Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с автомата!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с автомата!!!

Не знам да ли при тази кутия има филтър ако има е добре да смени при смяна маслото.След смяна на този филтър при други марки автомобили проблема изчезва с буксуването.
    Pajero 2.8 tdi GLS къса база

Коментар

Първоначално публикуван от strugarev Преглед на мнение
      Не знам да ли при тази кутия има филтър ..........
      По-скоро няма, защото има една метална цедка, която няма как да се запуши 1000км. след като е сменено маслото. Проблема е другаде.
      MITSUBISHI MONTERO 3.0 V6
      (А1+)
      О877ООО98О

Коментар

При смяна на маслото, беше свалена и промита металната цедка с бензин. За мое учудване си беше в много добро състояние, но и така и така я бях свалил, я промих. Наистина проблема е другаде
        HONDA CR-V RD1 126 hp Auto JDM
        Mitsubishi Pajero 2.5 intercooler turbo EX

Коментар

Търси кутия втора употреба както е споменал колегата в горния пост това е най добрия вариант за теб.0882509555 провери за кутия мисля че имат.
          Pajero 2.8 tdi GLS къса база

Коментар

Първоначално публикуван от strugarev Преглед на мнение
            Търси кутия втора употреба .......
            Що ???

Първоначално публикуван от tihony Преглед на мнение
            ...заминаващ си "torque converter"......
            "Торка....." е онази тенджера между двигателя и скоростите която предава движението от двигателя назад, това е отделен агрегат и смяната на кутията няма да доведе до нищо освен до загуба на пари! Ако положението стане нетърпимо, сваляй кутията и "торка..." и питай ssspeed къде тества торк конверторите. После ще му мислим
            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

..то като се стигне до конвертора, и лок-ъпа ще се види лок-ва, ли не лок-ва ли, и защо...
              Стоян е на ход май..

Коментар

[QUOTE=tihony;2129497 (все едно "буксува" съединител като при ръчните кутии). Това го прави само когато трябва да превключи от 3-та на 4-та [/QUOTE

Като не заключи торка ще си остане на 4та без локъп.При превключване от 3та на 4та и приплъзване търси проблема в мозъка/valve body/.

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                  Що ???

"Торка....." е онази тенджера между двигателя и скоростите която предава движението от двигателя назад,......
                  Ако е това което си мисля, имам го, и бих го подарил на tihony . Само трябва да го намеря.
                  Та ако проблема на колегата, се окаже тази "Торка...." и това е тази турбинка между ДВГ-то и СК, започвам да я търся.
                  (А1+)
                  О877ООО98О

Коментар

Благодаря на всички отзовали се ! Та така ... малко развитие по диагнозата Накратко, днес четох още малко по английските форуми съгласно моите симптоми (че проблема е само от 3-та на 4-та и в последствие lock-up) и стигнах до извода, че става въпрос за заминал Overdrive Clutch, а не за "torque converter" (както бях споменал по-рано). Извинявам се много за подвеждането !

След като направих този тест:

" To test clutch

Switch OD off

Drive at 50 MPH----

Note engine revs

Switch OD on

Note engine revs

If no drop in engine revs,then you have electrical fault

If revs drop by 200rpm ,then OD clutch has gone --------------------------------- това се получава при мен

If revs drop by 1000rpm,,all is OK---but you would know that "

... истината излезе на яве ... ще се търси друга кутия, понеже за смяната на този съединител трябва да се отваря кутията, защото вижте къде е ...

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:11111.jpg
Прегледи:1
Размер:201.8 КБ
ID:5461507

В тази връзка искам да попитам ТониМонтеро (понеже останах с впечатление, че е сменял кутия) има ли някаква особеност при смяната и каква е долу-горе цената на кутия втора употреба ?
                    Последно редактирано от tihony; 15-03-13, 17:12. Причина: Изображение
                    HONDA CR-V RD1 126 hp Auto JDM
                    Mitsubishi Pajero 2.5 intercooler turbo EX

Коментар

Първоначално публикуван от tihony Преглед на мнение
                      ..............

В тази връзка искам да попитам ТониМонтеро (понеже останах с впечатление, че е сменял кутия) има ли някаква особеност при смяната и каква е долу-горе цената на кутия втора употреба ?
                      Да Колега, сменях моята кутия. Взех я от моргата в Стара Загора за 380 лв.. Беше от 2.5 дизел, и се наложи да сложа камбаната и жилото на кикдауна от старата бензинова кутия(фактически това е разликата между 2.5 дизел и 3.0 бензин).
                      Ако джипа беше в София, предполагам, дядо владо можеше да ти свърши работа с ремонта на старата, но не знам дали си заслужава, дали ще е по евтин ремонта от закупуване на друга.
                      Ако мога да бъда полезен с нещо звънкай.
                      (А1+)
                      О877ООО98О

Коментар

Здравейте
                        От няколо месеца съм със Паджеро 2 2,8 ТДИ десен волан,автоматична СК.
                        Установих че скорост L (тоест първа) не задържа на първа скорост а преминава на втора.Тоест по абсолютно същия начин както като поставя лоста на позиция 2.
                        Проверих жилото на скоростния лост дали не идва къс и дали не задържа планката на кутията която сменя скоростите в неточна позиция.Проблем няма.Планката се движи идеално и стегнато в всички позиции.Въпреки доброто влизане в позиция L ,кутиятя не задържа първа а преминава в 2.При 2, D, R ,P няма никакъв проблем.
                        Каде да търся причината .
                        0885022939 Недрет

Коментар

Първоначално публикуван от diablo Преглед на мнение
                          Каде да търся причината .
                          Ето тук нещо, на руски обаче. Ти би трябвало да си вторият случай, с кутия V4AW3
                          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:avtomat.jpg
Прегледи:1
Размер:159.8 КБ
ID:5680017

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X