябват !

П.С. Иначе, аз съм със Super Quick Glow и свещите ми са на 6v.
        HONDA CR-V RD1 126 hp Auto JDM
        Mitsubishi Pajero 2.5 intercooler turbo EX

Коментар

V444046991

предварително благодаря!

Коментар

Щом VIN-а ти почва с V44 свещите ти са като моите на 6v. Системата ти за подгрев също трябва да е Super Quick Glow.

Контролна лампа имаш ли за подгрева ? Ако нямаш значи си със Super Quick Glow

Коментар

....което обяснява проблема със черната дупка в блока. Представям си какъв товар е минавал през него, за да захрани 12в. свещи.

Коментар

За натоварване не знам, но с тия 12v все едно си нямал подгрев, защото едва ли са стигали до някаква задоволителна температура за да ти се облекчи запалването.

П.С. Ако ще купуваш свещи, номера на 6v е: MD092392

Успех !

Коментар

Ооо, така е, подгрев няма никакъв. Цялата тази работа я проучвам не защото ми е притрябвала кой знае колко. Но мисля че може да даде отговор на някои въпроси защо разни системи не работят. Или какви са причините за прогаряне на платки. Паджеро се прави за разни региони и знаеме че има известни разлики. Истината е че колите идват тук при нас, като последна инстанция, без документи, книжки, за да имаме точна представа кое как е. И ние се хващаме да ги правим като хората с цената на много време и средства. Но най-неприятното е липсата на информация за нещо специфично.

Коментар

При мен свещите са 12 волта ME201638 но не мога да видя с каква система съм ако може колегата tihony да провери JMB0NV260VJ005564
                    Pajero 2.8 tdi GLS къса база

Коментар

Электрооборудование двигателя. Четете "Система облегчения пуска" - стр.16-22.
                      От Тук.
                      Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Ако не ме лъже паметта, само една има с 2 релета и подтискащо съпротивление - self reg glow, и няма лампа, но не съми никак сигурен - ще проверя довечера. Другите са с по едно реле, а някоя от тях нямаше също лампа. И това не е сигурно обаче. Но е добре да се знаят нещата, че много колеги се оплакват от проблеми и не е ясно преди да стигнат до нас джипките какви джигити са ги поддържали.

Коментар

Първоначално публикуван от strugarev Преглед на мнение
                          При мен свещите са 12 волта ME201638 но не мога да видя с каква система съм ако може колегата tihony да провери JMB0NV260VJ005564
                          Твоите пък са 11V. Да не се шашнеш - същото е, като 12V, предполагам, че ги водят 11, защото реално до самите свещи никога не достигат 12V преди да е запалил двигателят и да заработи зареждането.
                          Системата от каталога за резервни части не може да се разбере, блокът за управление е с номер MC856817, по този номер евентуално с търесене в Гугъл...

Коментар

Първоначално публикуван от George Takev Преглед на мнение
                            ....което обяснява проблема със черната дупка в блока. Представям си какъв товар е минавал през него, за да захрани 12в. свещи.
                            Напротив, токът е бил по-малък, отколкото с 6-волтови. Черната дупка е в резултат на бърникането вътре... по-скоро

Коментар

Първоначално публикуван от strugarev Преглед на мнение
                              Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
                              Электрооборудование двигателя. Четете "Система облегчения пуска" - стр.16-22.
                              От Тук.
                              Разгледай документа, който ти е посочил колегата. Моят каталог е само за номерата на частите. Мога да ти дам номера на релето, но едва ли ще е от полза

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X