От: Проблем с автомата!!!
Има, има.
Може и да не е от него, но ако не е сипал от правилното, това може да са първите симптоми на една уверено запътила се към отвъдното АСК!
Така че да пише какво масло е сипал! Дори проблема да не е от него, е добре да се смени веднага, ако се окаже, че е сипал грешно масло!
Има, има.
Може и да не е от него, но ако не е сипал от правилното, това може да са първите симптоми на една уверено запътила се към отвъдното АСК!
Така че да пише какво масло е сипал! Дори проблема да не е от него, е добре да се смени веднага, ако се окаже, че е сипал грешно масло!
Преди два дни си карах по равен междуградски път и на последна предавка със задействан "lock-up" с 80 км/ч на около 2100 rpm. И изведнъж оборотите се увеличиха рязко т.е. върна на трета и кутията започна да се държи едно странно (все едно "буксува" съединител като при ръчните кутии). Това го прави само когато трябва да превключи от 3-та на 4-та и при достигане на 70 км/ч където би следвало да се задейства lock up. Lock up, като, че ли да се задейства, но не може да стане така твърдо,а някакси "мазно". Няма я тази твърда връзка, която би следвало да е функцията му ! Спрях проверих нивото на маслото - беше в рамки ! Прибрах се огледах за течове, няма ! Маслото съм го сменял преди 2 месеца, съгласно дадената инструкция във форума с източването от охладителя. От тогава съм навъртял около 1000 км. и след смяната нямаше промяна в поведението, така че не го отдавам на това. Маслото в момента си е бистро и няма мирис на изгоряло. Искам да добавя, че съм проверил O/D и не е от него. Четох по английските форуми и там се споменава за заминал или заминаващ си "torque converter", чиято цена е половината Pajero
Коментар